Browser Wars, Τα νέα από το πεδίο της web μάχης

Ο Internet Explorer κρατάει ένα ποσοστό 48.48% στον κόσμο, ακολουθεί ο Firefox με μερίδιο 17.87%, στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Chrome με 16.58%. Τέταρτος είναι ο Safari με ποσοστό 10.87%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που ο Firefox εμφανίζεται να πέφτει κάτω από το 20%.

Ο Google Chrome εμφανίζεται να έχει για τρίτο συνεχόμενο μήνα απώλειες, ευρισκόμενος στο χαμηλότερο ποσοστό του για φέτος, ο Safari είχε μια μικρή πτώση, ο Opera έμεινε περίπου στα ίδια ποσοστά, ενώ ο Internet Explorer έχει πιάσει το ισχυρότερο ποσοστό του από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι η πτώση που εμφανίζει να έχει το desktop browsing, το οποίο είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι Mobile browsers έχουν το 10.3% του browsing, ενώ οι σταθεροί υπολογιστές κατέχουν το 90% περίπου. Αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι tablets και smartphones αποτελούν εργαλεία για να μπαίνει κανείς online.

Στον φορητό κόσμο, ο Safari του iOS παραμένει κυρίαρχος με μερίδιο αγοράς 60.31%, ενώ ο Opera Mini βρίσκεται στο 8.24%. Από την άλλη μεριά ο Android browser έφτασε σε ιστορικά υψηλό ποσοστό 25.95%. Δείτε την Πηγή για περισσότερα διαγράμματα και αναλυτικές μετρήσεις.

Ποιον browser χρησιμοποιείτε και γιατί;

, Browser Wars, Τα νέα από το πεδίο της web μάχης

, Browser Wars, Τα νέα από το πεδίο της web μάχης

, Browser Wars, Τα νέα από το πεδίο της web μάχης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλειος

Chrome γιατί συγχρονίζει τα πάντα εύκολα και απλά!!!

Ανδρέας Μ.

+1 στον Βασίλειο

Μιχάλης Κοδήμας

Chrome δεν το συζητάμε!!!

Σπυρος

κι εγω +1 στον Βασιλειο και προσθετω την ταχυτητα και τη σταθεροτητα του.

Στο iPad βεβαια δεν δουλευει και τοσο καλα, οπως και κανενας αλλος, εκτος απ’τον safari…

Jim P

Chrome τόσα χρόνια από Day 1.

Never went back 😛

demon

Chrome και απο μενα με διαφορα ο καλυτερος κατα την προσωπικη μου αποψη!

MarioVito

Safari για ασφάλεια!

John

Ειχα παρατησει τον Firefox για τον Chrome πριν 2 χρονια αλλα ξαναγυρισα στον Firefox λογω compatibility

vasilis

chrome

Konstantinos Pappas

Σε desktop Chrome στεγνά…

και για mobile προτείνω τον καινούριο dolphin… απίστευτα γρήγορος… (αν κι έχει κάποιες ιδιοτροπίες…)

anexitilos

chrome.- με quick dial plugin και το τρομερο chrome-to-phone

AnakinSkywalker

Εγώ πάλι από το 2004 μένω πιστός στον Firefox. Τα add-ons του είναι υπέροχα.

AnakinSkywalker

Στο κινητό χρησιμοποιώ Opera Mini.

MixalakisS

safari λόγω mac 🙂

Αποοστόλης

Λόγω του ότι είμαι χομπύστας web designer τεστάρω παντού όταν φτιάχνω κάτι.
Περισσότερο όμως χρησιμοποιώ πλέον τον Chrome.
Τον Firefox τον χρησιμοποιώ λιγότερο πλέον γιατί κάποια περίοδο τα σκάτωσαν στην κυριολεξία με εκείνες τις ανεπανάληπτες συνεχόμενες ενημερώσεις που έκαναν..
Explorer μόνο όταν βλέπω αγώνες me sopcast & safari όταν βλέπω τα evets της apple (εφόσον δεν έχω μαζί μου το iPad)

keysmith

καλοί είναι όλοι, χειρότερος ο ie επειδή δεν έχει ορθογράφο (ή μπορεί να έχει παλιά δεν είχε). Προσωπικά χρησιμοποιώ chrome γιατί ανοίγει γρήγορα είναι πιο “αποκρίσιμος”, αυτοενημερώνεται και το flash και μερικά ακόμα τα διαχειρίζεται μόνος του. Τελευταία έφτιαξε πολύ και ο FF υιοθετώντας στοιχεία του chrome (όπως silent update). Ένας λόγος που πέφτει o FF δεν είναι μόνο τα “λάθη” του αλλα και η πολύ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΕΠΙθΕΤΙΚΗ προώθηση του (καλού) chrome. Με κάθε καλό “δωρεάν” λογισμικό που πάει να βάλει ο χρήστης (avast, atube, irfanview κλτ), να μια οθόνη να βάλω μαζί και τον chrome (ή google bar αν υπάρχει chrome). Με την μία γίνεται ο “εξ ορισμού” browser με μηχανή αναζήτησης το google.

Τόσο απλά ανεβαίνει ο chrome.

Από πολιτική θα προτιμούσα τον “μη εμπορικό” (και καλα) FF, αλλα ο chrome με έχει κερδίσει.

