Βραβεία AppWards 2013, Το Techblog μέλος της κριτικής επιτροπής

Τα AppWARDS είναι τα πρώτα cross-platform βραβεία που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες εφαρμογές για smartphones, tablets και smart TVs. Τα βραβεία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (Hepis).

Βραβεία AppWards 2013, Βραβεία AppWards 2013, Το Techblog μέλος της κριτικής επιτροπής

Βραβεία AppWards 2013, Βραβεία AppWards 2013, Το Techblog μέλος της κριτικής επιτροπής

Με την πραγματοποίηση της β’ φάσης αξιολόγησης των εφαρμογών ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των νικητών στα AppWARDS 2013. Οι εφαρμογές που αποσπούν βραβείο θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της τελετής απονομής των AppWARDS 2013, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ώρα 18.30, στην Τεχνόπολη. Στην τελετή απονομής θα παραστεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος θα απονείμει βραβείο. Μεγάλος χορηγός των AppWARDS 2013 είναι η COSMOTE.

Στην τελετή απονομής θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους οι ανεξάρτητοι developers που συμμετέχουν στην ειδική κατηγορία App&Comers, και το κοινό θα αναδείξει με την ψήφο του τις τρείς καλύτερες εφαρμογές. H COSMOTE, χορηγεί τη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία θα ονομάζεται ως «Βραβείο COSMOTE Αpp&Comers», στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Τα βραβεία θα δοθούν στις εξής κατηγορίες: Business & Corporate, Entertainment-Multimedia-Lifestyle, Finance-Banking & Payments, Loyalty & Rewards, Shopping, Smart TVs, Travel & Tourism και News & Media. Θα δοθούν επίσης βραβεία Διεθνοποιημένου Start-Up, Καινοτόμου Εφαρμογής και Success Story, καθώς και το βραβείο του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη για την εφαρμογή που προάγει με τον καλύτερο τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Μίλτος Μακρίδης.

Η αξιολόγηση των εφαρμογών πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Intelligent Media Lab του ELTRUN (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του IML/ELTRUN Δρ. Γεώργιου Λεκάκου, Επ. Καθηγητής ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπεύθυνου της ερευνητικής ομάδας IML/ELTRUN, Δρ. Παναγιώτη Κουρουθανάση, Επ. Καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Δρ. Δημήτρη Δρόσου, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη β’ φάση της αξιολόγησης συμμετείχαν τα στελέχη Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Κωνσταντίνος Κεσεντές, Group General Manager της PEOPLECERT, Παναγιώτης Θεοδοσόπουλος, General Manager Cloud Division της SingularLogic, Ιάσωνας Αντωνόπουλος, Product Development Director της M-STAT και Κώστας Βλαχάκης, Technology Editor και Community Manager στο Techblog.gr.

Η COSMOTE είναι ο μεγάλος χορηγός των AppWards 2013. Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής.

Χορηγός των βραβείων είναι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη και Υποστηρικτές οι Hotels Combined, Moosend και getbusy.gr. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το in.gr, το skai.gr, η 24 Media, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και το protothema.gr, το techblog.gr, το IT Daily, το appgaraz.gr και το msn.gr.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

Συγχαρητήρια στο techblog ….

JohnGR

Εμείς που είμαστε σε εταιρείες τέτοιες, πως και δεν μάθαμε τίποτα για αυτά; Κατάλαβα, βρήκαν κάποιοι πάλι τρόπο να σπρώχνουν τα “δικά τους παιδιά”…

Gabriel

@JohnGR +1

Solon

Συγχαρητήρια Κώστα. Είναι μια μεγάλη αναγνώριση για τη δουλειά σου στο Techblog.
Ωστόσο νομίζω πως θα πρέπει να οργνώσεις και τα Techblog’s Awards όπου όλοι οι φανατικοί του Techblog θα μπορούμε να ψηφίζουμε τις καλύτερες συσκευές, εφαρμογές, εταιρίες κτλ της χρονιάς!

Dimitis K

Συγχαρητήρια στο techblog!!!

Angelos

Μπράβο στο techblog για την αναγνώριση που του αξίζει να δέχεται. Εγω το όλο το βλέπω σαν μια εκπληκτική ευκαιρία για να αποκτήσω βραβευμένες νέες και κυρίως αξιόλογες εφαρμογές !

πανος.λαστ

@ Solon +1 φιλε μου πολυ καλη ιδεα ετσι θα ειναι και πιο διαδραστικο το site.
Anyway Μπραβο γιατι με κατι τετοια επιβραβευεσαι για το μερακι που δειχνεις σε αυτο που κανεις το χω ξαναπει και σε αλλο αρθρο,οταν αγαπαε αυτο που κανεις λογικο ειναι να ερχονται τετοιες στιγμες!

tiamat

καταρχην συγχαρητηρια και απο μενα στο techblog. ειναι η κορυφαια σελιδα ενημερωσης τεχνολογιας και με διαφορα.

κατα τη γωμη μου μια ιδεα σαν του solon ενω θεωρητικα ειναι καλη, στη πραξη ειναι μη εφαρμοσιμη και τι εννοω. αν για παραδειγμα η samsung βγαλει το καλυτερο κινητο για το ’13 ενας οπαδος της apple ποτε δε θα το παραδεχτει, οσο καλο και τεχνολογικα προηγμενο και αν ειναι, παρα θα κοιταξει να το μειωσει λεγοντας οτι ειναι πολυ μεγαλο, παντοφλα κλπ κλπ.
το ιδιο θα γινει αν ας πουμε βγαλει η htc η’ η lg το καλυτερο για το ’13. λιγοι οπαδοι της samsung θα το αναδειξουν ως καλυτερο, αφου θα κοιταξουν να στηριζουν την αγαπημενη τους εταιρεια και παει λεγοντας..
αρα το αποτελεσμα δε θα μπορει να’ναι ποτε αντικειμενικο

Solon

@tiamat
Σίγουρα τα fanboys είναι πρόβλημα ωστόσο πιστεύω πως είναι μειοψηφία που δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

JohnGR

Κώστα, σας κάνανε μια πρόταση, δεχτήκατε και καλά κάνατε. Τίποτα μεμπτό για το techblog.
Με τους διοργανωτές τα βάζω. Έπρεπε να το έχουν διαφημίσει καλύτερα, και βλέποντας και στην σελίδα τους, να θέλουν 184€ για να δηλώσεις συμμετοχή είναι κατακριτέο.

JohnGR

Κώστα, η εταιρεία που είμαι (4 άτομα, δεν είμαστε και καμιά πολυεθνική) έχει φτιάξει business app που έχει φτάσει στην 2η θέση του Ελληνικού ranking του App Store της Apple και έχει μείνει στην 1η δεκάδα για εβδομάδες. Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει το κομμάτι του App&Comers.

Ως μικρή εταιρεία, δεν έχουμε τον χρόνο να καθόμαστε να ψάχνουμε διαγωνισμούς. Όλοι εδώ ενημερωνόμαστε καθημερινά από διάφορα τεχνολογικά sites και δεν είχαμε πετύχει τίποτα σχετικό. Οι διοργανωτές θα έπρεπε ίσως να είχαν ασχοληθεί περισσότερο με την προώθηση του διαγωνισμού. Εκτός αν θέλουν να καταντήσουν σαν τα Αρίων των apps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.