Apple, Καταφεύγει στο crowdsourcing για να βελτιώσει το Siri;

Το Siri αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στο iOS της Apple, και με τον καιρό, γίνεται και ολοένα πιο έξυπνο. Παρόλα αυτά η υπηρεσία δεν μπορεί ακόμα να απαντήσει επιτυχώς σε διάφορα ερωτήματα που θέτονται από τους κατόχους φορητής συσκευής iOS. Αυτό το πρόβλημα θέλει να επιλύσει η Apple, και γι αυτό το λόγο τον περασμένο Μάρτιο κατέθεσε σχετική αίτηση ευρεσιτεχνίας με τον τίτλο “Crowd Sourcing Information to Fulfill User Requests”.

Η ευρεσιτεχνία εγκρίθηκε πρόσφατα και από όσα μπορούμε να συμπεράνουμε, η Apple καταφεύγει στο “crowdsourcing” για να βελτιώσει το Siri, ώστε να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έως σήμερα δεν μπορούσε.

Με λίγα λόγια, εφόσον η Siri δεν έχει απάντηση σε ένα ερώτημα, θα μπορούσε να καταφύγει σε μία βάση δεδομένων της Apple, η οποία θα περιείχε απαντήσεις που έχουν δημιουργηθεί από πραγματικούς ανθρώπους και αφορούν στο σχετικό ερώτημα ή σε κάποιο παρόμοιο.

Αν αυτό σας φαίνεται οικείο, τότε αρκεί να γνωρίζετε πως υπάρχουν ήδη παρόμοιες υπηρεσίες crowdsourcing στο Internet, όπως το ChaCha ή το Yahoo Answers και πολλές άλλες. Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν είμαστε και ακριβώς σίγουροι για το τι ακριβώς νέο ή διαφορετικό φέρνει η ευρεσιτεχνία της Apple. Λογικά, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο προσεχές διάστημα. Ίσως μάλιστα η βάση δεδομένων της Apple να εμπλουτίζεται ήδη με απαντήσεις.

Siri, Apple, Καταφεύγει στο crowdsourcing για να βελτιώσει το Siri;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
marios

μεγαλυτερη κοροιδια από το siri, δεν υπαρχει…..απορω καν πως ασχολείστε

kotsios1998

marios οπως βλεπεις εχει 4 μερες που βγηκε το συγκεκριμενο αρθρο και κανεις δεν σχολιασε..που ειδες οτι ο κοσμος ασχολειται και κατα συνεπεια χρησιμοποια το siri;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i