Apple Pay, Δείτε πως λειτουργεί στην πραγματική ζωή [video]

Με την διάθεση της έκδοσης iOS 8.1 την Δευτέρα, οι κάτοχοι iPhone 6 και iPhone 6 Plus στην Αμερική μπορούν να πραγματοποιήσουν μικροσυναλλαγές κάνοντας χρήση του NFC και Touch ID της συσκευής τους έχοντας καταχωρήσει νωρίτερα την πιστωτική τους κάρτα. Η εφαρμογή ονομάζεται Apple Pay και υποστηρίζει κάρτες MasterCard, Visa και American Express.

Τους επόμενους μήνες θα υποστηρίξει και τις 6 μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής. Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας εχθές, περισσότερα από 220.000 καταστήματα είναι συμβεβλημένα με το Apple Pay. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα ιδιώτη να επιλέγει να πληρώσει με Apple Pay και τη διαδικαδία που απαιτείται για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Apple Pay video, Apple Pay, Δείτε πως λειτουργεί στην πραγματική ζωή [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

Πρωτοτυπία πραγματικά δεν το γνώριζα !

Κάτι ανάλογο σκέφτεστε να κάνει και η google !!!

Ευτυχώς που υπάρχει και η Apple και ανοίγει νέοι ορίζοντες !!!!

Αντώνης Μαρίνος

@arg: Καλό θα ήταν, αφού δεν ξέρεις, τουλάχιστον να ψάξεις γι’αυτό που πας να γράψεις, γιατί αλλιώς θα κάνεις άστοχο σχόλιο (όπως στην περίπτωση αυτή). Καμία καινοτομία δεν έκανε η Apple, ούτε άνοιξε νέους ορίζοντες, αφού η Google το έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό.

To Tap-to-Pay υπάρχει στο android εδώ και μερικούς μήνες, έχει παρουσιαστεί πριν το καλοκαίρι, αλλά πλέον (από το καλοκαίρι) υποστηρίζεται μόνο σε συσκευές με ΚΚ (4.4). Δουλεύει μέσω του NFC και είναι *σχετικά* πρακτικό, αρκεί να βρεις συμβεβλημένους (π.χ. Alpha τερματικά). Χρησιμοποιεί ότι κάρτες έχεις δηλώσει στο Wallet, και νομίζω ότι κάποια στιγμή ακούστηκε κάτι και για Paypal (δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι’αυτό πάντως).

Απλώς κάποια στιγμή έπρεπε να το βάλει και η Apple….είπαμε, η Apple ακολουθεί τις εξελίξεις (όπως έκανε πάντα δηλαδή), απλώς είναι καλύτερη στο να πουλάει (κυρίως pull-μουρ, αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι)….

Λεωνίδας

Δεν είμαι συνομωσιολάγνος αλλά μετά τις κάρτες ήρθαν τα smartphones για να πληρώνεις. Μετά τα smartwatcheς, αλήθεια τι καλό θα μας προτείνουν? Δεν σας κάνει εντύπωση που εφευρίσκουν όλο και πιο “προχωρημένους” τρόπους για να ταυτοποιείσαι στο ιντερνετ με κάτι που έχεις μόνιμα πάνω σου? Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις την κάρτα σου και να πληρώσεις αν δεν έχεις μετρητά? Και το πρόβλημά μας είναι πώς θα πληρώσουμε ή αν έχουμε να πληρώσουμε?! Δακτυλικά αποτυπώματα για ασφάλεια και καλά smartwatches στο χέρι (αντί στο πόδι που έχουν τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια οι ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ) και ο περισσότερος κόσμος με μία διάθεση δημόσια, online, να βγάζει οικειοθελώς τη ζωή του (π.χ facebook), απαρνούμενος κάθε έννοια ιδιωτικότητας…Ποιος να μας το ‘λεγε αυτό πριν λίγα χρόνια ε? Ξέρω, πολλοί θα μου τα χώσουν και θα μου πουν να πάω σε καμμιά σπηλιά αλλά θεωρώ κάποια πράγματα πολύ ακραία που γίνονται για “χάρην ευκολίας φυσικά στη ζωή μας και ασφάλειας”. Βλέπεις το μόνο μέλημα όλων των εταιριών είναι η ασφάλειά μας…

arg

Αντώνης χαίρω πολύ, άν κατάλαβες καλά το σχόλιο μου είναι καθαρά ειρωνικό, γνωρίζω πολύ κατά το google wallet και το πώς πληρώνεις. Επίσης προς το παρόν μέσα απο το gmail μπορείς να πληρώσεις ή να στείλες λευτα (στην αμερική προς το παρόν)

