Browser Wars, Ο Firefox περνά στην αντεπίθεση και κερδίζει το χαμένο έδαφος

Τα πράγματα στο μέτωπο της μάχης των Browsers είναι ρευστά και οι ανατροπές είναι ένα στοιχείο της ημερήσιας διάταξης. Ο Firefox πήρε τα πάνω του τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και πέρασε στην αντεπίθεση εκτοπίζοντας τον Chrome από τη δεύτερη θέση, ενώ ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι στο υψηλότερο βάθρο.

Ας δούμε τι μας λένε και τα νούμερα. Ο Internet Explorer έχει το 53.9% στα desktop συστήματα, εμφανίζοντας ανεπαίσθητη πτώση, ενώ ο Firefox ανέβηκε κατά 0.14% και έτσι κατέχει το 20.2%. Ο Chrome μένει στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 18.9%. Ο Safari έχει το 4.90%, και ο Opera διατηρεί τη θέση του στο 1.59%.

Στo link της πηγής θα δείτε και μια σειρά από ενδιαφέροντα διαγράμματα που παρουσιάζουν την κατάσταση.

, Browser Wars, Ο Firefox περνά στην αντεπίθεση και κερδίζει το χαμένο έδαφος

, Browser Wars, Ο Firefox περνά στην αντεπίθεση και κερδίζει το χαμένο έδαφος

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Όταν ο ΙΕ έχει ακόμα 53% τι να σχολιάσουμε περαιτέρω…

Vasilis

Αφου είναι προεγκατεστημένος σους Η/Υ εξαρχής λογικό είναι.
Το 50% που χρησιμοποιούν Η/Υ δεν ξέρουν καν να κατεβάσουν αlλον browser.

Anastasios

εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος απο τον ie (και ξερω πως να κατεβασω αλλον browser)

tolken

Πιπιλα καταντησε αυτο που λετε οτι το 50% δεν ξερει να κατεβαζει αλλον browser. Αυτο ισχυε πριν μια δεκαετία. οχι τωρα. Αν και για μενα ο firefox ειναι ακομη πρωτος θεωρω και τους IE 9 – IE 10 παρα πολυ καλους.

greeceandroid

Για εμένα πάντως ο firefox έχει γίνει ψιλο-“σάπιος” εδώ και αρκετές εκδόσεις. Δεν δικαιολογώ χρήση 400MB με 2 tabs ανοιχτά. Γενικά τα memory leaks δεν έχουν διορθωθεί εδώ και πολλές εκδόσεις.

Chrome από μένα, αν και κάποιες φορές αναγκαστικά firefox για κάποια plugins που έχει.

Fredy

Που τα βλέπεις τα 400mb ;;
137mb σε μένα τρώει με 2 tabs… με την έκδοση 14.0.1 εκτός αν τον έχεις φορτώσει με μπάρες και φουλ plug-in

Solon

O Explorer 10 3ίναι πολύ καλός. Έχω δουλέψει όλους τους brousers και μπορώ να πω ότι ο 10 με βολεύει περισσότερο από όλους κι ας είναι λίγο ποιο αργός και ποιο βαρύς. Ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και αυτός είναι ο μόνος λόγος που κάποιες φορές χρησιμοποιώ Chrome.

greeceandroid

Με την έκδοση 15 (Beta) είμαι τώρα. 5 extensions έχω και είναι τα πολύ βασικά (adblock plus, avast webrep, DNT+, firebug, https-everywhere)

Σε όσα PC έχω βάλει τον firefox έχω το ίδιο πρόβλημα. Και αν googlareis firefox memory leaks θα δεις ότι είναι γενικότερο το πρόβλημα.

Ακόμα και να φταίει κάποιο plugin/extension πάντως, είναι δουλειά του κυρίως προγράμματος να προστατεύει τον εαυτό του από κακογραμμένα plugins.

an0nymouS

@greeceandroid

Μάλλον έχεις να χρησιμοποιήσεις πάρα πολύ καιρό firefox.. με 25tabs ανοιχτά και πολλά add-ons, plugins, themes.. η κατανάλωση της μνήμης είναι στα 330mb

Και να ξέρεις ότι ο Chrome έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση απ όλους τους browsers (ακόμα και απ τις πιο παλιές εκδόσεις του firefox).. απλά είναι ταχύτερος, δεν θα σου κολλήσει εύκολα.

an0nymouS

@greeceandroid

Sorry μόλις είδα το τελευταίο σου ποστ..

Απλά μην χρησιμοποιείς beta εκδόσεις.. μόνο τελικές, και αυτήν την στιγμή η πιο σταθερή είναι η 13 (ούτε η 14, έχει κάποια προβληματάκια).

greeceandroid

@an0nymouS
Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ firefox φίλε μου. Δυστυχώς εμένα τώρα με 1 tab είναι στα 300+ MB.

Ξαναλέω, ίσως να φταίει κάποιο plugin, κάποιο extension, ή τo ΕΜΕΤ που έχω βάλει να κάνει force ASLR σε όλες τις εφαρμογές που “βλέπουν” internet.

Χαίρομαι που άλλοι δεν έχετε αυτό το πρόβλημα, θα συνεχίσω να κάνω troubleshooting για να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος then.

greeceandroid

@an0nymouS, σόρυ και εγώ τώρα είδα ότι ξανααπάντησες

Είναι αλήθεια ότι είμαι με beta εκδόσεις εδώ και καιρό, (και πάντα αναβαθμίζω στην τελευταία beta), μπορεί εκεί να είναι η πηγή του προβλήματος, θα το δω, thanks anyway.

avyeris

για smartphone η chrome η dolphine.

stazorbas

Ο firefox ειναι ο μοναδικος browser ο οποιος και να κολλησει ξεκολλαει απο μονος του.IE ΚΑΙ CHROME κρασαρουν και καταρεουν.

Γιώργος

Android smartphone= Dolphin Browser!Ο καλύτερος μπαίνει και στην κάρτα μνήμης και πολύ γρήγορος!Ο chrome είναι για κινητά που έχουν πάνω από 1 GB για εφαρμογές.ΕγΩ με τα 375 ΜΒ του Neo V δεν παλεύω με chrome.330 MB εφαρμογές έχω ήδη και όλο σβήνω!Φανταστείτε!!!!!

keysmith

όλοι καλοί είναι πλέων

makis88

Εγώ προτιμώ τον opera αλλά αναγνωρίζω ότι βελτιώθηκε ο Firefox στα τελευταία undates… Πλέον τον χρησιμοποιώ περιστασιακά αντί για τον chrome..

Takis

Στο κινητό έχω τον opera mini,πού κάνει συμπίεση και ειμαι παρα πολύ ευχαριστημένος.Μπαίνω παντού και δεν τρώει πολλα MB.

George

Και εγω με καινουργιο τετραπυρηνο λαπτοπ ειχα πολλα προβληματα στη ram λογω firefox εγκατεστησα το chrome και υσηχασα. Να πω ομως την αληθεια μου λυπει πολυ η αλεπου οποτε τελικα τι εγινε εχουν φτιαξει τιποτα η ακομη κολλαει καθε 10 δευτερολεπτα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.

Internet Apple Chrome Google

Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

H Google μοιράστηκε πολλές νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες ή έρχονται στην εφαρμογή Chrome για iPhone και iPad.

Internet Google Google Chrome

Google Chrome: Προειδοποίηση για όσους κάνουν streaming ταινίες online

Όλοι οι χρήστες του Chrome που παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο δωρεάν πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.