Κυριακή
28/09/2014

Apple: η πλειοψηφία των χρηστών είναι ασφαλής από το Shellshock

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αναφέραμε ένα νέο κενό ασφαλείας, το οποίο βαφτίστηκε Shellshock, μπορεί δυνητικά να επηρεάσει Unix-based λειτουργικά συστήματα όπως Linux, Mac OSX και το Android, και να δώσει σε κάποιον hacker πλήρη πρόσβαση στο σύστημα.

Αρκετοί το χαρακτήρισαν χειρότερο και από το Heartbleed. Αυτό δεν άφησε την Apple ανεπηρέαστη καθώς εκπρόσωπός της καθησύχασε τους χρήστες του OSX ότι η Apple δουλεύει για την λύση του προβλήματος άμεσα. Επιπλέον ανέφερε ότι η πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι εκτεθειμένη στην ευπάθεια του Bash.

Πιο συγκεκριμένα το Bash είναι το ακρωνύμιο του Bourne-Again Shell, το οποίο είναι ένα UNIX command shell που περιλαμβάνει το OS X. Σε αυτό εντοπίστηκε ένα τρωτό σημείο το οποίο θα μπορούσε να δώσει σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες ολική πρόσβαση στο σύστημα. Με το OS X, τα συστήματα είναι ασφαλή καθώς ως προεπιλογή δεν επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση για την εκμετάλλευση του Shellshock bug. Παρόλα αυτά η Apple δουλεύει εντατικά για την λύση του προβλήματος.

Παράλληλα να πούμε ότι το Shellshock bug θα μπορούσε να είναι σοβαρή απειλή για τις τράπεζες και οι αμερικανικές αρχές έκαναν ήδη συστάσεις να αναβαθμίσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα προκειμένου να μην είναι ευάλωτα σε πιθανή επίθεση.

apple-shellshock-bug-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η asta na pane file λέει:

  Apple: η πλειοψηφία των χρηστών είναι ασφαλής από το Shellshock !
  Από το Bendshock είναι ασφαλείς;;!

 2. Ο/Η Ioannis λέει:

  Φιλε επιτέλους η Samsung έβγαλε μεταλλική συσκευή…. Πλυντήριο με 1200 στροφές!!!!!! Το διαφημίζει ο kotsovolos…. Τρολαρετε τωρα την Miele ποσο άχρηστη ειναι και αυτή….. Χαχαχα !!! Β

 3. Ο/Η vassilis λέει:

  Για άλλη μια φορά η Apple αποδεικνύεται καλύτερη του ανταγωνισμού.

 4. Ο/Η Panos λέει:

  Για την ιστορία, το Android δεν τρέχει bash, αλλά ashell
  https://en.wikipedia.org/wiki/Almquist_shell

  Κατά τα άλλα, τι προσπάθειες κάνει η apple το bug λύθηκε από τους open source developpers ας περάσει το update να τελειώνει!

 5. Ο/Η Veritas λέει:

  Σωστος «Panos» με το που εγινε γνωστο το προβλημα μεσα σε λιγες ωρες η κοινοτητα ελευθερου λογισμικου εδωδε αναβαθμιση…Ταχυτατη αντιδραση.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.