Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

Η ένατη αναφορά μας στον κόσμο των apps είναι εδώ και έχει άρωμα πολιτικό, λόγω της επικαιρότητας. Έρχονται Εκλογές την Κυριακή και μάλιστα οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν μπορούσαν να μην συνδέονται με την ένατη Apps αναφορά μας. Το 9 είναι ένα ανάποδο 6, άλλωστε, και εμείς αυτό το αναποδογύρισμα θέλουμε να προκαλέσουμε με την “πολιτική” μας παρέμβαση. Δείτε τις εφαρμογές που σας βάζουν στο κλίμα και καλή σας ψήφο!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report, νέα στήλη στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Εκλογές 2012
Λειτουργικό: Android
Τιμή: Δωρεάν

Σου λένε ολημερίς και οληνυχτίς από την Τηλεόραση και τα Ραδιόφωνα (ακόμα και από το Διαδίκτυο, μην τα βλέπουμε όλα ρόδινα και στον ψηφιακό κόσμο, ε;) ότι αυτές είναι οι σημαντικότερες Εκλογές από την Μεταπολίτευση, ότι η ψήφος σου έχει ύψιστη σημασία φέτος (πάντοτε δεν είχε;), ότι τώρα θα πάρεις τη μεγάλη απόφαση και άλλα τέτοια. Είχες πάει στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες ως αγανακτισμένος, αλλά τώρα τους ακούς να λένε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Μα, αν εσύ πρέπει να το σκεφτείς πιο σοβαρά, αυτοί γιατί δεν αλλάζουν; Η εφαρμογή αυτή σου προσφέρει τη δυνατότητα να δείξεις για ακόμα μια φορά τη χειρονομία που τείνουν να βλέπουν όλο και πιο συχνά οι πολιτικοί μας: την all time classic, ελληνοπρεπή μούτζα. Μαζί με αυτή, ακούς ατάκες πολιτικών που θα μείνουν στην μεταΔΝΤ ιστορία μας, όπως “Λεφτά υπάρχουν”, “Το μνημόνιο είναι ευτυχία”, “Οι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν” και πολλά άλλα. Τώρα, αν εμείς επιλέξουμε να συνεχίσουμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια, τότε μάλλον είναι χρήσιμο που η app έχει στραμμένη τη μούτζα προς εμάς και όχι προς τη Βουλή…

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

AP Mobile for Bada
Λειτουργικό: Bada
Τιμή: Δωρεάν

Δεν υπάρχει σωστός πολίτης που να είναι ανενημέρωτος. Το να παίρνεις αποφάσεις για τη χώρα σου, χωρίς να γνωρίζεις τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου είναι κακό, ειδικά σε εποχές όπου όλα εμφανίζονται αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους. Εννοείται ότι δεν μπορείς και δεν πρέπει να βασίζεσαι μόνο στις εγχώριες πηγές ενημέρωσης. Όσες περισσότερες έχεις μέσα στο κινητό σου που πάντοτε σε συνοδεύει, τόσο το καλύτερο για τις αποφάσεις που θα πάρεις. Παρακολούθησε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο επί της οθόνης με τη βοήθεια και το κύρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press. Αυτό, άλλωστε, επικαλούνται διαρκώς και τα εγχώρια media, εσύ γιατί να μην είσαι μπροστά από αυτά, βλέποντας ό,τι συμβαίνει, μόλις συμβαίνει επί της οθόνης του Bada κινητού σου; Το καλό είναι ότι εδώ θα μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου δελτίο ειδήσεων για να διαβάζεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν. Α! Και μη γελιέσαι, στο εξωτερικό δεν πρόκειται να ασχολούνται μόνο με τις γαλλικές εκλογές. Η Ελλάδα αυτή την Κυριακή θα έχει πάνω της στραμμένο ένα μεγάλο μέρος από το ενδιαφέρον της Ευρώπης και όχι μόνο. Ζούμε μεγάλες στιγμές…

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

World Politics Review (WPR) Mobile
Λειτουργικό: BlackBerry
Τιμή: Δωρεάν

Συνεχίζουμε και εδώ, καλέ μου businessman ή woman, συνεχίζοντας να σου θυμίζουμε ότι πολίτης χωρίς ευρεία ενημέρωση για το τι τρέχει στον κόσμο είναι… ξύλο απελέκητο που μας έλεγαν και στο σχολείο, εάν δεν διαβάζαμε το μάθημα. Αφού την κοιτάς που την κοιτάς όλη την ώρα την οθόνη του κινητού σου για να δεις μπας και σου ήρθε αυτό το email με την απάντηση από τον κάθε πελάτη σου, ή αν ο συνεργάτης σου κατάφερε να κλείσει επιτέλους ένα συμβόλαιο, γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το κινητό σου και σαν πηγή πολιτικής ενημέρωσης για τις διάφορες περιοχές του πλανήτη; Ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί να επηρεάσει τη δική σου κατάσταση μία πολιτική εξέλιξη σε κάποια άλλη χώρα. Εσύ νομίζεις ότι αδιαφορούν οι άλλοι λαοί για το τι κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα; Ίσως και αυτός να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που όλοι λένε τελικά ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές στην Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη σημασία. Εδώ, η ομάδα του worldpoliticsreview.com σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να μην τρως το… κουτόχορτο που σου προσφέρουν η περίεργη κομπανία που σχηματίζει η ελληνική τηλεόραση σε συνδυασμό με τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα των πολιτικών.

