Apple: Σκέφτεται να επιτρέψει τη διαγραφή native apps

Η Apple μπορεί να μην φορτώνει τις συσκευές της με τόσο bloatware όσο το Android, αλλά υπάρχουν κάποια προ-εγκατεστημένα native apps τα οποία δεν σου επιτρέπει να σβήσεις και που καταλήγουμε να βάλουμε σε έναν φάκελο που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ. Ο CEO της Apple, Tim Cook, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους χρήστες να σβήνουν κάποια από τα apps αυτά.

Κάποιες από τις εφαρμογές που έρχονται προ-εγκατεστημένες στο iOS είναι Stocks, Compass, Tips, Podcasts και σε συνέντευξη που έδωσε στο BuzzFeed News, ο Cook είπε ξεκάθαρα ότι η Apple σκέφτεται να επιτρέψει την διαγραφή αυτών των native apps. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες να διαγράφουν και να αντικαθιστούν βασικές εφαρμογές όπως Safari, Mail και Messages.

Παρά τις προθέσεις της Apple να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους χρήστες της, ο Cook δηλώνει ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο διότι διαγράφοντας κάποιες εφαρμογές, μπορεί να προκληθεί πρόβλημα σε άλλες λειτουργίες του κινητού. Επομένως, η Apple πρέπει να εξετάσει προσεκτικά και να δει ποιες εφαρμογές θα μας επιτρέπει να σβήνουμε.

“It’s not that we want to suck up your real estate, we’re not motivated to do that. We want you to be happy”, είπε χαρακτηριστικά ο Cook, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα δοθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα. Σίγουρα όχι σήμερα που θα γίνει διαθέσιμο το iOS 9.

Apple: Σκέφτεται να επιτρέψει τη διαγραφή native apps, Apple: Σκέφτεται να επιτρέψει τη διαγραφή native apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Σημαντικη αποφαση (ειδικα για οσους εχουν συσκευες των 8-16gb) καθως υπαρχουν native εφαρμογες που δεν εχουν χρηστικοτητα απο μεγαλη μεριδα χρηστων (πχ. Passbook, Newstand, Stocks, Health, Watch κλπ). Ετσι δεσμευουν αδικα πολυτιμους πορους που μπορει να ειναι σημαντικοι για το χρηστη.
Ελπιζω να επεκταθει και στη Siri (που αν δεν εχεις το καταληλο αγγλικο λεγειν δεν μπορεις να συνενοηθεις)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.