Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Α-ΓΑΠ-ητοί μας πολιτικοί, οικονομικοί σύμβουλοι, τροϊκανοί και όσοι ασχολείστε με τόσο ενδιαφέρον με την τσέπη μας, θα πρέπει να έχετε ήδη καταλάβει μέχρι τώρα ότι άλλα λεφτά δεν υπάρχουν. Έχουν τελειώσει όλα, ακόμα και σε εκείνους που κάποτε την είχαν την οικονομική τους άνεση. Έτσι, σκεφτήκαμε στην κατάδυση στον ωκεανό των εφαρμογών αυτής της Παρασκευής να πάρουμε μαζί μας αντί για μπουκάλες με οξυγόνο, εφαρμογές που μπορούν να μας βάλουν σε οικονομικό προγραμματισμό.

Τι νόμιζες καλέ μου υπουργέ, υφυπουργέ, γενικέ Γραμματέα, βουλευτή και λοιποί με… χαρτοφύλακα κινούμενοι, γραβατωμένοι τύποι που ηδονίζεστε στη θέα της άδειας μου τσέπης; Ότι θα κάτσω να σκάσω; Όχι, φίλε μου, θα στραφώ στην αγαπημένη μου οθόνη προκειμένου να οργανωθώ, να τα βάλω κάτω και τελικά λεφτά να… υπάρξουν, με εξοικονόμηση και σύνεση. Ο κανόνας που ακολουθήσαμε στην επιλογή μας είναι καταρχήν να κάνουν ολοκληρωμένο οικονομικό προγραμματισμό (οι χαρτογιακάδες και τα golden boys συχνά-πυκνά χρησιμοποιούν τη λέξη budgeting) και κατά δεύτερον θα πρέπει να διατίθενται δωρέαν. Είπαμε, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν…

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Ανοίγεις παράθυρο στην οικονομία…
Στον κόσμο μας, όταν λέμε παράθυρο εννοούμε Windows και όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη αυτή, η πρώτη σκέψη πηγαίνει στα κινητά με το λειτουργικό της Microsoft. Πάμε να δούμε πώς θα μας βοηθήσουν τα παράθυρα να κάνουμε τον οικονομικό μας προγραμματισμό. Αρχικά, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το MyBudget το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη σουίτα οικονομικού προγραμματισμού, η οποία υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς (λες και έχεις σε πολλά σημεία λεφτά, αλλά τι να κάνουμε τώρα…) σου δείχνει τα πάντα με μια ματιά στην οθόνη, ενώ υποστηρίζει ένα σωρό λειτουργίες και νομίσματα για να μην μείνεις παραπονεμένος από τη χρήση του, ακόμα και αν αποφασίσεις να μεταναστεύσεις στο Τιμπουκτού, προκειμένου να βρεις δουλειά.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις το My Expenses, το οποίο θα σε βάλει σε οργάνωση για τα έξοδα και τα έσοδα, έτσι ώστε να σταματήσεις τις σπατάλες και να δεις επιτέλους και ένα θετικό πρόσημο στον μηνιαίο προϋπολογισμό σου.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εάν, τώρα θες να κάνεις και μια καλή διαχείριση των εξόδων που έχεις με το αυτοκίνητο, τότε δεν έχεις παρά να βρεις το CarExpenses που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις όλα τα χρήματα που σου τρώει (έτσι είναι συνήθως, ζητά, αλλά ποτέ δεν προσφέρει…) το αγαπημένο σου τετράτροχο. Πάρε και κανένα μετρό, δεν θα βλάψει…

