Apple, Βρέθηκε να παραβιάζει 3 πατέντες των Nokia και Sony

Σύμφωνα με δικαστήριο της πόλης Wilmington της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, η Apple παραβίασε τρεις πατέντες που εκπροσωπεί η MobileMedia (κοινοπραξία αποτελούμενη από τις Nokia, Sony και MPEG-LA με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων τους-πατεντών). Συνολικά η MobileMedia ζητούσε την εκδίκαση για 14 πατέντες όμως στο δικαστήριο πήγαν οι 3 από αυτές.

Οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι η Apple παραβιάζει και τις 3 αυτές πατέντες που περιλαμβάνουν λειτουργίες της κάμερας αλλά και της αποδοχής και απόριψης εισερχομένων κλήσεων.

Η κοινοπραξία MobileMedia “κυνηγάει” επίσης στα δικαστήρια τη RIM (BlackBerry) για 14 πατέντες και την HTC για 11 πατέντες.

, Apple, Βρέθηκε να παραβιάζει 3 πατέντες των Nokia και Sony

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lazer

οχιιι η apple δεν κλεβει ποτε πατεντες μονο της κλεβουν……

jimo

ειληκρινα η apple δεν θα ειχε ποτε αναγκη να κλεψει καμια πατεντα!! αφου ειναι η εταιρια που δημιουργησε τα smartphones απο την αρχη!! ειναι σαν να λεμε οτι η mercedes εκλεψε σχεδια για τα αυτοκινητα της απο καποια ιαπωνικη αιτερια!! ελεος ποια!!! στην κορυφη υπαρχει μοναξια!!

Panos7GR

@jimo: Χαχαχαχαχαχαχα!!!! Δεν θα σχολιάσω καν για τις πατέντες…. Απλά δεν είσαι ενημερωμένος ή από επιλογή σου δεν θες! (Α! Και στην κορυφή των smartphone πλατφόρμων υπάρχει το Android.)
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα smartphones και πως θα έπρεπε να είναι (user friendly).

@Panos7GR Η Apple δεν έχει κλέψει πατέντες όσον αφορά το iPhone αν εννοείς πως αγόρασε πατέντες τότε ναι είναι αλήθεια αλλά δεν βλέπω που είναι το κακό με αυτό…Όσο για το Android συμφωνώ πως είναι αρκετά καλό όμως άψογο είναι και το Windows Phone 8 όπως και το iOS ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει και αυτό που του ταιριάζει, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο για να πεις ότι είναι καλύτερο από τα άλλα.Έχω και Android και iOS και Windows Phone συσκευή, συγκεκριμένα Huawei Ideos x5 με 4.0 , iPad 3rd gen με iOS 6.0.1 και είχα ένα HTC Trophy 7 το οποίο πούλησα παρά το γεγονός ότι μου άρεσε πολύ.

Φιλικά
Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Πανος Σομπολος

@jimo H Mercedes έκλεβε από την FIAT και την Ferrari κατ επέκταση,μάλιστα είχε γίνει και τεράστιο σκάνδαλο στην F1 πρόσφατα λάθος το επιχείρημα σου πατριώτη!
Και εγώ δεν θα καμάρωνα για την μοναξιά της κορφής γιατί τότε τρελαίνεται ο δικτάτορας και την πληρώνει ο κοσμάκης

Kostas K.

@ jimo απορώ με τέτοια αντίληψη των πραγμάτων που έχεις πως κάθεσαι και γράφεις σε ένα site τεχνολογίας..Ή μας δουλεύεις ή τρολαρεις δεν εξηγείτε αλλιώς! Απλά σου υπενθυμίζω μια δήλωση του Steve Jobs to 1994 “Good artists copy, great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas.”

mitsaras

Death to Apple

Demis

@Kostas τρολλαρει λογικά δεν νομίζω καποιος με iq χιμπατζή και πάνω να έγραφε αυτό στα σοβαρά :p

