Τρίτη
05/06/2012

Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας…

Τα νέα από το μέτωπο του πολέμου των browsers είναι ενδιαφέροντα, καθώς τον Μάιο του 2012 o Internet Explorer παρέμενε κυρίαρχος με μερίδιο της αγοράς της τάξης του 49.78% και τον Chrome να κονταροχτυπιέται με τον Firefox με ποσοστά 18.01% και 18.13% αντίστοιχα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Apple Safari με 9,18%, ακολουθεί ο Opera με 2.39%. Ο Internet Explorer παραμένει επί της ουσίας σταθερός στα νούμερά του, ενώ ο Chrome σημείωσε μικρή άνοδο και ο Firefox πτώση. Αυτοί οι δύο browsers είναι που παλεύουν ουσιαστικά για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, καθώς απέχουν πολύ από τον browser της Microsoft.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν είναι το ότι πολλοί χρήστες δεν κάνουν όλα τα απαιτούμενα security updates, καθιστώντας το λογισμικό τους ευάλωτο σε ποικίλους κινδύνους και δεν είναι καιρός τώρα για τέτοιες ανώριμες συμπεριφορές. Το 37% των χρηστών Firefox δεν χρησιμοποιεί τις εκδόσεις 10 και 12, οι οποίες και είναι οι πιο ασφαλείς.

Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας...

Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας...

Browser Wars, Οι χρήστες του Firefox δεν κάνουν update ασφαλείας...

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η keysmith λέει:

    Για αυτό από την τελευταία έκδοση και μετά (και) ο ff δεν σε ρωτάει και περνάει τα updates μόνος του, πράγμα που κάνει ο chrome.. από την αρχή (ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό νομίζω που τον βοήθησε να ανέβει μαζί με το ότι κουβαλάει και αναβαθμίζει τα απαραίτητα plugins δλδ flash, pdf)

  2. Ο/Η Theodore λέει:

    Σημερα,εβαλα την 13 του FF.Αυτη,δεν ειναι ασφαλης;

  3. Ο/Η Dimitris λέει:

    Απο την στιγμή που είναι η πιό πρόσφατη έκδοση (δηλ ενημερωμένη) είναι και ασφαλής!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.