Φιλικά..

nikmour

Φοβερή πρωτοτυπία!! Εγώ το έχω εδώ και δύο χρόνια (Lumia 925)

Παναγιώτης B

Ντάξει.. εντελώς fake τα videos… φαίνεται και στην φάτσα του τύπου !!!
epic fail

Αντώνης Μαρίνος

@arg: όντως μου διέφυγε η ειρωνεία, λυπάμαι, γράψε λάθος 🙂

Agnostos13

@Αντώνης Μαρίνος

Υπάρχει και στα android αλλά με δύο βασικές διαφορές:

1)Τα περισσότερα android devices δεν έχουν fingerprint scanner
2)Το android είναι πιο ευάλωτο στο hacking από ότι το iOS(το έχουμε δει και στο παρελθόν) οπότε το θεωρώ ανασφαλές να περάσει κάποιος την πιστωτική του εκει. Θα δούμε βέβαια και το Lollipop τι έχει να μας δείξει…

Georgos

Το καινούργιο ανέκδοτο , το να έχει τα στοιχεία της πιστωτικής και το δακτυλικό σου αποτύπωμα η Apple είναι απόλυτα ασφαλές! Πόσο αφελείς είναι μερικοί άνθρωποι…

Αντώνης Μαρίνος

@Agnostos13: ένα stock non-rooted android (και όσο το δυνατόν πιο vanilla γίνεται, π.χ. ένα nexus) είναι πιο ασφαλές από iPhone με ios (ή αν επιμένετε, το ίδιο ασφαλές). Οι τρύπες αρχίζουν και ανοίγουν από τα apps και το UI της κάθε εταιρείας (που ως system apps έχουν root Access), ενώ οι επιλογές για εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές και το debugging στο android ανοίγουν και άλλες τρύπες. Και προφανώς όποιος επιλέξει να ρουτάρει το κινητό (και άρα να αποκτήσει ο χρήστης root/system Access) ανοίγει ακόμα περισσότερο την πόρτα. Αυτές είναι επιλογές του android, οι οποίες ακριβώς επειδή επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει περισσότερα με το κινητό του, του επιτρέπουν επίσης να κάνει και περισσότερες βλακείες.

Ως εκ τούτου, ξανά μανά η ευθύνη/σφάλμα ανήκει στο χρήστη, το λειτουργικό από μόνο του είναι αρκετά ασφαλές….αν και κάποιες “αβλεψίες” του κατασκευαστή (βλέπε τελευταία γεγονότα με ios) μπορεί να αφήσουν κερκόπορτες.

Panagiotis_Salonica

Παιδιά καλησπέρα, σε συνέχεια του φίλου παραπάνω που μιλούσε για έλεγχο , πραγματικά και εμένα με ΅τρομάζει΅ το γεγονός ότι κάπου καταγράφονται όλες μα όλες οι συνήθειες μας , για αυτόν τον λόγο κιόλας η μόνη φορά που χρησιμοποίησα πιστωτική κάρτα ήταν στο εξωτερικό για ενοικίαση αυτοκινήτου (δεν γινόταν αλλιώς). Ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε για το πόσο θα πρέπει να επιτρέψουμε στην τεχνολογία να εισβάλει στην καθημερινότητα μας (και αυτό το λέει ένας άνθρωπος μου μέχρι τώρα στα 36 του χρόνια δεν σταμάτησε στιγμή να την παρακολουθεί). Αυτή η ψηφιακή αποθήκευση των προσωπικών μας δεδομένων είναι μια φοβερά ευάλωτη κατάσταση σε τυχαίες και μη τυχαίες καταστάσεις στις οποίες μπορούν να μας εμπλέξουν. Για παράδειγμα για να γενικεύσω το όλο θέμα τελευταία με απασχολεί το θέμα με την ψηφιακή φωτογραφία έναντι της τυπωμένης φωτογραφίας. Αναλογιστείτε ότι σε ένα σκληρό δίσκο έχετε όλη σας την ζωή, την εφηβεία (για τους νεότερους), τον γάμο σας , την γέννηση των παιδιών σας κλπ. Ένα αναπάντεχο κρασάρισμα του σκληρού (και σε πιο ακραία περίπτωση και του backup) σας αφαιρεί την οπτική επαφή με τις σημαντικότερες σας στιγμές, ένα φωτογραφικό κλασικό άλμπουμ από την άλλη θα κινδύνευε μόνο από μια πυρκαγιά ή πλημμύρα. Για αυτό… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.