Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

Ρε σεις, πότε προλάβαμε και φτάσαμε στο 10ο επεισόδιο της App Σαπουνόπερας; Σφαίρα φεύγουν τα επεισόδια και προχωράμε δυνατά. Μέσα στο ultra αβέβαιο κλίμα των ημερών όπου το αν θα έχουμε κυβέρνηση μοιάζει με το “μ’αγαπά – δεν μ’αγαπά” με τις μαργαρίτες (Insert Spring mood- spring mood successfully accepted), έτσι και εμείς είπαμε να βάλουμε στο σημερινό καλάθι της νοικοκυρ-apps λίγο από όλα για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Για πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να χαρείτε περισσότερο το Smartphone σας.

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report, νέα στήλη στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Vrisko.gr app
Λειτουργικό: iPhone, Android
Τιμή: Δωρεάν
Link για Android
Link για iOS

Την ψάχνω, γενικώς και ειδικώς, βρίσκομαι σε αναζήτηση, διαρκή και δίχως τέλος, όταν όμως παίρνω το αποτέλεσμα που θέλω, τη… βρίσκω! Αλήθεια! Υπάρχει μια έντονη ικανοποίηση στο να παίρνεις ακριβώς την απάντηση που θες κάθε φορά που πνίγεσαι στα ερωτήματα. Με περισσή χαρά, λοιπόν, υποδέχτηκα την έλευση του Vrisko app στο iPhone μου. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους το Vrisko.gr και όλος ο πλούτος των καταλόγων του 11880; Παίρνω στο κινητό μου, τη δυνατότητα αναζήτησης κοντά μου ή αλλού όλων εκείνων των στοιχείων που υπάρχουν σε μία από τις πληρέστερες βάσεις δεδομένων στην Ελλάδα, με δυνατότητα customization από τον χρήστη των 6 κατηγοριών ταχείας αναζήτησης. Περισσότερες από 800.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το χώρο της διασκέδασης, υγείας, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και άλλοι πολλοί κλάδοι εμφανίζονται επί της οθόνης έτσι ώστε να γνωρίζω ποια είναι τα Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε 40 νομούς και 200 πόλεις, ενώ με βοηθά πολύ το interactive interface το οποίο κάνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων πάνω στον χάρτη και με οδηγεί εκεί που θέλω να πάω. Τι άλλο να ζητήσει ένας wannabe ξερόλας;

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

Schedule Planner PRO
Λειτουργικό: Bada 2.0
Τιμή: 6 ευρώ
Link

Μετά το… ευχάριστο διάλειμμα των εκλογών, προσγειώθηκα απότομα στην εργασιακή μου πραγματικότητα και δεν μπορώ να βρω τους ρυθμούς μου. Χρειάζομαι οργάνωση και προγραμματισμό, οπότε πού να απευθυνθώ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λόγω οικονομικής κρίσης αναγκάστηκα να απολύσω την εξαιρετικής ομορφιάς (και εξυπνάδας, βεβαίως-βεβαίως!) γραμματέα μου, οπότε δεν έχω άλλη επιλογή από το να ρίξω μια ματιά στην οθόνη του… Bada πρόθυμου να με βοηθήσει κινητού μου. Έτσι, βρήκα και εγκατέστησα το Schedule Planner Pro, για να με βάλει σε τάξη. Και τι δεν έκανα μαζί του: έβαλα όλες τις υποχρεώσεις μου σε κατηγορίες, έστησα όλο το πρόγραμμα για τα επερχόμενα και ταξινόμησα σωστά όλα τα προηγούμενα, τα χώρισα όλα χρωματικά σε pie charts για να έχω πλήρη εικόνα όλου του προγράμματός μου με μία μόλις ματιά και ρύθμισα όλες τις απαραίτητες υπενθυμίσεις, μιας και είμαι αφηρημένος. Μην ξεχνάτε, ακόμα βασανίζομαι και ας μην το λέω…

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

Bebuzz Free
Λειτουργικό: BlackBerry
Τιμή: Δωρεάν
Link

Τρελάθηκα, λοιπόν, με την οργάνωση και μπήκα στο τριπάκι να πειράξω το BlackBerry μου, αφού πλέον κακόμαθα. Εάν μπορώ να κάνω όπως ακριβώς θέλω εγώ το πρόγραμμά μου, δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω τον ψηφιακό μου βοηθό να με ενημερώνει όπως ακριβώς το θέλω εγώ; Οι φωτεινές ενημερώσεις του LED που ξεπροβάλλει από την τσέπη μου λένε εάν έχω νέο email, εάν θέλει να με βρίσει το αφεντικό, εάν επιθυμεί να μου πει και ένα “μπράβο” για πρώτη φορά μετά από χρόνια συνεργασίας, εάν μπήκε τελικά η έρημη η πληρωμή του μήνα -άρα δεν θα πάω φυλακή λόγω απλήρωτων λογαριασμών!-και άλλα τέτοια ευχάριστα… Το BlackBerry προσωποποιείται μοναδικά, ακριβώς όπως το θέλω εγώ και θα μπορούν να φάνε τη σκόνη μου όλοι αυτοί που λένε ότι αυτές οι συσκευές είναι απρόσωπες, αδιάφορες και άλλα τέτοια κακεντρεχή. Εσείς μπορείτε να κάνετε τη συσκευή σας να φωτίζει το χώρο λες και είστε σε ντισκοτέκ των 70s κάθε φορά που δέχεστε κλήση από το γραφείο; Όχι,ε; Καλά το φαντάστηκα…

