Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που να προκαλεί τέτοιο πάθος όσο το ποδόσφαιρο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τώρα που ξεκινά το Euro 2012 θα μπορέσουμε και πάλι να τραγουδήσουμε “Σήκωσέ το!” (το κινητό βρε…), αν όχι για την Ελλάδα, για την ομάδα που θα υποστηρίξουμε για το τρόπαιο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγώνες, σου προτείνουμε τρόπους με τους οποίους θα ζήσεις όλη την ποδοσφαιρική μαγεία με τη βοήθεια του smartphone σου. Πάμε στη σέντρα για το πρώτο σφύριγμα…

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Euro 2012 Football Meister
Λειτουργικό: Android
Τιμή: Δωρεάν

Είμαι μεγάλος Ποδοσφαιρομάστορας. Τι δεν το πιστεύεις; Είμαι αυτό το περίεργο είδος ζωής που ζει και τρέφεται από το ποδοσφαιρικό γρασίδι, τριγυρνά στις κερκίδες και ακούει από το πρωί μέχρι το βράδυ Γεωργίου. Αν με πετύχεις μετά τις 11 το βράδυ στο αυτοκίνητο θα καταλάβεις ότι ακούω αθλητικές αναλύσεις επί αναλύσεων στο ραδιόφωνο και όχι δεν είμαι ταξιτζής. Το έχω στο αίμα μου το προπονητιλήκι, πώς να σου το πω. Τώρα, βρήκα ένα νέο τρόπο να εξασκήσω ακόμα περισσότερο την τέχνη του ποδοσφαιρίζειν (…εστί φιλοσοφείν, και άλλα τέτοια έξυπνα!). Βάζω το συγκεκριμένο app στο κινητό μου και προβλέπω τα αποτελέσματα των αγώνων του Euro 2012, προκαλώ τους φίλους μου για το πώς βλέπω να διαμορφώνεται το Πρωτάθλημα και αποδεικνύω για ακόμα μια φορά την ικανότητά μου να “διαβάζω” τους αγώνες μόνο όπως ένας ειδήμων το μπορεί. Όλε!

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Euro 2012
Λειτουργικό: Bada
Τιμή: Δωρεάν
Έβαλα, μια μπάλα στο κεφάλι και την οθόνη του κινητού μου μπροστά στα μάτια, γιατί δεν θέλω να χάσω λεπτό από το Ευρωπαϊκό (κάνει και μια μικρή ομοιοκαταληξία…). Μπαίνω στο νόημα με ενημέρωση ολημερίς και οληνυχτίς, καθώς το γεγονός ότι δουλεύω, έχω υποχρεώσεις (το τι γίνεται με γάμους και βαφτίσεις αυτή την περίοδο δεν περιγράφεται, αλήθεια τι έχετε πάθει όλοι; έχει Euro, χαλαρώστε!), κοινωνική ζωή και όρεξη για μπανάκι καθώς καλοκαίριασε. Και στην τελική, τι περιμένεις να κάνω αραχτός στην ξαπλώστρα, να μην ασχολούμαι με τις εξελίξεις στο Euro; Παρέα με το Bada smartphone μου θα βλέπω όλα τα νέα, το πρόγραμμα (για να μην ξεχαστώ στην παραλία με τα mojitos και δεν δω το βράδυ τον αγώνα), διαβάζοντας όλα τα παραλειπόμενα από το επερχόμενο Ευρωπαϊκό. Άσε που το Bada μπορεί να γίνει εύκολα Ba-la… Κόλλημα!

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Soccer Madness
Λειτουργικό: BlackBerry Playbook
Τιμή: Δωρεάν

Το σφύριξε, έχει ημίχρονο, η μπύρα έχει σχεδόν τελειώσει, περιμένω με αγωνία τη συνέχεια, είναι που με άφησαν στα κρύα του λουτρού οι Ισπανοί που το έβαλαν στο 45′ και άλλαξαν όλη την εικόνα του αγώνα και δεν μπορώ να ησυχάσω. Άσε που, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το θέμα δεν το βλέπω να κερδίζω το στοίχημα και έχω τρελή αγωνία. Τι να κάνω; Πιάνω στο χέρι το BlackBerry (πάλι, ομοιοκαταληξία, σε καλό να μας βγει…), ανοίγω την εφαρμογή και ρίχνω μερικά σουτάκια να περάσει το άγχος και η ώρα. Πρέπει να νικήσω τον τερματοφύλακα, να υπολογίσω την απόσταση και τη γωνία και να το ρίξω στο πλεχτό, χωρίς να χτυπάω το τείχος. Πλάκα έχει, νιώθω λίγο σαν ποδοσφαιρικός αστέρας και ονειρεύομαι ότι είμαι στο γήπεδο και με επευφημούν οι οπαδοί κάθε που σκοράρω… όπα, γράψε λάθος, δεν επευφημούν εμένα, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Άντε γεια!

