Apple: Ετοιμάζει τον κλώνο του Snapchat για το iOS

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ετοιμάζει ένα app, το οποίο θα είναι ο αντίπαλος του δημοφιλέστατου Snapchat. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple δοκιμάζει περισσότερα “social” χαρακτηριστικά στο iOS.

Οι πηγές του Bloomberg λένε ότι οι developers της Apple αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν ένα video-sharing app, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εγγραφή video, να βάζουν φίλτρα και να το ανεβάζουν στο app σε λιγότερο από ένα λεπτό. Λογικά θα υπάρχει η δυνατότητα να μοιράζονται τα video αυτά και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter. Με λίγα λόγια, η Apple λέγεται ότι ετοιμάζει τον κλώνο του Snapchat.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη της θα πρέπει να δουν αν η εφαρμογή πληροί τα standards της Apple για να δώσουν το πράσινο φως να κυκλοφορήσει. Είναι πιθανό να βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Στην περίπτωση που δεν κυκλοφορήσει τελικά η εφαρμογή, είναι πιθανό κάποια features να μπουν στο standard camera app του iOS.

Το video sharing app αναπτύσσεται από το ίδιο τμήμα της Apple που ήταν πίσω από Final Cut Pro και iMovie. Μιας και οι πλατφόρμες video sharing γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, η Apple θέλει να μην αφήσει ανεκμετάλλευτο τον συγκεκριμένο τομέα, μιας και ήδη διαθέτει μια τεράστια βάση χρηστών.

Εκτός από την παραπάνω εφαρμογή, η Apple δοκιμάζει μια σειρά από “social connectivity features” για τις επερχόμενες εκδόσεις του iOS. H προηγούμενη προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο, το Ping, δεν κατάφερε να πετύχει τις προσδοκίες της Apple, όμως θέλει να γίνει το iOS πιο social και αναζητά τους τρόπους. Φυσικά δεν γνωρίζουμε τι θα κυκλοφορήσει στο τέλος, αλλά ένα Snapchat-like app, θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον.

apple snapchat competitor, Apple: Ετοιμάζει τον κλώνο του Snapchat για το iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

όπως γράφει το άρθρο “σαν το snapchat”… όχι κάτι πρωτότυπο κατά τη γνώμη μου, εκτός κι αν το ενσωματώσει στο iOS οπότε αναγκαστικά θα το κουτουλάς εκεί μέχρι να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς!!!

Agnostos13

Ας βαλει native manual ρυθμισεις στην camera και να αφησει τα social media… Εχουν γινει απειρα πλεον!

Αντιαριστερος

Μια ζωή στην κλέψα το μηλαράκι

xarisgru

Το instagram ανοιξε το δρομο για την αντιγραφη μου φαινεται!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.