Apple iOS, Έρχονται και επίσημα τα gestures

Τα gestures αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι των touch-friendly συσκευών, το οποίο μέχρι σήμερα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα οι προγραμματιστές. Η Apple από την beta έκδοση του iOS 4, προσέθεσε στο λειτουργικό της μια σειρά από gestures τα οποία είναι κλειδωμένα για τους απλούς χρήστες και μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο από εγκεκριμένους developers.

, Apple iOS, Έρχονται και επίσημα τα gestures
Πρόσφατα, η Apple κατέθεσε μια σειρά από πατέντες που αφορούσαν διαφορετικούς τύπους gestures, δείχνοντας ότι η επιλογή της ενσωμάτωσης κάποιων βασικών gestures στο iOS 4 δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένη.

Συγκεκριμένα τα νέα gestures έχουν ονόματα όπως Star, Crossbar ή Ohm και η “σχεδίαση” τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού αποτελούν κοινά σχήματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό ακριβώς ποντάρει η Apple και ελπίζει ότι αν μπορέσει να συνδέσει γνωστά σχήματα όπως ένα αστέρι ή ένας κύκλος με λειτουργίες του λογισμικού της, τότε η ενσωμάτωση των gestures σε αυτό θα έχει επιτυχία. Μάλιστα, η χρήση αυτών των “συντομεύσεων” μπορεί να έχει θετική επίδραση και ως προς τη διάρκεια της μπαταρίας, αφού θα αρκεί μια κίνηση για την πραγματοποίηση μιας λειτουργίας έναντι μιας σειράς από κλικ.

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν’ όψει της ανακοίνωσης του iOS 5, το project αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αν και μοιάζει πολύ δύσκολο να δούμε τόσο σύντομα την ενσωμάτωση όλων των παραπάνω gestures, ίσως να έχει έρθει η ώρα για το ξεκλείδωμα τουλάχιστον όσων υπάρχουν ήδη για τους developers στο iOS 4.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέλιος

θα προτιμούσα ακόμη πιο απλά σχήματα,
που ίσος είναι ήδη μέσα, όπως κύκλος τρίγωνο και τετράγωνο…

Αστέρια και crossbars είναι απλά αλλά ίσως
να είναι πιο δύσκολα σε μια μικρή οθόνη κινητού Touch Phone.

Antonis

Τα σχηματα δεν ειναι μονο χαζα αλλα και κουραστηκα.

kokour1986

Το αποτέλεσμα μετραει.Αν και δεν ειμαι και πολύ φαν της Apple είναι μια καλη αφορμή νομίζω για να αρχίσουν να το ενσοματώνουν και άλλα λειτουργικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.