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Euro Live Center 2012
Λειτουργικό: iOS 4.2
Τιμή: Δωρεάν
Link

Εδώ είναι Euro, δεν είναι παίξε-γέλασε και θέλω τα πάντα να τα διαβάζω και στα ελληνικά. Θέλω να παρακολουθήσω ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά events της ηπείρου μου, παρέα με το iPhone μου, άλλωστε δεν μπορώ και ποτέ να το αφήσω από το χέρι μου, ως γνήσιο Apple fanboy που είμαι. Τελευταία σκέφτηκα να το προσαρμόσω σταθερά στο χέρι μου, για ευκολία. Το app αυτό, μου δίνει τεράστιο πλούτο πληροφοριών για το Euro 2012, υποστηρίζοντας την ελληνική γλώσσα, live πληροφορίες και σχόλια για το κάθε ματς, ενώ αν τύχει και πάρω τα μάτια μου από την οθόνη του κινητού (λέμε τώρα, ρε παιδί μου, σε έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση να περάσει από μπροστά μου, κλείνοντάς μου το μάτι η Megan Fox), η εφαρμογή φροντίζει με push να με ενημερώσει για αλλαγές στο σκορ, έναρξη του αγώνα στη σέντρα κ.λπ. Το καλό είναι ότι μπορώ και εγώ με τη σειρά μου να ενημερώσω όλους τους followers μου στο Twitter για όλα όσα βλέπω σε κάθε αγώνα.

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Footie Euro 2012
Λειτουργικό: Symbian
Τιμή: Δωρεάν

Δεν μου αρέσει να βλέπω τους αγώνες του Euro μόνος μου. Το ότι με τα νέα μνημονιακά μέτρα η εργασιακή μου ημέρα ξεκινάει νωρίς το πρωί και τελειώνει πολύ αργά το βράδυ, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να μπω στο γιορτινό κλίμα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργήσει και να νιώσω και εγώ ότι είμαι στην Κερκίδα, σε κάποιο γήπεδο της Πολωνίας ή της Ουκρανίας. Το Footie, στην ειδική του έκδοση για το Euro 2012, μου επιτρέπει να μπω σε ένα αμιγώς αθλητικό κοινωνικό δίκτυο, να συνδεθώ με άλλους τρελαμένους φιλάθλους της Ευρώπης, να υποστηρίξω την αγαπημένη μου ομάδα, να σχολιάσω και να δω πώς τους φάνηκε το γκολάκι που βάλαμε. Έτσι! Γινόμαστε όλοι μαζί μια αθλητική παρέα με γνήσια αγάπη για την μπάλα.

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Goal.com 2012 Finals
Λειτουργικό: Nokia Lumia Windows Phones
Τιμή: Δωρεάν

Έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα, Windows Phones θα σημαίνει Nokia Lumia, καθώς τα μοντέλα των Φιλανδών δείχνουν να έχουν πάρει… εργολαβία το θέμα του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για κινητά. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, προκύπτει μια euro-εφαρμογή που απευθύνεται στους κατόχους μόνο των Nokia Lumia Smartphones. Η εφαρμογή αυτή, λοιπόν θα σου επιτρέψει να παρακολουθείς όλες τις βαθμολογίες των ομίλων, να ενημερώνεσαι για τα τελευταία νέα πριν τους αγώνες, τα αποτελέσματα και τον μετέπειτα σχολιασμό, να παρακολουθείς βίντεο υψηλής ποιότητας on-demand, τα οποία θα περιέχουν τα τελευταία νέα, αποκλειστικές συνεντεύξεις, προφίλ των ομάδων και των παικτών, τις κυριότερες στιγμές κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, τις “Dream Team” αποδόσεις των παικτών και τις συνεντεύξεις Τύπου. Πλήρες το πακετάκι, δηλαδή, δεν πρέπει να έχεις και παράπονο, ε;

, Apps Week Report, Αφιέρωμα στο Euro 2012

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Η πρώτη θέλει ίντερνετ?

panosalp

Και το official της UEFA: https://bit.ly/L3vkHs

Κώστας Βλαχάκης

Γιώργος, όλες θέλουν ίντερνετ για να ενημερώνονται με τα αποτελέσματα.

Calicadzaros

Κοιταξτε ποσο μπροστα ειναι το design των εφαρμογων των Windows Phones σε συγκριση με τα αλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.