Aystron

Χεχε γουσταρω.. η πληρης απομυθοποιηση της κυρας Apple… ξεμεινε απο πατεντες και κλεβει ιδεες αλλων!!! Δραματικη πτωση των μετοχων της Apple σε ποσοστα προταγνωρα!!! Το μηλο γινεται φιρικι!!! Α + fanboys του μηλου ΜΗΝ μιλατε για τις εταιρειες που μας εμαθαν τι εστι ΚΙΝΗΤΟ!!! Αχαριστοι!!! 🙂

jimo

καταρχην να ευχαριστησω τουσ παντεσ για τα υπεροχα σχολια σας!! θα ηθελα να ψαξετε λοιπον ολοι εσεις που αγορασατε μια android συσκευη και νομιζετε οτι μαθατε τα παντα με το πρωτο android κινητο σας πως στην κορυφη οντωσ ειναι η apple γιατι ειναι η πρωτη που δημιουργησε εξυπνο λειτουργικο το android ειναι απλα μια αντιγραφη με πολλα λαμπακια γραμμενη σε linux που κρασαρει συνεχως!! οσο για το επιχειρημα με το mercedes που καποιοσ ποιο μανω ανεφερε ως ατωπο εχω να αναφερω οτι μαλον δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και οτι αναφερομαι στα επειβατικα αυτοκινητα μιας και formula1 δεν θα οδηγησουμε ποτε μας τωρα αν νομιζει καποιος οτι τα επιβατικα της FIAT ειναι καλυτερα απο αυτα της mercedes λυπαμαι πολυ αλλα ζει σε αλλο κοσμο!! επισης λυπαμαι για οσους εχουνε πεσει θυματα του λειτουργικου android που κυκλοφορει πολυ λιγοτερο καιρο απο οτι to IOS αλλα οταν καποιος πιασει για πρωτη φορα κινητο android νομιζει οτι τα ξερει ολα η ιστορια ομως λεει το αντιθετο!! επισης λυπαμαι οσους εχουν ios και δεν ξερουν να χρησιμοποιησουν και το παιρνουν μονο για να πουλανε μουρη! εχω στην κατοχη μου και ios iphone5 και galaxy s3 και τα δυο υπεροχα κινητα για διαφορετικους… Συνέχεια »

ΧΑΡΗΣ

με την ίδια λογική όλες αντέγραψαν την νοκια που έβγαλε το symbian….πραγματικά η apple δεν μπορεί με 5 κινητά που έχει βγάλει να είναι σε όλα καλύτερη πλάκα μας κάνεις? η apple έχει κλέψει πατέντες και δη από την νόκια και αν δεις έχει πληρώσει πάνω από μισό δις η apple…..η νόκια η μοτορόλα και άλλες έχουν οδηγήσει τεχνολογικά και όχι η apple…..το να παίρνει μασημένη τροφή και να τα βάζει στα κινητά της δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και να σου πω και το άλλο πραγματικά πιστεύεις ότι αν έβγαινε ένα κινητό με τα χαρακτηριστικά του iphone τον σχεδιασμό του iphone απλά να είχε άλλο λογότυπο πάνω θα πουλούσε?εγώ πολύ αμφιβάλω…..η apple το να κάνει μήνυση συνέχεια για έναν και μοναδικό λόγο που λέγεται design με κάνει να γελάω…..

μιχαλης

jimo@ Δεν είσαι καλά πληροφορημένος το andoid τρέχει το 50% των smartphones και αν δεν πιστεύεις ρίξε μια ματιά εδώ https://techblog.gr/mobile/android-os-share-november-96674/
και ότι και τα samsung και το android κυριαρχούν στην Αμερική με ποσοστό 26,3 ενώ τα iphone με 17,8 https://techblog.gr/mobile/android-samsung-us-comscore-96541/
και επειδή είμαι κάτοχος και IOS και ANDROID έχω να σου πω ότι το ios κολλάει περισσότερο από το android και αν δεν ήταν η samsung ακόμα η apple θα ήταν χρεοκοπημένη και δεν σημαίνει ότι αν έβγαλε πρώτη smartphone δεν σημαίνει ότι δεν έκλεψε και πατέντες μη τρελαθούμε γι’αυτό να μπαίνεις συχνότερα στο techblog και να διαβάζεις τα άρθρα και θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Panos7GR!!!!!

