Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

Τι έχετε πάθει όλοι εκεί έξω; Παντρεύεστε, βαφτίζετε, γιορτάζετε, καλείτε κόσμο σε κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε είδους και μας μένει η απορία, πρώτον πώς γίνεται και βρίσκετε χρήμα για όλα αυτά (άρα λεφτά υπάρχουν, lol!) και δεύτερον, τι μας λέτε τώρα για υπογεννητικότητα και άλλα τέτοια, αφού πηγαίνουμε σε τρεις βαφτίσεις κάθε Σαββατοκύριακο, εκτός και αν δανείζεται ο ένας τα παιδιά του άλλου! Λοιπόν, άλλο είναι όμως το θέμα μας. Τώρα μπορείτε να τα οργανώσετε όλα αυτά με apps από το κινητό.

Ναι, καλά το διαβάσατε. Τέλος στην αναχρονιστική εποχή που μάλλιαζε η γλώσσα σας στα τηλέφωνα, στα τυπογραφεία για προσκλητήρια και άλλα τέτοια. Το κινητό έρχεται να υποκαταστήσει όλα αυτά, σε συνδυασμό πάντοτε με την κοινωνική δικτύωση (κοινωνικές δεν είναι οι εκδηλώσεις, γιατί απορείς;), καθώς όλοι έχουν κινητό στο χέρι τους και ειδικά οι σύγχρονοι 30 something που βρίσκονται στις επικίνδυνες ηλικίες του γάμου και της τεκνοποίησης έχουν στην πλειοψηφία τους smartphones με σύνδεση στο ίντερνετ, επομένως μπες στη νέα εποχή και άλλαξε συνήθειες. Διάβασε παρακάτω πώς!

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Ερώτημα 1ον: Ποιους θα καλέσω;
Δύσκολο ερώτημα… Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, προσπαθώντας να φαίνεται η μία πιο όμορφη από την άλλη τόσο η συμφοιτήτρια που σου έριχνε διαρκώς χυλόπιτες στη σχολή όσο και η άλλη στην οποία έριχνες εσύ χυλόπιτες λόγω της πρώτης. Μπέρδεμα, ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι ο… γάμος σου και όλο και κάτι θα πιάσει με τις εξαιρετικά εξελιγμένες “κεραίες” της η δικιά σου. Θέλει σκέψη το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις το Facebook για να κάνεις όλα τα κουμάντα σου, επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Friendcaster (είναι free, αλλά έχει και έκδοση Pro επί πληρωμή, χωρίς διαφημίσεις), το οποίο και μπορείς να βρεις εδώ, αρχικά για Android phone και tablet, ενώ σύντομα θα έρθει και η έκδοση για iPad. Από πολλούς θεωρείται πολύ καλύτερη εφαρμογή από το build in Facebook app του κινητού σου, πιο κοντά στο real thing (όσο real μπορεί να είναι η επικοινωνία μέσω Facebook…) και πολλές δυνατότητες εκμετάλλευσης του social networking. Οι Windows Phone τύποι έχουν δύο φοβερές επιλογές, η μία είναι η GroupMe με την οποία θα δημιουργήσεις ομάδες ατόμων με κάποιο κοινό χαρακτηριστικό (π.χ. αχώνευτες φίλες της πεθεράς μου, οι οποίες στα 65 plus πιστεύουν ότι είναι ακόμα όμορφες), με τις οποίες ομάδες μπορείς να επικοινωνείς σε real time με chat. Ένα ακόμα πρακτικό Windows Phone πρόγραμμα και μάλιστα δωρεάν είναι το GroupMessage, το οποίο σου επιτρέπει να στείλεις μαζικά το ίδιο μήνυμα σε μια ομάδα ανθρώπων που έχεις επιλέξει, ενημερώνοντας τους πάντες για το μέρος και την ώρα που θα λάβει χώρα η εκδήλωση, ή ένα σιχτίρισμα για τους ακάλεστους φίλους που κουβάλησαν μαζί τους, λέμε τώρα!

