Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

Η Άνοιξη είναι μία ασυγκράτητη δύναμη ανάπτυξης, ένα τρομερό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της υγείας να αναπτυχθούν εδώ και τώρα, χωρίς συμβιβασμούς και αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία που διέπει τις εφαρμογές που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στο όγδοο επεισόδιο της App περιπλάνησής μας στον ωραίο, δημιουργικό κόσμο των εφαρμογών.

Διαλέγουμε εφαρμογές που μας βοηθούν να βγούμε περισσότερο έξω, να επικοινωνήσουμε περισσότερο και πιο εύκολα και να κάνουμε το smartphone άριστο συνοδό σε εκδρομές και εξορμήσεις. Για πάμε…

Κάθε Παρασκευή νέα στήλη στο Techblog, Apps Week Report.
————————————————————————————————————————————

Chrome for Android
Λειτουργικό: Android
Τιμή: Δωρεάν
Link

Δεν υπάρχει πιο ανοιξιάτικη εικόνα από εκείνη που μας δημιουργεί το λογότυπο του Google Chrome, όταν γεμίζει την οθόνη του Android Smartphone μας. Έχει χρώμα και ζωντάνια και είναι πλέον καλοδεχούμενο και στην Ελλαδίτσα μας. Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερος τρόπος επικοινωνίας από το να μπούμε απλώς στο Internet; Το app συνοδεύεται από τη λέξη beta, έτσι για να σε κάνει να αδημονείς για το πότε θα σου κάνει το χατίρι η Google να σε απαλλάξει από την παρουσία του, αλλά αν κρίνουμε από το πόσο χρόνο της πήρε προκειμένου να το διώξει από το Gmail, μάλλον θα γεράσουμε πρώτα και μετά θα πάψει να είναι beta ο Google Chrome για το Android. Τώρα μπορείς να αφήσεις πίσω σου τον άχαρο desktop και να πάρεις στο χέρι το fancy κινητό σου, να βγεις έξω και να κάνεις πράξη αυτό που λέει και η Google ως ατάκα: Your Chrome, away from home! Α! Και εννοείται ότι θα έχεις όλα σου τα tabs μαζί να σου κρατούν συντροφιά.

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————

TGV-Europe
Λειτουργικό: Bada
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είσαι αραχτός σε ένα cafe, δεν έχεις τι να κάνεις, το έχεις λιώσει το καλαμάκι στο ανακάτεμα και ο πάγος στον καφέ σου έχει λιώσει προ πολλού. Δεν έχει και πολύ χάζι εκεί μέσα, οπότε στρέφεσαι στην οθόνη του κινητού σου. Η απόδειξη, άλλωστε, είχε πάνω της έναν κωδικό για να χρησιμοποιήσεις αν θες δωρεάν το Wi-Fi. Τέλεια! Ευκαιρία για ταξίδι-με το νου αρχικά, αργότερα ψυχή τε και σώματι! Πώς; Ανοίγεις το app του τρένου της Ευρώπης TGV-Europe και ξεκινάς να καταστρώνεις τα σχέδια για το πώς θα κινηθείς έξυπνα και σε τροχιά στις ευρωπαϊκές χώρες στις διακοπές σου. Δεν είναι και κακή ιδέα να κάνεις κρατήσεις από τώρα για να βρεις καλύτερες προσφορές, να δεις τις ώρες και το χρονοδιάγραμμα, να αφήσεις μέχρι και ανοιχτές ημερομηνίες ταξιδιού σε περίπτωση που βγεις μεσάνυχτα στο Παρίσι και συναντήσεις μία φανταστική Γαλλιδούλα που θα σε κάνει να μείνεις για πάντα εκεί (kudos to… Woody Allen!). Όταν όλοι θα μιλάνε για νησιά το καλοκαίρι, εσύ θα την ψάχνεις για τσάρκες ευρωπαϊκές και θα ξεχωρίζεις. Αυτός δεν είναι, άλλωστε ο λόγος που αγόρασες Samsung Bada κινητό και όχι ένα από τα δεκάδες Android που βγάζει; Καλό σου ταξίδι…

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————

Glympse
Λειτουργικό: Multiplatform
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είναι αλήθεια ότι το Glympse είναι διαθέσιμο σε Android, iPhone, Windows Phones, αλλά εμείς εδώ διαλέγουμε τη BlackBerry εκδοχή του, όχι για λόγους προτίμησης, αλλά επειδή έχουμε ψυχανεμιστεί ότι πιο πολύ χρήσιμη η app θα είναι για εκείνους τους ταλαίπωρους κοστουμαρισμένους σαραντάρηδες, ή τις ελκυστικές business women με το ταγέρ που τρέχουν να καλύψουν όλοι τους μια σειρά από υποχρεώσεις, χωρίς ποτέ να το καταφέρνουν και να μην είναι μόνο το ότι φτάνουν αργοπορημένοι στα ραντεβού τους, αλλά τα ακούν και από πάνω από εκείνους που τους περιμένουν. Με το Glympse η κατάσταση αλλάζει, αφού είναι ένας τρόπος ελεγχόμενης αναμετάδοσης της θέσης και της πορείας του χρήστη στο χάρτη, έτσι ώστε να βλέπουν αυτοί που εσείς επιλέγετε το πού βρίσκεστε και προς τα πού κινείστε σε κάθε στιγμή και μόνο για το χρονικό διάστημα που εσείς επιλέγετε να γίνει αυτό. Μη φοβάστε, δεν είναι ακούσια παρακολούθηση, αλλά εσκεμμένη ενημέρωση για το πού και το πότε σας!