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

Greece History & Culture
Λειτουργικό: iOS
Τιμή: 2.39 ευρώ
Link

Θέλω πλήρεις γνώσεις και τις θέλω τώρα! Βάζω την εφαρμογή αυτή είτε στο iPhone, είτε στο iPad μου και έχω στο τσεπάκι (όχι στην περίπτωση του iPad, εκτός και αν είμαι XXL size) 350.000 χρόνια ιστορίας. Ειδικά σε τέτοιες εποχές που όλοι τρέχουν να καπηλευτούν την Ιστορία της Ελλάδας, με φωνές και ανακρίβειες καλό είναι εμείς να είμαστε καλά πληροφορημένοι. Ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν τους διασυρμούς που γίνονται από το εξωτερικό και είπαν να ρίξουν λίγες σταγόνες ελληνικής ιστορίας στο τεχνολογικό μας μίγμα, μιας και η γνώση είναι η πραγματική δύναμη. Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη στα αγγλικά, επομένως αποτελεί ιδανικό δώρο για τους φίλους σας που ετοιμάζονται να έρθουν για μία επίσκεψη στην χώρα μας. Αφήστε που μπορεί να λειτουργήσει και ως επιχείρημα σας για να πείσετε αναποφάσιστες τουρίστριες που θέλουν στις διακοπές τους να συνδυάσουν ιστορία, γνώση και όλα τα άλλα όμορφα που συνοδεύουν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Well Done! Το γράφουμε έτσι για να το καταλάβουν και οι… τουρίστριες!

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

TouchRemote
Λειτουργικό: Symbian Belle, Android
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είμαι ένας μικρός μάγος, ένας Harry Potter των κινητών και αποφάσισα να τους τρελάνω όλους με την ικανότητα μου να ελέγχω από απόσταση, από την οθόνη του κινητού μου τηλεφώνου τον υπολογιστή μου, λες και είναι αυτές οι δύο συσκευές το ένα και το αυτό. Βέβαια, για να έχω την πλήρη λειτουργικότητα της εφαρμογής θα πρέπει να κατεβάσω την full έκδοση και όχι αυτή που διατίθεται δωρεάν. Μπορώ όμως, χωρίς να έχω ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, να χειριστώ πλήρως τις παρουσιάσεις μου στο powerpoint από το κινητό. Όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους στο συνέδριο με το τι μπορώ να κάνω με το Android ή το Symbian κινητό μου. Το καλό είναι ότι η full έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα να χειρίζεται κανείς από την άνεση της απομακρυσμένης πρόσβασης τον media player του υπολογιστή, να έχει πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους και γενικά να βάζει με μια απλή κίνηση ολόκληρη τη δύναμη του υπολογιστή του στην οθόνη του κινητού του. Μαγικό και πρακτικό!

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

The Daily Beast
Λειτουργικό: Windows Phone
Τιμή: Δωρεάν
Link

Εάν ψάχνεις για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Success stories στην ιστορία των εφαρμογών, τότε δεν έχεις παρά να ανοίξεις το Windows Phone κινητό σου, να πας στο Marketplace και να αναζητήσεις το Daily Beast με τη σφραγίδα του Newsweek. Μόλις ένα 24ωρο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εφαρμογή, ήταν και διαθέσιμη στο Windows Marketplace. Αυτό είναι ταχύτητα υλοποίησης κύριοι και σας αξίζει ένα μπράβο για αυτό. Σοβαρά, τώρα, πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο app που δείχνει πώς πρέπει να είναι φτιαγμένες οι εφαρμογές ενημέρωσης για το κινητό, αν και στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι βοηθά και το λειτουργικό, κάνοντας όλη την εικόνα να μοιάζει με ένα διαδραστικό περιοδικό το οποίο ξετυλίγει δόσεις καθημερινής ενημέρωσης στην οθόνη σας. Ένα από τα σημεία που μας άρεσε πολύ είναι ο τρόπος που κάνει η εφαρμογή άνετη την ανάγνωση του κειμένου. Είναι “καθαρή” η παρουσίαση και εκμεταλλεύεται την ποιότητα απεικόνισης της εκάστοτε οθόνης. Και γρήγοροι και καλοί είστε εκεί στο Newsweek. Εύγε!

, Apps Week Report #10, Το Δέκα το Καλό είναι κιόλας εδώ…

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.