BlackBerry PlayBook, Θα αναβαθμιστεί στην έκδοση BlackBerry 10

Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει πάντως ήταν κάτι που είχε κυκλοφορήσει έντονα, ότι δηλαδή το tablet BlackBerry Playbook (μοντέλο 2011) θα αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος BlackBerry 10 που ανακοινώθηκε εχθές μέσα από τα δύο νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10. Σε δηλώσεις του ο Thorsten Heins επικεφαλής της BlackBerry επιβεβαίωσε την διάθεση την αναβάθμισης και μένει να μάθουμε το πότε.

Υπάρχουν αναγνώστες του Techblog με BlackBerry PlayBook στην κατοχή τους;

blackberry playbook blackberry 10, BlackBerry PlayBook, Θα αναβαθμιστεί στην έκδοση BlackBerry 10

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Αξίζει να πάρουμε τώρα playbook? Το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά.

chris

Eδώ κάτοχος. Ναι ισχύει Κώστα, θα αναβαθμιστούν όλα τα Playbook

Spyros

Πολυ καλο νεο!Το playbook ειναι ισως το καλυτερο ταμπλετ,στις 7 ιντσες.Δεν μετανιωσα ουτε λεπτο την αγορα του.Και η τιμη του ειναι πολυ καλη πλεον.Οσο για το λειτουργικο του,αν τωρα ειναι καλο,με το BB10 θα γινει αριστο!

greeceandroid

Ναι, έχω playbook και το χρησιμοποιώ καθημερινά.

Απ’ ότι φαίνεται το μοναδικό “πρόβλημα” που είχε (έλλειψη εφαρμογών) θα λυθεί με το BB10!

Αναμένουμε

Konstantinos

Ναι έχω και εγω Playbook και ειναι εξαιρετικο! Προτεινεται ανεπιφυλακτα.

Η RIM μου εχει κανει δωρο ένα ακόμα απο ενα Port-A-thon και σκοπεύω να το πουλήσω ολοκαίνουργιο στο κουτί του κατευθείαν από τις αποθήκες της Blackberry. Είναι η έκδοση των 32GB.

Δημήτρης

Μόλις έκανα παραγγελία στο amazon.co.uk την έκδοση 64GB στα 180 ευρώ… Αν και φανατικός χρήστης Ipad2 είπα να πάρω ένα Playbook για να δοκιμάσω το BB10 όταν βγει.

Konstantinos

@Κώστας Βλαχάκης
θα το κάνω σίγουρα μόλις το πάρω στα χέρια μου!

Νίκος

Παιδιά υπάρχει και εδώ σε ηλεκτρονικό μαγαζί με 191,53 ευρώ τα 64gb!Εγώ το πήρα με 213 και είμαι αρκετά χαρούμενος για την αναβάθμιση του!!Πολύ καλό ταμπλετάκι!!!

Δημήτρης

@Νικο εχεις λινκ για το καταστημα που το δινει 191 ευρω;Γιατι το φθηνοτερο 64αρι που βρισκω ειναι στα 380!

manolis

Όντως το σκρούτζ δίνει φθηνότερη τιμή στα 380.Πάντως το Ταμπλετ λέει,απλώς πρέπει να τονίσω πως αρκετοί που το έχουν αγοράσει,η οθόνη έχει καμμένα η κολλημένα πίξελς. Αν το πάρει κάποιος από εξωτερικό και του βγει με ελάττωμα μπορεί να το επιστρέψει αλλά είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.Και εμένα μου τύχε κολλημένο πίξελ πολύ μικρό φαίνεται μόνο σε κατάμαυρο φόντο.Σε όλα τα άλλα όμως το τάμπλετ είναι κορυφή και πολύ ποιοτικότερη κατασκευή από το nexus 7 και άλλα κινέζικα τάμπλετ.

Panos7GR

Κώστα μήπως στο σχόλιο σου #6 ήθελες να βάλεις αυτό το link: https://techblog.gr/forum/ ; Γιατί σε αυτό που έδωσες είναι οι Αναβαθμίσεις. 😛

Πλάκα πλάκα παίζει να είναι το μοναδικό tablet που έχει πάρει τόσες αναβαθμίσεις… Από το 2011 που βγήκε η BlackBerry (μου φαίνεται περίεργο τόσα χρόνια RIM την λέγαμε) το αναβαθμίζει συνεχώς και δεν το άφησε στην μοίρα του.

Όμως εν έτη 2013 αξίζει να το πάρουμε; Όπως κι ο nikmour το σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά… Ειδικά τώρα που πήρε το BB10 και στο “Μαγαζάκι” του θα μπουν πολλές εφαρμογές. Και μάλιστα θα είναι σοβαρές εφαρμογές και η αφρόκρεμα των εφαρμογών, άλλων λειτουργικών. (Παιχνίδια δεν χρειάζεται… Δεν παίζω πολύ. Κι αν παίξω έχω τα Nintendo emulators στο Android κινητό μου.)

XtR

Ναι έχω το 16GB και δεν το αλλάζω με τίποτα… Η απλότητα του UI είναι αξεπέραστη.
Αν μπει και το skype έχω καλυφθεί πλήρως.

greeceandroid

@Panos7GR
(Υπάρχουν emulators και για το playbook που λειτουργούν τέλεια. Όχι μόνο για τα εύκολα (gb/nes/snes), αλλά και για n64 και psx) Οπότε ΑΝ το πάρεις δεν θα χρειαστεί να καταφεύγεις στο Android.

