Δευτέρα
21/09/2015

AVG: Mπορεί να πουλά τα δεδομένα των χρηστών της

Σύμφωνα με τους νέους όρους χρήσης της, η AVG μπορεί να ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου να πουλά ανώνυμα τα δεδομένα των χρηστών της σε τρίτους. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ασφαλείας μπορεί να πουλήσει τα δεδομένα από την αναζήτηση και το browser history των χρηστών της σε διαφημιστές προκειμένου να βγάλει χρήματα από το free antivirus software της.

Οι ανανεωμένοι όροι χρήσης εξηγούν ότι η AVG επιτρέπεται να συλλέγει «μη προσωπικά δεδομένα» και στη συνέχεια να τα πουλήσει σε τρίτους. Μεταξύ των μη προσωπικών δεδομένων μπορεί να είναι η μάρκα της συσκευής που χρησιμοποιείτε, η γλώσσα, οι εφαρμογές που έχετε μέσα και άλλα.

H εταιρεία αναφέρει κατηγορηματικά ότι δεν πουλά καμία πληροφορία που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα των χρηστών. Όλα τα δεδομένα που συλλέγει είναι ανώνυμα και αποθηκεύονται χωρίς καμία πληροφορία που μπορεί να τα συνδέσει με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Εκτός από τα δεδομένα που δίνει ο ίδιος ο χρήστης, η AVG μπορεί να συλλέγει πληροφορίες μέσω χρήσης cookies τα οποία παρακολουθούν τις αναζητήσει και τις δραστηριότητές σας σε websites, apps και άλλα προϊόντα. Με τα δεδομένα αυτά δημιουργούνται ανώνυμα «data profiles» ή στατιστικές πληροφορίες που στη συνέχεια «βγαίνουν προς πώληση».

AVG Anti Virus

Πηγή: 1,2

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Goal123 λέει:

    Οτι είναι δωρεάν το προϊόν είμαστε εμείς.

  2. Ο/Η giannisigoum λέει:

    αφού δεν υπάρχει σωτηρία απο πουθενά… π να πάρω τηλ για να τα πουλήσω κ μόνος μ?!!!!

  3. Ο/Η Mary λέει:

    Καλά τωρα τους έχουν προλάβει τόσες εταιρείες, μονο τι χρώμα βρακι(μετα συγχωρήσεως) φοράμε δεν έχουν μάθει, που δεν ειμαι και απόλυτα σίγουρη και για αυτο!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.