Apple: η πλειοψηφία των χρηστών είναι ασφαλής από το Shellshock

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αναφέραμε ένα νέο κενό ασφαλείας, το οποίο βαφτίστηκε Shellshock, μπορεί δυνητικά να επηρεάσει Unix-based λειτουργικά συστήματα όπως Linux, Mac OSX και το Android, και να δώσει σε κάποιον hacker πλήρη πρόσβαση στο σύστημα.

Αρκετοί το χαρακτήρισαν χειρότερο και από το Heartbleed. Αυτό δεν άφησε την Apple ανεπηρέαστη καθώς εκπρόσωπός της καθησύχασε τους χρήστες του OSX ότι η Apple δουλεύει για την λύση του προβλήματος άμεσα. Επιπλέον ανέφερε ότι η πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι εκτεθειμένη στην ευπάθεια του Bash.

Πιο συγκεκριμένα το Bash είναι το ακρωνύμιο του Bourne-Again Shell, το οποίο είναι ένα UNIX command shell που περιλαμβάνει το OS X. Σε αυτό εντοπίστηκε ένα τρωτό σημείο το οποίο θα μπορούσε να δώσει σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες ολική πρόσβαση στο σύστημα. Με το OS X, τα συστήματα είναι ασφαλή καθώς ως προεπιλογή δεν επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση για την εκμετάλλευση του Shellshock bug. Παρόλα αυτά η Apple δουλεύει εντατικά για την λύση του προβλήματος.

Παράλληλα να πούμε ότι το Shellshock bug θα μπορούσε να είναι σοβαρή απειλή για τις τράπεζες και οι αμερικανικές αρχές έκαναν ήδη συστάσεις να αναβαθμίσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα προκειμένου να μην είναι ευάλωτα σε πιθανή επίθεση.

apple shellshock bug, Apple: η πλειοψηφία των χρηστών είναι ασφαλής από το Shellshock

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
asta na pane file

Apple: η πλειοψηφία των χρηστών είναι ασφαλής από το Shellshock !
Από το Bendshock είναι ασφαλείς;;!

Ioannis

Φιλε επιτέλους η Samsung έβγαλε μεταλλική συσκευή…. Πλυντήριο με 1200 στροφές!!!!!! Το διαφημίζει ο kotsovolos…. Τρολαρετε τωρα την Miele ποσο άχρηστη ειναι και αυτή….. Χαχαχα !!! Β

vassilis

Για άλλη μια φορά η Apple αποδεικνύεται καλύτερη του ανταγωνισμού.

Panos

Για την ιστορία, το Android δεν τρέχει bash, αλλά ashell
https://en.wikipedia.org/wiki/Almquist_shell

Κατά τα άλλα, τι προσπάθειες κάνει η apple το bug λύθηκε από τους open source developpers ας περάσει το update να τελειώνει!

Veritas

Σωστος “Panos” με το που εγινε γνωστο το προβλημα μεσα σε λιγες ωρες η κοινοτητα ελευθερου λογισμικου εδωδε αναβαθμιση…Ταχυτατη αντιδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.