Πήγαινε στο Play, πριν τα παίξεις
Μπορεί να σου προτείνουμε να πας στο Google Play για να βρεις προγράμματα που θα βοηθήσουν τα οικονομικά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομία είναι παιχνίδι, ούτε ότι πρέπει να παίζεις με τα οικονομικά θέματα. Μπες σε ρυθμό και οργάνωση, ράψε ξανά την τρύπια σου τσέπη virtually με τον Expense Manager. Πρόκειται για εφαρμογή-δυναμίτη, τα προσφέρει όλα μαζί σε ένα πακέτο, ειδοποιώντας σε για όλες τις εκκρεμμείς οικονομικές σου υποχρεώσεις (με μηνύματα του τύπου “πήγαινε για κρέμασμα στην εφορία”-αστειευόμαστε!) ενώ σου κάνει budgeting (καλά ε; πώς το χειριζόμαστε το οικονομικό…) ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο, φυσικά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ολοκληρωμένη δυνατότητα export που έχει σε πολλές επιλογές για να μπορείς να έχεις και reports με όλα τα οικονομικά στοιχεία.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εάν τώρα έχεις μανία με το Φ.Π.Α. (όλα επιτρέπονται σε τούτο τον μάταιο κόσμο…), ο οποίος ανεβάζει ενίοτε στα ύψη τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, μπορείς να εγκαταστήσεις το app Vat Calc GR, το οποίο, όπως λέει με σαφήνεια και το όνομά του αναλαμβάνει να υπολογίζει για εσένα το ΦΠΑ, καθώς βάζεις το ποσό που θέλεις χωρίς ΦΠΑ και σου υπολογίζει την επιβάρυνση της Φ -(α)-ΠΑς.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

i-Φόρος!
Όπως πολύ καλά το κατάλαβες, αφήσαμε τελευταίες τις i-συσκευές μιας και εδώ είναι που γίνεται χαμός με τα αντίστοιχα προγράμματα και είναι σίγουρο ότι θα βρεις κάτι για να διαλέξεις. Ειδικά εάν σε ενδιαφέρει ο οικονομικός προϋπολογισμός μπορείς να βρεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος προγραμμάτων στο App Store της Apple που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις λίγο το πορτοφόλι σου, γιατί τις εποχές που έρχονται εύκολες δεν τις λες. Μπορείς, λοιπόν, να επιλέξεις το πολύ καλό και πλήρες Budget Me που με το όνομά του, μας βάζει λίγο να φανταζόμαστε έναν τραπεζικό λογαριασμό να φωνάζει “Προϋπολόγισέ με”, μαζί με γνωμικά του τύπου “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, δεν… εξοικονομούσαν” και άλλα τέτοια φαιδρά.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Από την άλλη μεριά, το Visual Budget διακρίνεται για τον εύχρηστο χαρακτήρα του, καθώς και για το γεγονός ότι θα σε βοηθήσει να έχεις μια οπτική εικόνα του προϋπολογισμού σου με ενδιαφέροντα γραφήματα. Πολύ ωραία και χρήσιμα θα βρεις και τα PDF report που βγάζει, για να έχεις και εκτυπωμένα καθαρά τα οικονομικά σου κατορθώματα.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εάν τώρα έχεις αγάπη με το iPad, δεν θέλεις να το αφήνεις από τα χέρια σου και αναζητάς διαρκώς τρόπους για να το χρησιμοποιείς, μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις καλοσχεδιασμένες εφαρμογές της iBearsoft, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της οθόνης και σου παρουσιάζουν με σαφήνεια πού πας και ξοδεύεις τα λεφτά σου κάθε μέρα ή κάθε μήνα…

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Εάν θέλεις κάτι και για το PC σου, το οποίο όμως να μπορεί να συγχρονιστεί και με το κινητό σου, μπορείς να δεις το MoneyDance το οποίο αναλαμβάνει να οργανώσει επί της… μεγαλύτερης οθόνης από εκείνης του κινητού τα οικονομικά σου, προκειμένου να υπάρχει πάντα κάτι στην τσέπη και να αποφεύγεις τις οικονομικές υπερβολές κάθε είδους. Για να υπάρχουν λεφτά, λοιπόν, ρίξε το στον προγραμματισμό με τη βοήθεια των αγαπημένων συσκευών σου.

, Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Επίσης πολύ ωραίο UI έχουν το Toshl και το Lemon (android και iOS). Το πιο χρηστικό όμως, μετά από πολύ ψάξιμο, νομίζω πως είναι για android το Expense Manager ( κάνει γραφήματα, ομαδοποίηση ανά κατηγορίες/ ημερομηνίες και πολλά άλλα)

Stelios

Έχω το expense manager, και είναι εξαιρετικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.