Apple Music: Επίσημα η μουσική υπηρεσία και για Android

Από το WWDC 2015, η Apple μαζί με το νέο iOS 9 και το OS X El Capitan, ανακοίνωσε και επίσημα ότι μπαίνει στην αρένα των υπηρεσιών music streaming. Από το iTunes που αποτέλεσε πλήγμα για την βιομηχανία των CD, αλλά αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την νέα πραγματικότητα του music streaming, πηγαίνει στο Apple Music για να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως το Spotify.

Όσοι χρησιμοποιούν το Beats Music θα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο Apple Music και όταν αγοράζεις μουσική στο iTunes, η Apple θα σε παραπέμπει να εγγραφείς στη νέα μουσική υπηρεσία. Το iTunes Radio από την άλλη, θα αλλάξει και θα γίνει σταθμός με ζωντανό περιεχόμενο με guests DJs, όπως Zane Lowe, Pharrell, Drake, Muse και David Guetta.

Το όνομα του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού της Apple θα είναι Beats 1 και θα είναι από την αρχή διαθέσιμος σε 100 χώρες. Στην νέα μουσική εφαρμογή, θα υπάρχει ένα section με την ονομασία Connect, με το οποίο θα μπορείς να ακολουθείς έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και να βλέπεις τα updates του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εφαρμογή Music έλαβε και αυτή τον δικό της ανασχεδιασμό, με ένα mini player να πετάγεται στο κάτω μέρος της οθόνης και να δείχνει τι παίζει εκείνη την στιγμή, το οποίο θα μπορείς να κάνεις swipe away κατά βούληση. Επίσης θα έχει album art το οποίο θα κάνεις swipe up για να το δεις και ένα νέο section fresh For You, στο οποίο θα λαμβάνεις προτάσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Επιπλέον, το app θα είναι γεμάτο μουσικά videos τα οποία μπορείς να παίξεις από εκεί με πολλά από αυτά να είναι σε HD ποιότητα.

Η νέα υπηρεσία streaming μουσικής, Apple Music θα κοστίζει 9.99 δολάρια τον μήνα ή 14.99 αν θέλεις άδεια για μέχρι 6 μέλη της οικογένειάς σου. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη με το iOS 8.4 που θα έρθει στις 30 Ιουνίου. Το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη και η αντίστοιχη εφαρμογή για Android.

Στην ανακοίνωση του Apple Music o ιδρυτής του Spotify, Daniel Ek απάντησε με tweet του λέγοντας δυο λέξεις “oh ok”, αλλά στη συνέχεια το έσβησε.

Apple Music: Επίσημα η μουσική υπηρεσία και για Android, Apple Music: Επίσημα η μουσική υπηρεσία και για Android

Apple Music: Επίσημα η μουσική υπηρεσία και για Android, Apple Music: Επίσημα η μουσική υπηρεσία και για Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos t

Συγνώμη, αλλά θα πληρώνω με το μήνα να ακούω μουσική? Ναι καλά …..μετά μου λέτε γιατί έβγαλαν το ράδιο από τα κινητά.

Chris

Και γιατι οχι?επισης μπορεις να την αγορασεις κιολας…
συγκρινεις αυτο που σου προσφερει αυτη η εφαρμογη
και καθε ειδους τετοια εφαρμογη με το ελληνικο ραδιοφωνο
και τα πληρωμενα playlist τους??
παλι καλα να λες…

Stergios

Για αυτό κατεβάζεις ωραιότατα την εφαρμογή του e-radio,ακούς το ραδιόφωνο σου(όποιο θες) και δεν πληρωνεις ουτε €.
Δεν μπορω να καταλάβω καθόλου τα 10€/μήνα

Iakovos80

Φυσικά και δεν καταλαβαίνεται ότι η Apple πάει να συναγωνιστεί το Spotify…αλλά βλέπετε ότι σας συμφέρει. Γιαυτό και το Spotify θα χαμηλώσει την τιμή στο οικογενειακό πακέτο (6 μέλη) γιατί πλέον έχει και άλλον ανταγωνιστή. Εσείς που δεν κάνετε κέφι την Apple και θέλετε ραδιόφωνο, αγοράστε S6 και Note 4. Ααααμααααν…ξέχασα δεν έχουν ραδιόφωνο…αλλά το S6 ούτε αποσπώμενη μπαταρία και κάρτα μνήμης. Ζημιά…

Χρηστος

Γιατί καποιοι σχολιάζεται ενώ δεν έχετε ιδέα γιατί πράγμα μιλάμε.
Η συνδρομή δεν απευθύνεται στις υπηρεςιες ράδιο, αλλα στο γεγονός πως με 10$ το μήνα μπορείς να ακούς όποια και όσα τραγούδια θες.

