Apple, πατεντάρει πλοήγηση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για τους χάρτες της

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε ότι το Apple Maps θα έχουν οδηγίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Από το iOS 6 η Apple επέλεξε τελικά να μην βάλει το συγκεκριμένο feature, το ακούγαμε για το iOS 8 και δεν το είδαμε ούτε εκεί. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμλη που η Apple δεν αναβαθμίζει ξεχωριστά της εφαρμογές της, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου με το iOS 9.

Τελικά το νέο feature φαίνεται πως θα κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στο iOS 9 όπως δείχνει η νέα πατέντα της Apple. H Apple κατέθεσε αίτηση για μια πατέντα η οποία ονομάζεται “User Interface Tools for Commute Assistant” και περιγράφεται ως ένας βοηθός που θα σου δίνει πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε μέσα στην πόλη είτε μεταξύ διαφορετικών περιοχών. Θα παρέχει πληροφορίες για τον χρόνο άφιξης, για τους σταθμούς και τις στάσεις και θα κάνει αυτόματα updates.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο το που θα χρησιμοποιηθεί η νέα πατέντα και να πούμε ότι το Google Maps έχει εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο feature.

apple patents public transit feture, Apple, πατεντάρει πλοήγηση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για τους χάρτες της

apple patents public transit feture, Apple, πατεντάρει πλοήγηση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για τους χάρτες της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Βασικά όλοι – πλην της Apple – έχουν εδώ και καιρό το συγκεκριμένο feature.

Αναφέρομαι και στο Here Transit app των WP, με πλοήγηση ΜΜΜ (χρόνος άφιξης, σταθμοί, στάσεις κλπ) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Φοβάμαι αν το πατεντάρει η Apple, θα ζητήσει να έχει την αποκλειστικότητα.
LOL

theo

@gericho για να πατεντάρεις κάτι και να ζητήσεις αποκλειστικότητα πρέπει να το έχει κάνεις πρώτος. αν υπάρχει αλλού απλά δεν θα καταχωρηθεί η πατέντα, η αν είσαι στις ΗΠΑ θα περάσει η πατέντα και μόλις έρθει να ζητήσει τα ρέστα θα την σύρουν στα δικαστήρια και θα χάσει. So Simple

stavros

Διαβασα καλα?!?!?! “ΠΑΤΕΝΤΑΡΕΙ”?!?!?! προφανως ολα τα iSheeps πρεπει να χαρικαν τωρα με το νεο επαναστατικο feature των maps του iOS. Ρε για ξυπνατεεεεε! Εδω και ποσο καιρο τα εχουμε αυτα στο Android 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.