Κostas

Προσωπικά χρόνια τώρα χρησιμοποιώ τον “αιρετικό” Οπερα !! Μακράν ο πιο γρήγορος απο όλους . Οσο φορτωμένη και να ειναι η σελίδα με διάφορα χαζα , θα την ανοίξει και θα σε επαναφέρει πιο γρήγορα απο όλους

Ναι ειναι ο πιο ελλειπής σε πρόσθετα αλλά πλέον εχει τα βασικά που όλοι μας χρησιμοποιούμε . Και αν βαλεις Οπερα Μινι στο κινητό τα συγχρονίζεις όλα . Αδικειται απο την ελλειψη διαφήμισης

Τωρα μεταξύ Chrome και Μοζίλα … Ο Μοζίλα στην τελευταία του έκδοσή ειναι πιο γρήγορος αλλα απο την έκδοση 15 και μετα βαράει κατι αδικαιολόγητα κολλήματα που και που . Ο Chrome όπως αναφερθηκε εχει επιθετική πολιτική , οτι και να κατεβάσεις σου λεει να περάσει και το Chrome μαζί , ειναι πιο εκσυγχρονισμένος αλλα τα πρόσθετα του Μοζίλα δεν τα εχει ακόμη αν και πλησιάζει και αμα ειναι να κολλήσει σου σπαέι τα νευρα !!

Οπότε εχω στάνταρ εδω και 3 χρόνια τουλάχιστον Οπερα και μεταξυ των αλλων 2 , διαλέγω αυτόν που μου δείχνει πως βελτιώθηκε πιο αισθητα και αν και συνηθως χρησιμοποιώ τον Μοζίλα , o Chrome εχει κανει πολύ μεγάλα βήματα προόδου και ειναι θεμα χρόνου να βγει μπροστά

Κostas K.

Opera στο pc, Chrome στο android περισσοτερο αλλα και Mozzila γιατι ο chrome δεν υποστηριζει flash player..O android browser ποιος ειναι? Ρωταω γιατι πλεον ο default browser στο Jeally Bean ειναι ο chrome…

Γιώργος Κ.

Chrome και από τηλέφωνο Opera!

VKwstas

Netsape και Windows XP
/J

Νικος

Απ’ολα τα καλουδια και εγω,
στο Android κινητο χρησιμοποιω stock android browser jelly bean
στο ipad εννοειται safari
και στο PC google chrome εκτος απο το site του myphone.gr που αρνείται να ανοιξει , οποτε και χρησιμοποιω opera με turbo mode.

FoG

Opera παντού!! Ο πιο πλήρης κατά την άποψή μου!! Και όπως φαίνεται και πολύ αποδοτικός :
https://www.raymond.cc/blog/battle-of-the-browsers-in-cpu-and-memory-usage/

Πανος Σομπολος

Firefox γιατί η Mozilla είναι Foundation και όχι Company ακόμα! Φτιάχνεται με μεράκι από κόσμο που δεν κερδοσκοπεί (ακομα) Έχω πετύχει ελάχιστες διαφημίσει που όλες είναι από χρήστες ενώ αντίθετα o Chrome πλασάρετε ακόμα και στα χαρτιά υγείας(υπερβολή) ή εγκαθίσταται ύπουλα από εφαρμογές άλλων!
Επίσης γουστάρω με 1000 το ότι μια τόσο εθελοντική κίνηση έχει τα @@ να τα βαζει στα ισια με τους γίγαντες!
Δεν ξέρω πόσο και αν αντέξει στο χρόνο ο Firefox αλλά όσο υπάρχει δεν θα γνωρίζω καν σε τι έκδοση είναι οι υπόλοιποι,έχω ξηλώσει ακόμα και τον stock από το xperia mini!
Άλλη νοοτροπία άλλος τρόπος ζωής

Λορέντζος

chrome στο desktop chrome και στο Jelly Bean πλέων εδω και καιρό Galaxy Nexus και συγχρονισμός στα πάντα όλα παντού!!!!!

Πανος Σομπολος

@Λορέντζος Ο συγχρονισμός στον Firefox υπάρχει από το 2007,και νωρίτερα σαν add-on αδελφέ 🙂

Λορέντζος

Τσιμπάς Ο/Η Πανος Σομπολος απλα γουσταρο τον chrome 🙂

nikos moustakas

chrome forever και dolphin για mobile

nicholas

chrome με διαφορά και αν κάτι δεν πάει καλά, firefox.
Αρχικά γιατί είχε περισσότερη επιφάνεια για περιεχόμενο. Χωρίς toolbars και παπαδιές. Τώρα επειδή το έχω συνηθίσει κυρίως. IE μόνο μετά από φορματ για να κατεβάσω τους άλλους δύο.
Στο κινητό opera. Εγκατέλειψα τον dolfin όταν πήρε το αυτί μου ότι καταγράφει τις τοποθεσίες που επισκέπτονται οι χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.

Internet Apple Chrome Google

Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

H Google μοιράστηκε πολλές νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες ή έρχονται στην εφαρμογή Chrome για iPhone και iPad.

Internet Google Google Chrome

Google Chrome: Προειδοποίηση για όσους κάνουν streaming ταινίες online

Όλοι οι χρήστες του Chrome που παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο δωρεάν πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.