pazzo

Εγώ που ειμαι χρήστης Spotify αρκετό καιρό τώρα, μπορώ να πω πως τα 5 ευρώ που δίνω τον μήνα ειναι αρκετά καλή τιμή για αυτά που μου προσφέρει. Δεν μου αρέσει το ραδιόφωνο γιατί και εκεί playlist των 15 τραγουδιών βάζουν, αλλά και με ηλίθιες διαφημίσεις που ψάχνω σαν μανιακός για να αλλάξω σε καποιον άλλο σταθμό που να παίζει κάτι που μαρεσει. Έτσι χρονια τώρα καθόμουν και σπαταλουσα ώρες να “κατεβάσω” τα τραγούδια που μου αρέσουν και να τσεκάρω άμα είναι σε καλή ποιότητα ,για να φτιάξω τις δικές μου playlist. Τώρα με το Spotify ειναι όλα πανεύκολα. Ακούω ένα όμορφο τραγούδι σε ένα μπαράκι, βάζω shazam, και το προσθέτω σε μια από τις playlist που έχω φτιάξει έτσι απλά. Mb δεν χαλάω γιατί έχει και offline mode, ποιότητα τρομερή και εύκολο menu. Ούτε να συνδέσω καλώδια με το laptop για να περάσω τραγουδια αφού όλα γινοντε ασύρματα. Επίσης έχει και τις δικές του playlist ανα μουσική κατηγορια που ανανεωνοντε συνεχώς όπως rock, house, soul, dance η ότι άλλο ακούς, όπως επίσης και έξυπνες playlists-radio που επιλέγοντας οποιοδήποτε τραγούδι ή τραγουδιστή σου φτιάχνει κατευθείαν καινούρια playlist που να ειναι στο ίδιο στυλ με αυτό που διάλεξες. Όποτε τα 5… Συνέχεια »

Srsly

Θελω να μου λυσεται μια απορια μιας και δεν εχω ερθει σε επαφη με καμια τετοια μουσικη υπηρεσια! Οταν πληρωνω συνδρομη πχ στο spotify για να ακουσω τραγουδια τα κατεβαζω? Πρεπει να πληρωσω εξτρα? Και αν παω καπου οπου δεν εχω ιντερνετ μπορω να ακουσω μουσικη?

pazzo

@srsly
Τα τραγούδια τα κατεβάζεις ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις Mb στο κινητό για να ακούσεις μουσική, και στο λαπτοπ για να μην χρειάζεται σύνδεση σε wifi. Πρακτικά φτιάχνεις μια playlist και την επιλεγεις ως offline mode για να κάνεις κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, τα τραγούδια αυτά μπορείς να τα ακούσεις μόνο μέσω της εφαρμογής του Spotify. Δεν κατεβαίνουν ως αρχείο mp3 ας πούμε που μπορείς να το μεταφέρεις σε κάποιο USB, CD η να το χρησιμοποιήσεις σε κάποιο virtual DJ. Και δεν υπάρχει έξτρα χρέωση πέραν από την συνδρομή. (άμα έχεις cosmote ειναι 5 ευρώ)

JohnPerl98

Ισως να το δοκιμασω το φθινοπωρο οταν ερθει σε android, να το συγκρινω με το spotify και απο κει και περα βλεπουμε. Ελεγα να κανω συνδρομη στο 1ο αλλα επειδη γενικα εχω καταλαβει οτι η Apple δεν αστειευται με τα λογισμικα θα εξαρτηθει απο την ποικιλια κομματιων και τη μηνιαια συνδρομη ππυ προσφερει το καθενα. Μεγαλο ρολο θα παιξει και η εμφανιση επισης.

@Srsly μπορεις να ακους μουσικη σε υψηλη ποιοτητα online ή offline (αρκει να εχεις πατησει να γινει download – μονο μεσω της εφαρμογης ομως γινεται η αναπαραγωγη της), καθολου διαφημισεις και γενικα η εμπειρια χρησης ειναι καλυτερη. Προσφατα μου ηρθε email απο την υπηρεσια πως μεχρι αρχες Ιουλιου δινουν 2 μηνες δωρεαν δοκιμη το premium. Δεν ξερω αν θα χρειαστει να βαλεις τραπεζικο λογαριασμο/paypal ή αλλο τροπο πληρωμης παντως αξιζει τον κοπο. Τελος σου δινεται η δυνατοτητα να κοψεις τη συνδρομη οποτε θες, χωρις να χασεις τις playlists σουκαι τα σχετικα. Ελπιζω το λινκ να δουλευει και σε ‘σενα: https://goo.gl/lv8DfL

ilias

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν χρησιμοποιεί κανείς το soundcloud…. είναι εντελώς δωρεάν όπου οι περισσότεροι djs τουλάχιστουν ανεβάζουν οικειοθελώς τα σετς τους καθώς και τα τραγούδια τους. Και το ξαναλέω, εντελώς δωρεάν όλα αυτά. Γιατί δεν το αναφέρει κανένας;

