Architecture of Radio: Αpp οπτικοποιεί τα ραδιοκύματα που έχουμε γύρω μας

Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, παντού γύρω μας υπάρχουν ραδιοκύματα από εκατοντάδες Wi-Fi routers, δορυφόρους GPS, κεραίες κινητής. Ωστόσο, ο κόσμος θα έμοιαζε πολύ πιο διαφορετικός αν το ανθρώπινο μάτι μπορούσε να δει πέρα από το ορατό φάσμα.

Αυτό θέλει να κάνει ένα νέο app, το οποίο ονομάζεται Architecture of Radio. Είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που οπτικοποιεί τα ραδιοκύματα από κεραίες, δορυφόρους GPS και Wi-Fi routers και σου επιτρέπει να περιηγηθείς στον χώρο σου με το κινητό ή το tablet στο χέρι για να δεις τα ψηφιακά σήματα που έχουμε γύρω μας.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι η βάση δεδομένων έχει μέσα 7 εκατομμύρια κεραίες κινητής, 19 εκατ. Wi-Fi routers και εκατοντάδες δορυφόρους.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο iOS και το 2016 αναμένεται στο Android.

Δείτε το video:

architectue of radio app, Architecture of Radio: Αpp οπτικοποιεί τα ραδιοκύματα που έχουμε γύρω μας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

kai avto osa simata mporei na dei i siskevi… posa akomi den mporei na dei?

DINOS

Άμα υπήρχε εφαρμογή που να μετρά την
ακτινοβολία στο χώρο όταν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κοντά σ’ αυτό το χώρο πχ. στο γραφείο αυτό θα ήτανε καλό.

Gvirginia

@DINOS Δε ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις αλλά έχεις κοιτάξει το “Radioactivity Counter” ?

Sokos

Οτι πιο καθυστερημένο εχω δει τα τελευταία χρονιά

ΓιώργοςMclaren

ψευτικο θα ειναι…πως γινεται απο την καμερα να το καταλαβαινει..οποιος ξερει κατι ας εξηγησει πως λειτουργει.

Gvirginia

@ΓιώργοςMclaren Ψάξε “Real-time visualization of electromagnetic waves”… Επίσης η εφαρμογή που παρέθεσα παραπάνω λέει πως οι κάμερες μπορούν να εντοπίσουν ακτίνες γάμμα. (υπάρχουν τόσα άρθρα)

Χρήστος Β.

Όπως αναφέρει και το άρθρο επιγραμματικά, χρησιμοποιεί στοιχεία από βάση δεδομένων για τις κεραίες που υπάρχουν κοντά στον χρήστη. Σίγουρα δεν “βλέπει” τα ραδιοκύματα από την κάμερα.
Δηλαδή υπολογίζει τις εκπομπές, και δεν τις παρατηρεί.
Υπάρχουν εφαρμογές που οπτικοποιούν από τη λήψη της κεραίας της συσκευής, κυρίως για της κεραίες wifi που υπάρχουν σε κάποιο χώρο, όμως είναι πολύ προσεγγιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.