BBC χρησιμοποιεί Facial Recognition τεχνολογία για να καταλάβει τα συναισθήματα του τηλεθεατή

Το ποια τηλεοπτικά προγράμματα παρακολουθούμε περισσότερο μάλλον δεν είναι πια επαρκείς πληροφορίες για τα media καθώς θέλουν να ξέρουν τι συναισθήματα μας προκαλεί αυτό που βλέπουμε. Το BBC πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία μέτρησης και ανάλυσης των συναισθημάτων του κοινού, κατά τη διάρκεια προβολής εκπομπών του, μέσω ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης προσώπου.

Ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 200 άτομα τα οποία θα παρακολουθούνται όταν βλέπουν Sherlock Holmes και Top Gear.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια τεχνολογία που ανέπτυξε η βρετανική start-up CrowdEmotion που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και πρόσφατα πήρε το βραβείο «Innovators Innovator» στο Technology Innovators Forum.

Xρησιμοποιούνται ειδικές κάμερες (facial coding web cams) οι οποίες μπορούν να μετράνε σε πραγματικό χρόνο τις εκφράσεις του προσώπου όπως χαρά, θυμό, φόβο, έκπληξη και λύπη.

Το BBC θέλει στο δεύτερο στάδιο να επεκτείνει τη μελέτη σε Ρωσία, Αυστραλία και στη συνέχεια σε 6 ακόμη χώρες. Στόχος είναι η ποιοτικότερη ανάλυση των ερευνών τηλεθέασης, διότι δεν θέλει απλά να ξέρει τι είναι πιο δημοφιλές αλλά και τι συναισθήματα προκαλεί κάποιο πρόγραμμα. Για φανταστείτε να το δούμε και στην ελληνική τηλεόραση, ποια θα ήταν τα αποτελέσματα των ερευνών;

Δείτε στο παρακάτω video πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία και που θα μπορούσε να εφαρμοστεί:


, BBC χρησιμοποιεί Facial Recognition τεχνολογία για να καταλάβει τα συναισθήματα του τηλεθεατή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos Vs

Με τιποτα.

John

Η τεχνολογία που θα βρίσκει το πότε θα πάμε στην τουαλέτα, πότε θα είναι έτοιμη;

Πανος.Λαστ

Facial??? Κοιτα να δεις που χρησιμοποιουν και αλλου αυτη τη λεξη 😛

Manos Vs

xD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.