Chrome OS, 5 λόγοι που όλοι θα το χρησιμοποιούν σε 3 χρόνια από σήμερα

Νομίζεις ότι το 2015 θα μιλάμε ακόμα για Windows και iOS; Όχι, φίλε μου… η κατάσταση στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας θα είναι εντελώς διαφορετική στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Η Google θα έχει το πάνω χέρι με την ολοκληρωμένη πια έκδοση του cloud λειτουργικού της συστήματος. Διαβάστε το φιλοchrome-κό μας μελλοντολογικό σενάριο και καταθέστε την άποψή σας. Εμπρός, καλοί μου προφήτες!

Για να ξεκινήσει συζήτηση, εμείς θα σας παρουσιάσουμε 5 λόγους που θα κάνουν το Chrome το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος. Εν αρχή ην η τιμή, άρα το κόστος είναι ένας παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία του εν λόγω λειτουργικού συστήματος και όλα λένε ότι οι χαμηλές απαιτήσεις σε Hardware που έχει το Chrome OS θα το κάνουν πολύ εύκολο να το συνδυάσει κανείς με χαμηλότερης ισχύος και άρα πιο προσιτά συστήματα.

Το άλλο στοιχείο που το κάνει δυνατό είναι ο ευέλικτος χαρακτήρας, αφού ήδη, όπως μας έχει δείξει το Chrome Web Store, πλήθος εφαρμογών θα το συνοδεύει και θα αυξάνει τη λειτουργικότητά του. Είτε χρησιμοποιείς το Chrome OS, είτε τον Chrome web browser, η ευκολία και ο φιλικός χαρακτήρας θα είναι εκεί για να κάνει ευχάριστη την εμπειρία χρήσης και αυτό είναι το Α και το Ω σε ένα λειτουργικό σύστημα.

Ο τρίτος λόγος που θα κάνει το Chrome OS πανίσχυρο είναι το ότι θα ενωθεί με το Android. Μην σου κάνει εντύπωση, προς τα εκεί πηγαίνουν τα πράγματα. Το Android οδεύει προς την κυριαρχία στον Mobile κόσμο, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί παντού. Από την άλλη μεριά, η επιτυχία του Chrome Web browser είναι αυξανόμενη και έχει τα φόντα να βγει νικητής στον πόλεμο των browsers. O συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να δημιουργήσει ένα υπερόπλο!

Αν μη τι άλλο, το όνομα Google είναι από μόνο του ένα δεδομένο success story και ας συνδέεται πού και πού με μερικά epic fail. Η αλήθεια είναι ότι με όλα όσα καταπιάνεται ο κολοσσός του Διαδικτύου, τα κάνει καλά, αποτελεσματικά και με εμπορική επιτυχία. Ειδικά σε μία συγκυρία κατά την οποία βασιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στο Ίντερνετ για να κάνουμε όλες τις δουλειές μας, τότε αρκεί να πούμε ότι η κυβερνο-μπάλα είναι στο ψηφιακό γήπεδο της Google.

Ο τελευταίος λόγος της ολίγον τι προβοκατόρικης αναφοράς μας αυτής απορρέει από τα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Καλωσήλθατε στην εποχή του cloud computing για όλους. Το μόνο που θα χρειαζόμαστε θα είναι μια μόνιμη και σταθερή σύνδεση στο Ίντερνετ, άρα και το λειτουργικό μας θα πρέπει να είναι web based και web driven Θα πούμε εμείς. Το Chrome OS έχει το web στο DNA του… Όπερ έδει δείξαι!

Ποια είναι η άποψή σας;

, Chrome OS, 5 λόγοι που όλοι θα το χρησιμοποιούν σε 3 χρόνια από σήμερα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Delas

Λόγω οικονομίας δεν θα έχει κάθε σπίτι σταθερή σύνδεση internet και έτσι όλοι θα έχουνε απλά έναν υπολογιστή χωρίς internet… πράγμα που σημαίνει ΌΧΙ chrome os.

