Apple Maps, Καταναλώνουν 80% λιγότερα δεδομένα σε σχέση με τους Google Maps στο iOS

Δεν είναι σε όλα χειρότεροι οι Apple Maps, παρόλο που ακόμα και η ίδια η Apple δια στόματος Tim Cook δηλώνει ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή δημιουργίας της. Υπάρχει ένα στοιχείο που τους καθιστά καλύτερους από το Google Maps και αυτό δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις τους σε όγκο δεδομένων, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την τσέπη σας.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκανε η Onavo, μετρώντας στις ίδιες συνθήκες τα δεδομένα που καταναλώνουν οι Apple Maps σε σχέση με τη Google για αναζήτηση διευθύνσεων, προβολή σε zoom in και zoom out και φάνηκε ότι είναι κατά πολύ λιγότερο απαιτητικοί. Αυτό οφείλεται στη χρήση vector graphics από την Apple και όχι raster, όπως διαλέγει να κάνει η Google, παρόλο που έχει ήδη βγει ανεκδοτάκι που λέει ότι η κατανάλωση δεδομένων είναι μικρότερη γιατί τα στοιχεία είναι λάθος!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Apple έχει χτίσει μία καλή βάση για να κάνει πάνω της τις απαραίτητες διορθώσεις στο πρόγραμμά της.

, Apple Maps, Καταναλώνουν 80% λιγότερα δεδομένα σε σχέση με τους Google Maps στο iOS

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

ε ναι αφού έχει τα μισά πράγματα και μισά γραφικά :p :p (its feature not bug)

kostas

Καταναλώνουν 80% λιγότερα δεδομένα γιατί πολύ απλά… δεν τα έχουν ακόμα…!!!

alex

‘Όπως ειπαν και οι προλαλησαντες….εφ’οσον ειναι ελλειπεις, λογικο ειναι να “φερουν” και λιγοτερες πληροφοριες (data). Οταν θα γινουν το ιδιο πληρεις με τα google maps…τα ξανασυγκρινουμε. Επισης στα gmaps υπαρχουν πολλα layers που μπορεις να αφαιρεσεις χωρις να χανεις πραγματικη πληροφορια ως προς την πληγηση.

alex

εν τελει, υπαρχει και η δυνατοτητα αποθηκευσης, μπορεις να το κανεις οταν βρισκεσαι σε wifi και να γλιτωσεις το 100% των δεδομενων.

Topdim

Ε ναι, αφού δεν δείχνουν τίποτα, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία πιο πάνω, είναι λογικό να καταναλώνουν λιγότερα δεδομένα!!!
Μάπα το καρπούζι!!!

alex

Μα αφού οι apple maps είναι κορυφή!!! Το καλύτερο software που έχει φτιαχτεί ποτέ. Το πιο έξυπνο, με εξωγήινες δυνατότητες. Μα καλά τι Θεοί είναι αυτοί στην apple!!! Επίγειες θεότητες!!! Ευτυχώς που μας ήρθαν στη γη και μας χάρισαν κυριολεκτικά λιγάκι απ΄την απέραντη ιδιοφυΐα τους. Ειλικρινά δε θέλω να φανταστώ πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς την apple, μόνο στην ιδέα ‘χωρίς apple’ με πιάνει κόψιμο και αισθάνομαι τα πρωκτικά υγρά να τρέχουν…

Pap Geo

Εμενα δε με χαλανε ως τωρα παντως.. Οτι εχω ζητησει το χει βρει..

alex

@Topdim η φωτογραφια απο πανω ειναι απο google maps! 😀

alex

@Topdim Συγγνωμη, τωρα παρατηρησα οτι ειναι split screen!

keysmith

μονο που οι google maps στα android είναι πλέον και -Line για μία περιοχή που ορίζεις (και μπορείς αρκετές). Εκεί να δείς οικονομία οι google maps (το έχω χρησιμοποιήσει και με έχει σώσει μερικές φορές).

Kostas

Μα αφου τα google maps εχουν την offline λειτουργια που μηδενιζει την καταναλωση data. Ειναι λιγο ακυρο το συγκριτικο…

Γιώργος

1ον το Google maps έχει offline
2ον θεωρώ ότι η κατανάλωση είναι ούτως ή άλλως λως πολύ μικρή, εφόσον δεν είσαι σε sat photo mode.

Θεοδωρος

Οι ασπρομαυροι χαρτες της νεας εκδοσης της apple ειναι απαραδεκτοι!!!! Στο 2012 ειμαστε οχι στο 1821!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i