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

Πού ψηφίζω;
Λειτουργικό: iOS
Τιμή: Δωρεάν

Είσαι μονίμως αφηρημένος, ο τύπος της τελευταίας στιγμής (ή μάλλον ο τύπος που πιστεύει ότι δεν υπάρχει ποτέ τελευταία στιγμή, ότι δηλαδή έχει πάντα χρόνο μπροστά του και στο τέλος τρέχει και δεν φτάνει). Ειδικά τώρα στις εκλογές, ξεχνιέσαι, αφήνεσαι και λιγο πριν την Κυριακή συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις πού ψηφίζεις. Σιγά, μην αγχωθείς τώρα. Αφού έχεις το παντοδύναμο iPhone σου στο χέρι, γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις και για να μάθεις πού ψηφίζεις. Όχι, μην ρωτήσεις τώρα τη Siri σε ποιο εκλογικό κέντρο να πας, ούτε να της ζητήσεις να σου πει πού ψηφίζεις, θα σε πάει σε κανένα διαδικτυακό poll, οπότε δε λέει. Τη λύση τη δίνει ένας αστεράτος Έλληνας developer, o Κώστα Σταμάτης, ο οποίος σας δίνει μέχρι και τη δυνατότητα να δείτε το χάρτη πού βρίσκεται το εκλογικό τμήμα που σας ενδιαφέρει, αντλώντας τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών. Well Done!

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

IM All in one Messenger
Λειτουργικό: Symbian
Τιμή: Δωρεάν

Το Α και το Ω στην πολιτική πρακτική είναι η επικοινωνία και το κινητό σου τηλέφωνο δεν μπορεί παρά να αποτελέσει το τέλειο εργαλείο για να το φέρεις αυτό εις πέρας. Εάν δεν μιλάς, μασάς, για να παραφράσουμε τη γνωστή ατάκα, άρα δεν έχεις το τσαγανό και όλο το θάρρος που χρειάζεσαι προκειμένου να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να αποφασίσεις σωστά για το μέλλον της χώρας σου. Μπες, λοιπόν, στο νόημα, δικτυώσου, επικοινώνησε, ενημερώσου και άνοιξε τους ορίζοντές σου. Μόνο μέσα από την επικοινωνία μπορείς να είσαι ικανός να κρίνεις, η ανταλλαγή απόψεων είναι το βασικό δομικό στοιχείο της δημοκρατίας. Τα Social Media και το chatting προσφέρονται για πολιτικές αναλύσεις επί της οθόνης και θα σε βοηθήσει πολύ το να ακούς και να εκφράζεις τις πολιτικές σου απόψεις. Το app αυτό είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να γίνεις λίγο πιο ψαγμένος πολίτης, αρκεί να μην ξεχνάς ποτέ ότι η ευπρέπεια και η έλλειψη της μισαλλοδοξίας είναι πολιτισμός.

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

Πολιτικές Εξελίξεις
Λειτουργικό: Windows Phone
Τιμή: 0.99 ευρώ
Ήξεις, αφίξεις, νάτες και οι πολιτικές εξελίξεις! Ο Γιάννης Λιαμίρας, Έλληνας developer δημιούργησε μία εφαρμογή που αφορά σε όλους τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να μπαίνουν από το κινητό τους και να μαθαίνουν άμεσα τα τελευταία νέα του πολιτικού μας συστήματος. Η εφαρμογή αυτή, περιλαμβάνει όλες τις εξελίξεις της Ελλάδας στα διεθνή πολιτικά μέσα, νέα για τις εκλογές, ειδήσεις για την οικονομική κρίση, καθώς και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις των πολιτικών κομμάτων ή του οικονομικού συστήματος αυτής. Λίγο ψάξιμο και μία ενημέρωση από ποικιλία πηγών είναι αρκετές για να δείτε με πόση μαεστρία εκτελούν κωλοτούμπες οι πολιτικοί μας, ασχέτως κιλών και σωματότυπου, λες και κατεβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ψεύδους, αγωνιζόμενοι στην Ενόργανη (ουχί στην Ενάρετη) Γυμναστική. Κάντε το Windows Phone σας εργαλείο αφύπνισης, ανοίξτε το νου και τα μάτια και συνδυάστε τις πηγές σας, μα πάνω από όλα μην ψηφίζετε με θυμό, αλλά με σύνεση και καθαρό μυαλό. Καλή μας τύχη!

, Apps Week Report, Εκλογική App-οδοκιμασία μέσω κινητού!

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

μια ζωή το WP στα χειρότερα…

makis88

Άχρηστο υλικό… Να χτυπήσουν όσα downloads μπορούν λόγω επικαιρότητας και αυτό είναι όλο. Ουσία 0!

Nikos

ΠΡΟΣΦΟΡΆ : Παιδιά στο play Google έχει η picsel την σουίτα γραφείου smart office 2 προσφορά από 15 ευρώ 90 λεπτά. Έχει καλό ιντερφεις και για ταμπλέτες. Δοκιμάστε το όσοι χρειάζεστε κάτι αντίστοιχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.