BOINC, Γίνε μικρός επιστήμονας με το Android σου

Εντάξει, άλλος δεν κατάφερε να τελειώσει ποτέ το πανεπιστήμιο, άλλος το διδακτορικό το άφησες στη μέση, εσύ έπεσες με τα μούτρα στις δουλειές μπας και καταφέρεις να βγάλεις τα προς το ζην. Μήπως νιώθεις ότι η επιστημονική κοινότητα έχασε ένα λαμπρό μυαλό; Έχεις την ευκαιρία να επανορθώσεις, όχι με το μυαλό σου, αλλά με τον επεξεργαστή του Android κινητού σου!

Αρκεί να κατεβάσεις την εφαρμογή BOINC η οποία ακολουθεί και για το κινητό σου παρόμοια λογική με εκείνη που είχε για τον υπολογιστή σου. Έτσι, εκμεταλλεύεται την περίσσεια ισχύ του προκειμένου να προχωρήσει η ανάλυση ενός μεγάλου όγκου δεδομένων πιο γρήγορα από ό,τι θα γινόταν με τη χρήση των υπολογιστών ενός και μόνο ερευνητικού κέντρου. Χρειάζεται να έχεις Android 2.3 ή ανώτερο και να πάτε στο Google Play, κάνοντας κλικ εδώ. Υπεύθυνο για τη δημιουργία της εφαρμογής είναι το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing).

Στην αρχή το πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για τα Einstein@Home που μελετά τα pulsar στο Διάστημα, το FightAIDS@Home που μελετά θεραπείες για τον ιό του AIDS, αλλά δεν αποκλείεται να ενταχθούν και άλλες ερευνητικές εργασίες στο μέλλον. Οι δημιουργοί του δηλώνουν ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον σχεδόν ένα δισεκατομμύριο Android συσκευές στον πλανήτη, επομένως μπορούν να μας κάνουν όλους μικρούς επιστήμονες (όχι εξερευνητές, τέτοιοι ήμασταν μικροί, τώρα που μεγαλώσαμε γίναμε επιστήμονες!).

, BOINC, Γίνε μικρός επιστήμονας με το Android σου

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

Ενδιαφέρον, αλλά με την αυτονομία που προσφέρουν τα smartphones θα πρέπει να κουβαλάς συνέχεια φορτιστή…

Panos

Και ποιό είναι το κέρδος?

Κώστας Βλαχάκης

0 κέρδος, μόνο διασκέδαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.