Φιλικά πάντα!!!!

jimo

@ΧΑΡΗΣ γιατι απλα δεν δεχεσαι τα γεγονοτα ειναι σαν να αρνεισαι την πραγματικοτητα εδω!!! διξε μασ και κανενα ντοκουμεντο για αυτα που λες! δυστηχως δεν ταιριαζουν οσα αναφερεις! εδω δεν μιλαμε μονο για αιτεριες οπως ανεφερες ποιο πανω αλλα και για λειτουργικο αν δεις και το βιντεο ποιο πανω θα καταλαβεις!!! επισης το μονο που εμεινε πλεον ειναι να βγαλουνε οι αιτεριες ενα κινιτο ιδιο με το Iphone και να το πουλανε ποιο φτηνα χωρις το λογοτυπο με τοση αντιγραφη που εχει πεσει !! αλλα χανεις την ουσια των πραγματων!! το iphone δεν πουλαει μονο ονομα και λογοτυπο αυτο που πουλαει και δεν το εει κανενας αλλος ειναι λειτουργικο υποστιριξη και τεχνογνωσια !! θεωρεις τυχαιο το γεγονος οτι σε ολα τα mac η διαταξη της μητρικης καρτας ειναι τελειος διαφορετικη απο αυτην ενος windows pc?? το ιδιο συμβαινει και με το iphone!! οταν αγοραζεις apple αγοραζεις κορυφη απο την αρχη!! οι ανθρωποι κατεχουν τεχνογνωσια και ξερουν πωσ να κανουν κατι να αποδιδει περισοτερο!! και για παραδειγμα δες ενα τεστ ταχυτητας μεταξυ iphone 5 και galaxy s3 παροτι το iphone 5 εχει 2 πυρηνες και το s3 4 το iphone ειναι ποιο γρηγορο σαν αποτελεσμα της διαταξης των υλικων του και… Συνέχεια »

Χρίστος

η apple είναι αυτή που δημιούργησε το smartphone όπως το ξέρουμε σήμερα με το πρώτο iphone. τα smartphones που υπήρχαν πρίν το iphone απλά δεν μπορείς να τα πείς “smart”(πχ motorola q). επίσης η apple ήταν η πρώτη που εφάρμοσε capacitive touchscreens και multitouch σε κινητό τηλέφωνο. η google ανέπτυξε το android της πάνω στα linux, ενα ήδη ανεπτυγμένο σύστημα που δεν της άνικε κάν. η apple κατάφερε απο μόνη της να δημιουργήσει το iOS και να το κάνει τόσο ανεπτυγμένο σε λειτουργίες και εξυπνάδα απο το 2007. η google απο μόνη της, χωρίς το linux και την apple δεν θα είχε καν δικό της λειτουργικό για κινητά. δεν θα αρχίσω να συγκρίνω iOS και android επειδή βασίζεται στο τι προτιμά ο καθένας. απλά να πώ οτι η apple απο το 2007 εφτιαξέ ένα πανέξυπνο λειτουργικό, με τουλάχιστον 3 χρόνια updates μέχρι και σήμερα στα προιόντα της, ασύγκριτο smoothness χωρίς καθόλους lags και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία στο performance, και τέλειο optimization στα προιόντα της. η google με το android το οποίο έκανε develop to 2005 και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007 δεν έχει καταφέρει ακόμα μετά απο 7 χρόνια έστω στο ελάχιστο τα πιο πάνω που ανάφερα οτι έκανε η… Συνέχεια »

jimo

φιλε @μιχαλη μαλον λες ψεματα!!

αν εχεισ Ios και ανδροιδ και σου κολαει το Ios ποιο συχνα τοτε σιγουρα δεν εχεις πιασει στα χερια σου Iphone οποιος γνωριζει καταλαβαινει!!

τωρα να σταθω στην αναφορα σου στις πολησεις iphone

(ασε που η samsung αν δεν ειχε την apple για να της αγοραζει οθονες και υλικα θα πουλουσε ακομα καφετιερες για οσους θυμουνται απο παλια)

πιστευεις οτι το γεγονος πως το android πουλαει περισοτερο σημαινει κατι????!!

δηλαδη οτι αγοραζει ποιο πολυ η μαζα αιναι και καλυτερο??
ασε που android τρεχει και η τελευταια σακαρακα!!γεγονος που το κανει αναποφεκτα ποιο εμπορικο αλλα οχι καλυτερο!!

ενω το Iphone ειναι 1 και ακριβο για τους πολους οποτε λογικο ειναι να μην εχει τοσες πωλησεις !!

αν τωρα θελετε να ειστε ολοι πρροβατα του android κανενα προβλημα το φτηνο παντα πουλαει ποιο πολυ χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και καλυτερο!!

οσο για την ενημερωση μου μην στεναχωριεσαι και δεν ερχεται μονο απο το techblog αλλα και απο ξενο και ελληνικο τυπο οποτε μαλον εσυ εισαι ελαχιστα πληροφορμενος που τρως μονο οτι σου σερβιρουν εδω!!!

