iBooks και iTunes αλλάζουν για χάρη του νέου iPad

O ερχομός του νέου iPad με τη Retina οθόνη και τον πιο ισχυρό επεξεργαστή έφερε αλλαγές και στο software που συνοδεύει την πολυπόθητη συσκευή της Apple. Τόσο το iBooks όσο και το iTunes αλλάζουν προκειμένου να υποστηρίξουν επαρκώς τις νέες δυνατότητες, αποκτώντας νέα χαρακτηριστικά.

Το iBooks βρίσκεται πλέον στην έκδοση 2.1, η οποία υπόσχεται να προβάλλει με μεγαλύτερη ευκρίνεια και πιο μεγάλη καθαρότητα το κείμενο των βιβλίων. Αξιοσημείωτη θα είναι και η αλλαγή στην κύλιση των σελίδων και του κειμένου για τον αναγνώστη, ενώ τώρα θα μπορεί ο καθένας με μια κίνηση του δαχτύλου να μαρκάρει όποιο σημείο του κειμένου το επιθυμεί, μία σημαντική προσθήκη σε όσους θέλουν να διαβάζουν στην οθόνη όπως κάνουν και με τα κανονικά βιβλία. Μάλιστα θα μπορείτε να διαλέγετε και το χρώμα του μαρκαρίσματος του κειμένου.

Μια άλλη αλλαγή είναι το ότι θα μπορείτε να πάτε σε όποια σελίδα θέλετε απλώς και μόνο γράφοντας τον αριθμό της στο αντίστοιχο πεδίο.Το iTunes U 1.1 θα δείχνει όλο το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης σας σε υψηλότερη ανάλυση.

, iBooks και iTunes αλλάζουν για χάρη του νέου iPad

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.