Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Εάν μέχρι τώρα πίστευες ότι ειδική προστασία πρέπει να έχεις μόνο στο PC σου, θα πρέπει να αλλάξεις λογική. Μην θεωρείς ότι το κινητό σου δεν μπορεί να… κολλήσει κάθε είδους ιούς, κακόβουλα προγράμματα κάθε είδους και άλλα σχετικά. Ακόμα και αν είσαι οπαδός της πίστης Apple, δεν πρέπει να νομίζεις ότι όλα εκεί έξω είναι καθαρά και ξάστερα… Κίνδυνοι υπάρχουν παντού και εσύ πρέπει να προσέχεις.

“Και τι πρέπει να κάνω;”, θα αναρωτηθείς εύλογα. Θα πρέπει να εγκαταστήσεις το κατάλληλο πρόγραμμα προστασίας στο κινητό ή την ταμπλέτα σου, επομένως δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τις προτάσεις μας και να φροντίσεις ανάλογα για κάθε συσκευή σου. Εδώ χωρίσαμε τα apps με βάση τα λειτουργικά συστήματα, ενώ θα πρέπει να σου τονίσουμε ότι δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι το δωρεάν είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από το επί πληρωμή. Είναι απλώς, διαφορετική η πολιτική εσόδων για τον κάθε developer. Για πάμε να δούμε…

, Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Αν θες κάτι δωρεάν, αλλά σε παρόμοια κατηγορία με το AVG, μπορείς να δεις το Lookout Mobile Security, μία δωρεάν πρόταση με μεγάλη βάση χρηστών σε όλο τον κόσμο, εξελιγμένες λειτουργίες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από όσα έχεις συνηθίσει να κάνεις στο κινητό σου τηλέφωνο, μαζί με την ικανότητα να βρίσκει τη συσκευή σου σε περίπτωση που αυτή κλαπεί.

Εάν τώρα θέλεις ντε και καλά να βάλεις το χέρι σου στην τσέπη (εάν μπορείς ακόμα να το κάνεις, θα πρέπει να σε εκθέσουμε σε μουσείο στην Ελλάδα, για να δούμε πώς είναι οι άνθρωποι που έχουν λεφτά…) σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να στραφείς προς Ρωσία μεριά και να επενδύσεις στο mobile app της Kaspersky, το οποίο μόνο ως πλήρες μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ δεν θα σου κοστίζει περισσότερα από €4.95. Αν θέλεις να προστατέψεις την αποκλειστικά και μόνο την ταμπλέτα σου, μπορείς να το κάνεις με το Kaspersky Tablet Security το οποίο κοστίζει €9.95 και ειδικεύεται στο ευ λειτουργείν της Android ταμπλέτας σου.

, Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε cent για λογισμικό προστασίας, αλλά θέλεις να είναι πραγματικά προστατευμένη η Android ταμπλέτα σου, προτείνουμε το Zoner, μία αξιόπιστη εφαρμογή που δεν σου ζητά χρήματα, αλλά σου δίνει ηρεμία στο κεφάλι, αφήνοντάς σε να σερφάρεις με την ησυχία σου. Εκτός από την εφαρμογή για τις ταμπλέτες υπάρχει και η έκδοση για smartphones, η οποία παραμένει δωρεάν.

, Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

, Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

, Apps Week Report, Προσέχουμε για να έχουμε

Εδώ, όμως, έρχεται ένα σημείο όπου ανοίγει μεγάλη συζήτηση. Η Microsoft δηλώνει ότι δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσει κανείς antivirus στο Windows Phone κινητό του, μιας και το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να κατεβάσει εφαρμογές είναι το Windows Phone store, το οποίο και εμφανίζεται να είναι απολύτως προστατευμένο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ειδικά εάν χρησιμοποιείς Android είναι καλό να έχεις ένα ενημερωμένο app για την προστασία σου και ας σου φανεί άχρηστο στο τέλος. Εδώ είναι που στέκει ως χρυσός κανόνας το Better Safe, than Sorry!

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis House

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι “φανατικοί” χρήστες του Android δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν χρειαζόμαστε antivirus. Το Android είναι ασφαλές όπως και το Linux! Εγώ πάντως με το Lookout Mobile Security, είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω και προστατευμένος!