Πέτρος Π

@pazzo : Μια χαρά τα λες φίλε, και εμένα το spotify με έχει βολέψει απίστευτα… Αν σκεφτείς οτι σου δίνει ουσιαστικά πρόσβαση στην παγκόσμια δισκογραφία για οποιοδήποτε είδος (έχω βρει απίστευτα σπάνιους δίσκους στο spotify!!), τα 5 € το μήνα είναι αστείο ποσό…
Δεν έρχεται να αντικαταστήσει πάντως το ραδιόφωνο, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε κάποια σχόλια, καμία σχέση δεν έχει… Ουσιαστικά είναι σαν να αγοράζεις οποιοδήποτε δίσκο θέλεις και απλά πληρώνεις ανα μήνα, ανεξαρτήτως του πόσα κατεβάζεις… Επίσης, αν έχετε cosmote, στα 5 € το μήνα έχει και δωρεάν streaming, οπότε ακούς και κατεβάζεις και με 3g όσο θέλεις, χωρίς να σε χρεώνει καθόλου δεδομένα!!

Νομίζω οτι για τους μουσικόφιλους και γιαυτούς που έχουν μανία με δίσκους και τα σχετικά, το spotify είναι μια όαση!! Όσο για το Apple Music, από,τι φαίνεται θα είναι παρόμοιο σαν concept οπότε λογικά θα είναι πολύ καλό!

eject

Να προσθέσω κ εγώ πως εξακολουθώ και αγοράζω μουσική. Είτε CD είτε digital μέσω itunes. Το έχω όμως περιορίσει σημαντικά, καθώς αυτό που σου προσφέρουν υπηρεσίες όπως το spotify είναι πως στη συνδρομητική version ( η δωρεάν έχει περιορισμούς) πρακτικά me 6,00 ευρώ το μήνα έχεις μία γιγαντιαία… δισκοθήκη στα χέρια σου ταυτόχρονα σε κινητό, tablet και υπολογιστή. Μπορείς να ακούσεις, να δημιουργήσεις λίστες ή να δεις λίστες άλλων. Το κόστος των 6,00 ευρώ σημαίνει 72,00 ευρώ τον χρόνο…. Ούτε 5 νέα cd δεν αγοράζεις με αυτά τα χρήματα. Η offline δυνατότητα σε βοηθάει στο να μπορείς να ακούσεις την επιλογή σου. Εγώ έχω φτιάξει διάφορες λίστες κ συνδέω τηλ με στερεφωνικό και ακούω μια χαρά. Δεν μπορείς να φτιάξεις mp3 disk κ φυσικά η απόδοση δεν είναι ίδια όπως από ένα καλό cd player αλλά μόνο “απαιτητικά αυτιά” θα καταλαβουν τη διαφορά. Η apple προφανώς “μυρίστηκε” χρήμα ενώ παράλληλα σίγουρα το spotify θα της έχει κάνει ζημιά ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως ένα ολοκληρωμένο album στο itunes κοστίζει περίπου 9.99… Καλό είναι πάντως πως μπαίνει στο παιχνίδι γιατί σε αρκετά album έχει μάλλον αποκλειστικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα αν έχω καταλάβει καλά γιατί δεν τα βλέπω στο spotify ενώ… Συνέχεια »

Kostas K.

Google play music απλά. Αυτή τη στιγμή έχω 20.000 κομμάτια στον λογαριασμό μου free φυσικά χωρίς να πληρώσω ούτε € αφού μπορείς να συγχρονισεις ότι κομμάτι υπάρχει στο pc σου με τον Google λογαριασμό σου και να τα ακούς από όποια συσκευή θες. Α και όσα θες να τα ακούς offline απλά τα σώζεις στην συσκευή σου.

Γιάννης Κ.

@Iakovos80 χαχαχα ετσι!

Κωστής Κ.

Spotify με 5 ευρώ με την cosmote. Ούτε κατεβάζεις, ούτε μπλέκεις με Η/Υ, ούτε τίποτα. Εχει έτοιμες playlist φτίαχνεις και εσύ τις δικές σου και τελείωσες. ‘Εχει και offline μεγάλο συν. Με 5 ευρώ και έχεις όλη την μουσική στην τσέπη σου και με πολύ καλή ποιότητα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.