Between Page and Screen, Ένα έντυπο ηλεκτρονικό βιβλίο

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά το ποιητικό βιβλίο Between Page and Screen δεν είναι ούτε ένα έντυπο βιβλίο, αλλά ούτε και ένα e-book. Αποτελεί το συνδυασμό και των δύο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν τα δύο μέσα και να αποκαλυφθούν οι αρετές και των δύο. Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή στις σελίδες της οποίας, αντί για το παραδοσιακό έντυπο κείμενο βρίσκονται ευμεγέθη σχήματα κωδίκων QR, οι οποίοι διαβάζονται από την κάμερα του υπολογιστή.

Για να διαβάσετε το περιεχόμενο που κρύβει ένα QR code, πρέπει να διαθέτετε έναν υπολογιστή με webcam και να πάτε στο κατάλληλο website. Εκεί θα φορτωθεί το κατάλληλο software κι εσείς θα πρέπει να δείχνετε κάθε QR code στην κάμερα. Το software θα διαβάσει τον κώδικα και στην οθόνη σας θα ξεπηδήσει το κείμενο, αλλά σε εντελώς απροσδόκητες animated μορφές που κεντρίζουν την προσοχή και ξαφνιάζουν.

Πίσω από τη σύλληψη του πρωτότυπου αυτού βιβλίου βρίσκεται ο ποιητής Amaranth Borsuk, ο οποίος το έφτιαξε με τη βοήθεια του web developer Brad Bouse. Σίγουρα η τεχνολογία αυτή δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αφού πρόκειται για μια παραλλαγή τεχνικής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), αλλά αν μη τι άλλο, είναι ένα καλό επιχείρημα για όσους δεν πιστεύουν ότι έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ανάγνωσης δεν μπορούν να συμβιώσουν: το μεν βιβλίο δεν μπορεί να διαβαστεί χωρίς τον υπολογιστή, αλλά και ο υπολογιστής δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι χωρίς την πληροφορία από τα έντυπα QR codes.

, Between Page and Screen, Ένα έντυπο ηλεκτρονικό βιβλίο

Πηγή

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilios

Κάτι τέτοιο είχαν κάνει και με το Guinness τώρα τελευταία. Άνοιγες τις σελίδες μπροστά στο PC και έπαιζε videos που αφορούσε το ρεκόρ που διάβαζες.

Christos K.

Ενδιαφέρον για κάτι πειραματικό αλλά ως εκεί αφού στην πράξη πρόκειται για την επιτομή του δύσχρηστου και αντιεργονομικού….

Πάντως θα ήθελα να “παίξω” κάποια στιγμή με κάτι αντίστοιχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.