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

Ερώτημα 2ον: Πού θα την κάνουμε την εκδήλωση;
Ένα στοιχείο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι δεν γίνεται να τους έχεις ποτέ όλους ευχαριστημένους. Εάν το καταφέρεις αυτό σου βγάζω το καπέλο, αλλά επειδή είναι απίθανο (δεν έχω καπέλο!), σε πάω και στοιχηματάκι. Και μην σπεύσεις να μου πεις ότι όλοι σου έλεγαν τι καλά που τα πέρασαν, αυτά λένε πάντα όλοι, ακόμα και αν βαρέθηκαν τόσο πολύ τη ζωή τους που υπολόγισαν με ακρίβεια το μέσο ρυθμό με τον οποίο άδειαζαν τα ποτήρια τους οι συνδαιτυμόνες τους, μετρώντας ταυτόχρονα τις πτυχές του τραπεζομάντιλου σε κάθε ζυγό τραπέζι στο μαγαζί. Πάντως, καλό είναι να συνδυάσεις το φαγητό με το ποτό και τη μουσική, έτσι ώστε μικροί μεγάλοι να βρουν κάτι να κάνουν κατά τη διάρκεια του όλου event. Smartphone-κά σκεπτόμενος, θα βασιστείς στο Gong.gr με την ειδική iPhone εφαρμογή του, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 εστιατόρια της Αθήνας, προσφέροντας και reviews ανθρώπων που τα έχουν επισκεφθεί για να μην πάτε στα τυφλά. Μπορείς σε κάθε περίπτωση να κατεβάσεις τα apps του vrisko.gr (Για Android και iPhone) προκειμένου να κάνεις πιο εύκολα μία αναζήτηση για ό,τι επιθυμείς να βρεις από επαγγελματίες που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες της εκδήλωσης που ετοιμάζεις.

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

Ερώτηση 3η: Και με τη μουσική, τι γίνεται;
Εντάξει, έχεις κανονίσει να έρθει ζωντανή ορχήστρα, την μπάντα που παίζει τα πάντα, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από αυτά, αλλά κάτι τυχαίνει και δεν σου κάθεται. Στρέφεσαι στη λύση του DJ, αλλά και εκεί είσαι άτυχος, μιας και σε αυτή την καλοκαιρινή σεζόν έχουν ξεχυθεί όλοι τους στα νησιά. Τι κάνεις; Εννοείται ότι δεν υποκύπτεις στα παρακάλια του εξαδέλφου που σου λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχείς, μπορεί αυτός να τα αναλάβει όλα. Θες να ακούς στα βαφτίσια Death Metal; Μάλλον όχι, οπότε τι μπορείς να κάνεις; Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Πιάσε το BlackBerry Playbook, κατέβασε το PaceMaker App, το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την PaceMaker Device και βάλε φωτιά στην πίστα. Κάνε να χορεύει μέχρι και η ανάπηρη γιαγιά με την περπατούρα! Θα το βρείς εδώ. Εάν πάλι, έχεις DJ, αλλά αυτός είναι τόσο άχρηστος που ξεχνά να παίξει την παραγγελιά σου, αντί να προσπαθείς να του φωνάξεις για να του το υπενθυμίσεις, δεν έχεις παρά να καταφύγεις στο DJPlayMySong app στο Windows Phone κινητό σου, το οποίο άνετα θα του δείξει με ευκρίνεια τι του ζητάς τόση ώρα να παίξει.

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

Ερώτηση 4η: Και μετά το γλέντι, τι;
Πάει και αυτό, πέρασε! Όλα καλά και ωραία, αλλά δεν είναι σημαντικό να στείλεις ευχαριστήριες κάρτες σε όσους ήρθαν και μάλιστα σου έδωσαν και ένα κάρο χρήματα ως δώρο; Όταν λέμε κάρτες, φυσικά και εννοούμε virtual, όχι πραγματικές. Ή μήπως όχι; Η εφαρμογή Popcarte Postcards είναι δωρεάν για το iPhone και σου επιτρέπει να δημιουργείς τις δικές σου μοναδικές Thank you virtual cards με μια φωτογραφία ενθύμιο από το event για να μην ξεχνιόμαστε… “Ναι, θείε, όλοι είδαμε ότι είσαι τύφλα, να και η φωτογραφία που το αποδεικνύει, btw σε ευχαριστώ για το δώρο σου!”. Εάν τώρα θέλεις να ακολουθήσεις πιο παραδοσιακούς δρόμους δεν έχεις παρά να επιλέξεις μία λύση όπως το Postagram το οποίο θα αναλάβει να στείλει την κάρτα σου σε φυσική μορφή με μία μικρή χρέωση οπουδήποτε στον κόσμο το θέλεις. Έτσι θα μπορέσεις να πεις επιτέλους ευχαριστώ και σε εκείνον τον μακρινό συγγενή που ήρθε από την Αυστραλία, αλλά δεν προλάβατε να τα πείτε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης…

Τι σου είναι αυτή η τεχνολογία, ρε παιδί μου…

, Apps Week Report, Διοργανώνεις ό,τι εκδήλωση θες μόνο με apps

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Oλα ωραια , το postagram μου αρεσε περισσοτερο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.