Γενικά αν αξίζει να το αγοράσει τώρα δεν μπορώ και τόσο να απαντήσω, είμαι σίγουρος ότι σκέφτεσαι και εσύ ότι υπάρχει και το Nexus 7. Σίγουρα “κακή” αγορά δεν θα είναι, απλά ίσως δεν θα είναι η καλύτερη(?) δυνατή

Όπως είπε και ο Konstantinos πάντως, και εγώ δωρεάν από portathons και hackathons της RIM τσίμπησα Playbooks 😉

chris

Έχω το 64αρι Playbbok, το πήρα 270 € από το eshop και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς συνεργάζεται αμφίδρομα με το BlackBerry 9900 που έχω.

Όσο για τις εφαρμογές, τις περισσότερες που έλειπαν (+skype), τις έβαλα από το Android market, οπότε ελάχιστες θα έλεγα μου λείπουν αυτή τη στιγμή.
https://apps.goodereader.com/playbook/playbook-android-apps/

Konstantinos

@greeceandroid Σωστοοοοος!!

Giorgos Κ

Eχω το Playbook απο το το 2011(16 GB αγορα απο e-shop 500 euro) ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το UI της εκδοσης 2 ειναι καταπληκτικο και περιμενω πως και πως την αναβαθμιση σε ΒΒ10.
Εχω δουλεψει και το iPad3 και το Nexus αλλα σαν το Playbook κανενα, επισης συνεργαζεται τελεια με το ΒΒtorch μου!
Το μονο θεμα που εχω ειναι οτι δεν υποστηριζε μεχρι τωρα Skype, οποτε χαρηκα διπλα οταν ο CEO της ΒΒ ξεκινησε να παρουσιαζει τις νεες εφαρμογες για το ΒΒ10 με το Skype!!!

nikosktz

εγω το παρηγγειλα μεσω ebay 64gb με 151 μαζι με εξοδα μεταφορας και paypal

Nikos

Κώστα έχω κι εγώ το playbook 64GB. Το βασάνισα πολύ μέχρι να πάρω tablet και δεν το έχω μετανιώσει.
Απλά σπέρνει… Καταρχάς παίρνεις hi end tablet από πλευράς χαρακτηριστικών (2 καμερες, 3 κ 5 MP και HD οθόνη και λήψη!) σε τιμή turbo X.
Κάνω συνέχεια δουλειά με αυτό και δεν με έχει αφήσει ούτε μια φορά. Τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα το συνδέω με HDMI προτζέκτορα για παρουσιάσεις και βίντεο. Επίσης χρησιμοποιώ internet tethering, μέσω ενός ΝΟΚΙΑ Ε7 και πάλι χωρίς πρόβλημα (αναμένω τώρα να δω τιμές για τα νέα BB αλλιώς πάω μάλλον για 9900).
Νομίζω οτι η Blackberry, αν και έκανε ένα τρομερά άτσαλο ξεκίνημα με το Playbook, το πάλεψε όσο μπόρεσε για να το στηρίξει και δεν θα την αφήσει αυτό πίσω. Αν και σε επίπεδο hardware έχουν βγει καλύτερα tablets όπως το Νexus 7 (έχει διπλάσια ram και πιο σύγχρονο επεξεργαστή) εντούτοις το περιβάλλον δουλειάς, το UI που λένε και οι πληροφορικάριοι, είναι εξαιρετικό και γίνεται εύκολα οικείο.
Με το BB10 απλά θα απογειωθεί και άσε τα fanboys να ψωνίζουν ipad mini…..

Δημήτρης

Παιδια πηρα μολις ενα για 38,37 ευρω…Playbook 64αρι απο ebay…Το item number :321065214385 ειναι αυτο…Ελπιζω να μην ειναι ταπα η δουλεια.Ο τυπος βεβαια εχει 0 feedback score αλλα για μενα τουλαχιστον αξιζει το ρισκο.Αλλωστε αν παει κατι στραβα ,του ριχνεις ενα Open Case να ερθει στα ισια του…

chris

με το οpen case στο pay pal εννοεις?

Konstantinos

Δημήτρη δώσε μας περισσοτερες λεπτομερειες που το βρηκες τοσο φτηνο?

Δημήτρης

Παιδια αφηστε το!Ταπα ηταν η δουλεια.Λιγη ωρα μετα την αγορα το ebay απεσυρε την δημοπρασια.Οποτε ακυρο.Αν κανετε μια ερευνα στο ebay θα βρειτε πολλα σχεδον καινουργια μεχρι και 150-155 ευρω τελικη με τα εξοδα.Απο Αγγλια παντα..

Νίκος

Εδώ το έχει 191,53 και το φέρνει από Αγγλίαhttps://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=995591ad-5918-459c-820e-325b5b377c02

exotic

ικαλησπερα και απο εμενα. Προσφατα πηρα ενα 64gb σχεδον καινουργιο απο αγγλια (ebay) στα 115 ευρω. Εαν δεν μου το ελεγε ο πωλητης δεν θα καταλαβαινα οτι ειναι μεταχειρισμενο. Το ταμπλετ ειναι αψογο και πολυ ποιοτικο. Λιγο υπομονη για την αναβαθμιση λοιπον…

LEFTKOYL

Απο Αμερική 137€ το 64GB κουτάτο!

Βασιλης95

Καλησπερα παιδια.Εχουμε καμοια νεωτερη ανακοινωση για το ποτε θα γινει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.