Jimo

@ χριστος

ευχαριστω οσο για το multitouch εχω παραθεσει βιντεο ποιο πανω για ντοκουμεντο

https://www.zdnet.com/blog/hardware/android-now-paying-the-price-for-ios-similarities/18253

και οντος μονο οποιοσ ξερει απο προγραματισμο μπορει να καταλαβει ποσο καλογραμενο ειναι το ios!!

ΧΑΡΗΣ

jimo ποιος σου είπε ότι έχουμε όλοι με ένα android κινητό και εσύ μην είσαι τόσο υπέρ της apple…..όταν αγοράζεις iphone και ξεφλουδίζει πολύ κορυφή είναι….ναι και άλλες εταιρίες έχουν βγάλει προβλήματα με την ποιότητα κατασκευής αλλά δεν ήταν στην ίδια τιμή….η apple το έχει #$%^ το θέμα με τις τιμές και επίσης νομίζεις ότι όσοι παίρνουν iphone το παίρνουν επειδή ξέρουν πως να το λειτουργούν? μόνο για το όνομα το έχουν και για το design…..επίσης η apple που λένε ότι δεν χαλάει είναι τέρας αξιοπιστίας και κοροϊδεύουν τους άλλους 5 κινητά έχει βγάλει οι άλλοι από 400-500…δεν είμαι φαν του android αλλά σου δίνει κάποιες ελευθερίες out of the box σε σχέση με το μήλο…..

icecube

ειναι απολυτα λογικο διοτι η νοκια “γενησε” κυριολεκτικα τη κινητη τηλεφωνια. το maemo απο την αλλη τι ειναι; απλα η google επενδυσε στο linux κατι που δεν εκανε η νοκια…. οθονες αφης ειχαν πρωτα κατι απιθανα και φοβερα νοκια μονο που δεν ειχε αφουγκραστει σωστα που πηγαινε η αγορα και της βγηκαν απο δεξια και εμεινε πισω… ο πολεμος google – microsoft παρεσυρε τη νοκια και εβαλε πισω την αναπτυξη meego και symbian, λειτουργικα που κανουν παπαδες ακομα και στην μορφη που ειναι… ας τα αφησουν να αναπτυχθουν και το ios και android θα μοιαζουν κινουμενα σχεδια….

ΧΑΡΗΣ

icecube συμφωνώ με αυτά που λες το maemo 5 ήταν ο ελβετικός σουγιάς στα κινητά….το symbian μπορεί να έμεινε πίσω αλλά προσφέρει κάτι που δεν μπορούν τα άλλα και αυτό είναι το νοικοκυρεμένο μενού…..

jimo

@χαρης μαλλον αναφερεσε στην πρωτη παρτιδα iphone που με τετοια ζητηση λογικο ειναι να υπαρχουν καποια τεχνικα προβληματα τα οποια ολα αντικαταασταθηκαν με νεες συσκευες αν και παλι σου λεω οτι εδω μιλαμε για λειτουργικο οχι συσκευη!

εχεις δικιο δεν πρπει να ειμαι τοσο κλημενοσ με την apple νομιζω οτι το παρακανα αλλα απλα μου αρεσει να ειμαι ειλικρινης!!

ευχαριστω!!

ΧΑΡΗΣ

κοίτα ο καθένας έχει μια εταιρία σαν top εγώ πχ την νοκια εσύ την apple θα συμφωνήσω ότι η apple στο iphone και όχι μόνο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην συνεργασία hardware and software ώστε να αποδίδει τα μέγιστα όπως το έκανε και η νόκια με το ν900 και το ν9 το android βάζει spec και μου την δίνουν που έχουν αμελήσει το θέμα μπαταρία(εκτός της motorola) το να βγάζει quad core με μεγάλη οθόνη και με μέτρια μπαταρία είναι χαζό γιατί πρέπει να έχεις μαζί σου συνέχεια έναν φορτιστή….απλά η apple έχει χάσει τον προσανατολισμό όσον αφορά τις αναβαθμίσεις σε κάθε iphone βάζουν λίγα καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά δεν καινοτομούν δε για τους χάρτες πραγματική πατάτα….αλλά σου λέω όσον αφορά την συνεργασία hardware και software το έχουν πετύχει πάρα πολύ και μπράβο τους….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.