BOSS: Η Ινδία αντικαθιστά τα Windows με το δικό της OS

Η Κυβέρνηση της Ινδίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοση του BOSS (Bharat Operating System Solutions) του λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Linux και που αναπτύσσει η ίδια. Πρόκειται για δράση που προέρχεται μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Make In India” και μελλοντικά θα αντικαταστήσει τα Windows σε υπολογιστές δημόσιων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα το λειτουργικό σύστημα αναπτύσσεται από το C-DAC (Centre for Development of Advanced Computing) με τη συνεργασία του Gujarat Technical University και ο βασικός λογος που θα πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή από Windows σε BOSS είναι οι συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις από Κινέζους χάκερς σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ινδίας.

Η ανάπτυξη του BOSS έχει ξεκινήσει το 2007 και η πιο πρόσφατη έκδοση διατέθηκε το 2013.

BOSS: Η Ινδία αλλάζει τα Windows με το δικό της OS, BOSS: Η Ινδία αντικαθιστά τα Windows με το δικό της OS

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas-DOHA

Εχω επισκεφτει απειρες φορες την Ινδια (απο το 2005+) τα pc (τουλαχιστον της Ολυμπιακης Επιτροπης που εγω συνεργαζομαι) δεν τρεχουν μονο Windows αλλα + LINUX

tech21man

Και βλεπεις google chrome στην επιφανεια εργασιας…

hello!

Παναγιώτης

Και πολύ καλά κανουν… Αφού μπορούν !!!
Πληροφοριακα…Ο Google chrome υπάρχει και στο linux !!!

g10781068

@Παναγιώτης Ναι, αλλά λίγο ειρωνικό να χρησιμοποιεί κανείς Google Chrome στα Linux δε νομίζεις;

zapotek

@g10781068 για δες που βασίζεται ο google crome https://www.chromium.org

Koukoz

Όταν θέλεις να επαναπροσδιορίσεις την θέση σου επάνω στον χάρτη, μέχρι και λογισμικό φροντίζεις να έχεις δικό σου. Εύγε στην Ινδία που για ακόμη μία φορά σε εμάς του ”δυτικούς” μας βάζει τα γυαλιά.

keysmith

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σοβαρότατες εφαρμογές που δεν τρέχουν στο linux (πχ photoshop) οπότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το τρέξουν σε προσομοίωση ή θα έχουν διπλό boot και άλλες κλασσικές λύσεις.
Με άλλα λόγια τα windows δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς ακόμα.-

Πότε κάποιος ΑΝ μπορέσει και βγάλει win32 συμβατό λειτουργικό σύστημα που να λειτουργεί το συζητάμε. Μέχρι τότε η μόνη απειλή των windows είναι.. το android 😛

Darth

το κάνουν για να γλυτώσουν παρακολούθηση……………. και βάζουν……..google chrome 00xa00x0a0x0a0x0a0x0a0x0a0x0axa

Thodoris

Άλλο η παρακολούθηση και άλλο οι κυβερνοεπιθέσεις. Επίσης, δε νομίζω οι δημόσιες υπηρεσίες για τις οποίες προορίζεται να χρησιμοποιούν photoshop. Λογικά θα έχουν και δικές τους εφαρμογές για την κρατική διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.