MANOS

Εγώ πάντως δεν βάζω τίποτα, εάν προσεχεις λίγο και δεν εγκαθιστάς ότι νάνε εφαρμογές από “παραμαρκετ” πιστεύω είσαι καλυμμένος.
Το μονο που του έχω βάλει είναι το LBE Privacy Guard το οποιο με το που εγκαταστήσεις μια νέα εφαρμογή σου πετάει μήνυμα στην μπάρα κατάστασης και σου λέει σε ποίες λειτουργίες της συσκευής έχει πρόσβαση αυτή και αφαιρείς αν θέλεις κάποια επιλογή από τα δικαιώματα που ζητάει πχ πρόσβαση σε επαφές, μητρώο, τοποθεσία κτλ

Τάσος

Δε χρησιμοποιώ antivirus στον υπολογιστή μου τα τελευταία 4 χρόνια κ δεν έχει πάθει το παραμικρό..έχω κάνει μόνο scan κάποιες φορές κ δε βρήκαν τίποτα.. κ θα βάλω στο κινητό?? marketing είναι η όλη φάση..

keysmith

ούτε στο pc ούτε στο κινητό. Προγράμματα για άπειρους χρήστες που τελικά πάλι μολύνεσαι σε. Αντε στο pc για άπειρο χρήστη πάει και έρχεται (εγώ μονο personal firewall έχω με συστατικά IDPS και μου φτάνει). Στο android όχι. Σου τρώει μπαταρία και σου κανει το κινητό πιο αργό.. Προς το παρόν δεν θα πάρω..

μαρινος

Εγώ με τα windows phone νιώθω ασφαλέστατα…κλειδωμενο λειτουργικό είναι δεν ανησυχω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apps Report Apps Week Report techblog.gr

Apps Week Report, Εφαρμογές για τις οποίες αξίζει να βάλεις το χέρι στην τσέπη

Μπορεί να λέμε και να νιώθουμε σε όλους τους τόνους ότι λεφτά… δεν υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές εκεί έξω στα App Stores που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε λίγα ευρώ για το καλό του κινητού μας. Άλλωστε, η καλή δουλειά των developers, σωστό είναι να ανταμείβονται […]

Software application applications apps

Apps Week Report, Ποδηλατ-app και φύγαμε!

Πρόσφατα φάγαμε (ξαναφάγαμε, είναι η σωστή έκφραση) κόλλημα με τους Queen, χαζεύοντας διαρκώς videos στο YouTube, μέχρι που πέσαμε στο Bicycle Race και εκεί είναι που μας ήρθε η ιδέα. Θα πιάσουμε apps για τον ποδηλάτη της διπλανής πόρτας με το πανταχού παρών και τα πάντα συνοδεύον smartphone του. Ο καιρός είναι ακόμα άριστος για […]

Software app application applications

Apps Week Report, Λεφτά δεν υπάρχουν!

Α-ΓΑΠ-ητοί μας πολιτικοί, οικονομικοί σύμβουλοι, τροϊκανοί και όσοι ασχολείστε με τόσο ενδιαφέρον με την τσέπη μας, θα πρέπει να έχετε ήδη καταλάβει μέχρι τώρα ότι άλλα λεφτά δεν υπάρχουν. Έχουν τελειώσει όλα, ακόμα και σε εκείνους που κάποτε την είχαν την οικονομική τους άνεση. Έτσι, σκεφτήκαμε στην κατάδυση στον ωκεανό των εφαρμογών αυτής της Παρασκευής […]

Software app application applications

Apps Week Report, Αν-app-άντεχες εφαρμογές γεμάτες τρέλα!

Επιστρέψαμε! Όχι εμείς ως φυσική παρουσία, εμείς εδώ ήμασταν καθώς το καλοκαίρι μπροστά από μια οθόνη να κοιτάμε τις παραλίες στο wallpaper τη βγάλαμε. Η έννοια της επιστροφής συνίσταται στο ότι αποφασίσαμε επιτέλους να εμφανιστούμε και πάλι στο ραντεβού της Παρασκευής με τον θαυμαστό (και θαυμάσιο, ε;) κόσμο των εφαρμογών που δίνουν επιπρόσθετη αξία στο […]