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————

LinkedIn for iPad
Λειτουργικό: iOS
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είχες μείνει με το… iPhone στο χέρι και με το άλλο έξυνες το κεφάλι σου, προσπαθώντας να καταλάβεις πώς στο καλό γίνεται να έχουν φτιάξει την εφαρμογή για όλα τα λειτουργικά, desktop και mobile εφαρμογές, αλλά όχι για τον βασιλιά της χώρας του φορητού computing, το gadget σκήπτρο του άρχοντα της ίδιας της gadgetoχώρας, του iPad! Ιερόσυλοι! Μη βιάζεστε να ρίξετε τη χολή σας, η επαγγελματική κοινωνική δικτύωση, εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από το iPad, απλώς περίμενε λίγο το γλυκό, προκειμένου να δέσει με τη νοστιμιά που φέρνει η Retina οθόνη και ο Multi Touch κυκεώνας λειτουργικότητας. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του app, η iPad εφαρμογή ακολουθεί την εργασιακή πραγματικότητα του κατόχου, έτσι ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά του εύκολα και χωρίς κόπο. Το ίδιο εύκολες είναι και οι επαγγελματικές συνδέσεις, επομένως μπορείτε τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός και καθαρίζει ο νους, να προχωρήσετε σε καινοτομίες, συνεργασίες και νέες προοπτικές, που μόνο μέσω επικοινωνίας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————

Blob
Λειτουργικό: Symbian
Τιμή: 1.23 ευρώ
Link

Το ότι θα τριγυρνάς από ποτάκι σε ποτάκι και από τον έναν καφέ στον άλλο, τώρα που άνοιξε για τα καλά ο καιρός δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το έρημο το blog σου παραπονεμένο και ανενημέρωτο. Και τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι διψασμένοι για τα γραφτά σου, για το απαύγασμα της σκέψης σου, αχόρταγοι αναγνώστες του blogger site σου; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά το Symbian Belle δεν έχει και τόσες επιλογές προγραμμάτων που να σου επιτρέπουν να δείξεις την πολυλειτουργικότητα του κινητού σου με το σήμα της Nokia. Το Blob είναι η λύση, δεν κοστίζει πολύ, μην το σκέφτεσαι, εγκατέστησέ το και θα μπορείς να στείλεις screenshots, κείμενα και φωτογραφίες από την οθόνη του κινητού σου στο blog σου, εύκολα και χωρίς να παιδευτείς πολύ. Δεν είναι να παιδεύεται κανείς όταν είναι εν κινήσει… Εννοείται ότι υπάρχει υποστήριξη σε HTML 5, ενώ χαλαρά θα κάνεις επεξεργασία των παλιών σου posts σε περίπτωση που κάτι θέλει διόρθωση, πράγμα σπάνιο για εσένα, τεράστιε παντογνώστη blogger! Καλό σου γρά-ξιμο λοιπόν (συνδυάζοντας το γράψιμο με το ανελέητο κράξιμο που γίνεται στα blogs…).

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————
Skype
Λειτουργικό: Windows Phone
Τιμή: Δωρεάν
Link

Το είχαμε συνηθίσει και αυτό να είναι σε beta, τώρα είναι σε ξε-beta, αλλά δεν έγινε η εφαρμογή για Windows Phone ξεπέτα. Ήρθε για να μείνει και να δώσει δωρεάν επικοινωνία μέσω Web (3G, Wi-Fi, με όποιο τρόπο το θες!) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πας ταξίδι έξω και δε συμφέρει να μιλάς με roaming και άλλα τέτοια so 90s επικοινωνιακά τρικ; Μπες στη νέα εποχή που λέγεται βιντεοκλήση μέσω κινητού, χτύπα σύνδεση με το Wi-Fi για να μην πληρώνεις μία και κάνε από το Windows Phone σου ό,τι ακριβώς θα έκανες και από την οθόνη του συνδεδεμένου στο Internet υπολογιστή σου. Δεν θέλει και πολλές συστάσεις το Skype, ούτε πολλά λόγια. Ξέρεις να το χρησιμοποιείς και να το απολαμβάνεις, οπότε ξεκίνα τις κλήσεις άμεσα. Εμείς, λέμε να πάμε να ανοίξουμε καμία σαμπάνια για να πανηγυρίσουμε τον ερχομό του στο Windows Phone μας, φωνάζοντας “Επιτέλους!” και “Yahoo!”. Το δεύτερο, έτσι, για σπάσιμο!

, Apps Week Report #8, Εαρινή Επανάσταση των εξορμήσεων και της επικοινωνίας

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Καΐρης

Κατέβασα το Chrome στο κινητό μου!Με μια πρώτη επαφή φαίνεται καταπληκτικό!!!!!

zaxarias

φιλε στα ιος ανηκουν και τα iphone εσυ μονο για ipad δινεις=]]

αντώνης

Δυστυχώς ο hrome θέλει ics 🙁 οπότε υπομονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.