Apple iOS, Έρχονται και επίσημα τα gestures

Τα gestures αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι των touch-friendly συσκευών, το οποίο μέχρι σήμερα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα οι προγραμματιστές. Η Apple από την beta έκδοση του iOS 4, προσέθεσε στο λειτουργικό της μια σειρά από gestures τα οποία είναι κλειδωμένα για τους απλούς χρήστες και μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο από εγκεκριμένους developers.

, Apple iOS, Έρχονται και επίσημα τα gestures
Πρόσφατα, η Apple κατέθεσε μια σειρά από πατέντες που αφορούσαν διαφορετικούς τύπους gestures, δείχνοντας ότι η επιλογή της ενσωμάτωσης κάποιων βασικών gestures στο iOS 4 δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένη.

Συγκεκριμένα τα νέα gestures έχουν ονόματα όπως Star, Crossbar ή Ohm και η “σχεδίαση” τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού αποτελούν κοινά σχήματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό ακριβώς ποντάρει η Apple και ελπίζει ότι αν μπορέσει να συνδέσει γνωστά σχήματα όπως ένα αστέρι ή ένας κύκλος με λειτουργίες του λογισμικού της, τότε η ενσωμάτωση των gestures σε αυτό θα έχει επιτυχία. Μάλιστα, η χρήση αυτών των “συντομεύσεων” μπορεί να έχει θετική επίδραση και ως προς τη διάρκεια της μπαταρίας, αφού θα αρκεί μια κίνηση για την πραγματοποίηση μιας λειτουργίας έναντι μιας σειράς από κλικ.

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν’ όψει της ανακοίνωσης του iOS 5, το project αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αν και μοιάζει πολύ δύσκολο να δούμε τόσο σύντομα την ενσωμάτωση όλων των παραπάνω gestures, ίσως να έχει έρθει η ώρα για το ξεκλείδωμα τουλάχιστον όσων υπάρχουν ήδη για τους developers στο iOS 4.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέλιος

θα προτιμούσα ακόμη πιο απλά σχήματα,
που ίσος είναι ήδη μέσα, όπως κύκλος τρίγωνο και τετράγωνο…

Αστέρια και crossbars είναι απλά αλλά ίσως
να είναι πιο δύσκολα σε μια μικρή οθόνη κινητού Touch Phone.

Antonis

Τα σχηματα δεν ειναι μονο χαζα αλλα και κουραστηκα.

kokour1986

Το αποτέλεσμα μετραει.Αν και δεν ειμαι και πολύ φαν της Apple είναι μια καλη αφορμή νομίζω για να αρχίσουν να το ενσοματώνουν και άλλα λειτουργικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.