Τρίτη
02/06/2015

WSJ: Η Apple ετοιμάζει τον αντίπαλο του Spotify με 10 δολάρια το μήνα

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν οι φήμες ότι η Apple ετοιμάζει την δική της υπηρεσία streaming προκειμένου να πάρει μερίδιο από τα ποσοστά αντίστοιχων υπηρεσιών όπως είναι το Spostify που στην αγορά των ΗΠΑ έχει το 86% της αγοράς. Η νέα υπηρεσία λέγεται ότι θα ανακοινωθεί στo WWDC που αρχίζει 8 Ιουνίου.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες, οι φήμες γίνονται όλο και περισσότερες. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι η Apple θα χρεώνει τους χρήστες της 8 δολάρια τον μήνα προκειμένου να μπει δυναμικά απέναντι στο Spotify. Τελικά η WSJ αναφέρει ότι θα χρεώνει όσο και το Spotify, δηλαδή 10 δολάρια τον μήνα.

Επιπλέον, το Spotify έχει δωρεάν έκδοση η οποία έχει διαφημίσεις ενώ η Apple λέγεται ότι στην δωρεάν έκδοση θα προσφέρει περιορισμένο αριθμό κομματιών. Η Apple θέλει να προωθήσει την υπηρεσία streaming μουσικής «σε βάρος» του iTunes με την έννοια ότι θα προτρέπει τους χρήστες να πάνε στην νέα υπηρεσία. Για παράδειγμα όταν κάποιος θα πληρώσει 10 δολάρια για να κατεβάσει ένα album, η Apple θα του προωθεί το μήνυμα ότι είναι καλύτερο τα 10 δολάρια να τα χρησιμοποιήσει στο streaming μουσικής.

Για αρχή η Apple θα δώσει 3 μήνες δωρεάν χρήσης προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική marketing. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η υπηρεσία και το app θα είναι διαθέσιμα και για χρήστες Android.

Τέλος, η Apple αν και αναμένεται σε λίγες μέρες να ανακοινώσει την νέα υπηρεσία, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει υπογράψει συμφωνία με τρεις βασικούς παίκτες που είναι Warner, Universal και Sony.

apple music

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Jorge λέει:

    Μην ξεχνάμε και την μουσική υπηρεσία της Beats. Σίγουρα θα πάρει στοιχεία από εκεί, αν δεν το κάνει μια εφαρμογή. Πάντως όμως πιστεύω πως όντως βάζει μέσα το iTunes, λόγω του ότι ο άλλος μπορει να αγοράσει και 2 CD τον μήνα που θα ειναι κατι πιο κερδοφόρο για αυτήν. Προς το παρόν και για να κινείται ετσι η Apple μάλλον αυτοι που αγοράζουν 2 CD τον μήνα βρίσκονται στο υπόλοιπο ποσοστό απο αυτούς που χρησιμοποιούν το Spotify. Να δούμε πως θα ειναι και αν ειναι ανταγωνισιμη γιατι οχι; Το Spotify παρά παίζει μονο του.

  2. Ο/Η Gregory Peck λέει:

    Τα CD είναι εδώ κι αρκετό καιρό προνόμιο των συλλεκτών

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.