Κωστας

Το ίντερνετ ειναι η συγχρονη τηλεοραση.
Εχεις σκεφτει, γιατι ολες οι υπηρεσιες είναι επι πληρωμή ενω τηλεοραση εχουμε τζαπα;
Γιατι μεσω αυτης μας καθοδηγουν.
Αυτο το ρολο πλεον εχει αναλαβει το ιντερμετ. Δεν προκειται να αφησουν κανενα σπιτι χωρίς ίντερνετ. Νερο μπορει να μην εχεις, ιντερνετ θα εχεις

SUPS 👨‍⚖️

ω ρε φιλε ωραιο αρθρο ξεθαψες…..σημερα λοιπον οχι μονο λειτουργικο βασισμενο στο ιντερνετ δεν υπαρχει αλλα ακομα και το gaming μεσω ιντερνετ stadia εχει αποτυχει…Εχουμε ακομα πολλα χρονια μπροστα μας….ακου εδω 2015….

Λουκάς

Δυστυχώς το μέλλον με τα χάλια που έχουμε είναι κάπως έτσι….
https://techblog.gr/computers/raspberry-pi-computer-5224/

kostis

ειμαι κατα το να τρεχει ενα λειτουργικο συστημα εξ ολοκληρου μεσω ιντερνετ…..οποτε βαζω ενα μεγαλο Χ στο chrome os….

Γιώργος

Αυτό που πλέον, κατά τη γνώμη μου, προσφέρουν οι υπολογιστές και δεν προσφέρουν τα smartphones και τα tablets, είναι βαριές επαγγελματικές εφαρμογές και hard games.
Τις επιχειρήσεις και τους gamers δεν κατάφερε να τους “κερδίσει” ούτε το iOS ούτε τα Ubuntu!
Οπότε, είναι μια καλή πρόκληση για την Google, την οποία προσωπικά εύχομαι να κερδίσει, ώστε να κερδίσουμε και μεις ώς καταναλωτές (μεγαλύτερος και παραγωγικότερος ανταγωνισμός και όχι μονοπώλεια(!!!)).

Lefteris

Γιωργο, πιστευω οτι αν κερδισει η Google και σε αυτο, τοτε θα εχουμε μονωπολιο! Το θεμα ειναι να κερδισει καποια αλλη εταιρεια, αλλιως ολα θα γινουν Google!
@kostis +1

enigma

Τσάμπα είναι και το linux και το ubuntu (η πιο διαδεδομένη διανομή). Και η απαίτηση να χεις σύνδεση δεν βοηθάει τα πράγματα….Δηλαδή αν κάποια στιγμή το Internet δεν δουλεύει ή είμαι κάπου έξω με το laptop αν δεν έχω wifi ή πακέτο δεδομένων @@@;;;;;

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Το Android πετυχε γιατι καλυψε ενα κενο που υπηρχε, συγκεκριμενα ενα φιλικο mobile λειτουργικο που να αγκαλιαζε πολλους κατασκευαστες (το αλλο φιλικο της εποχης ηταν το iOS που ηταν κλειστο με ενα μονο κατασκευαστη την Apple).
Στο “desktop” κομματι δεν υπαρχει τετοιο κενο. Υπαρχει ενα πανισχυρο (με ολη την εννοια) -και πλεον φιλικο- λειτουργικο Windows 8 το οποιο αγκαλιαζει μυριαδες καταστευαστες με ασυναγωνιστη βαση χρηστων

Γιώργος

Σωστός Lefteris! Αυτό που εγώ όμως εννοούσα δεν ήταν να κερδίσει η Google ή άλλες εταιρίες σε αυτά τα 2 θέματα την Microsoft, αλλά να κερδίσουν την πρόκληση να την συναγωνιστούν επάξια!
Αν τρέχεις στον στίβο και είσαι πρώτος και ο δεύτερος είναι πολύ πολύ κοντά σου τότε αναγκάζεσαι να τα δώσεις όλα, να πάς ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιό δυνατά. Άν όμως η διαφορά είναι μεγάλη τότε ο πρώτος πάει με πιό χαλαρό tempo και ούτε αυτός πετυχαίνει καλό χρόνο ούτε ο κόσμος το ευχαριστιέται!

Τασος

Η δικη μου προβλεψη ειναι οτι σε 3 χρονια απο τωρα τα windows 8-9 που θα εχουν βγει θα ειναι σταθερα πρωτα και με μεγαλο ποσοστο,οπως τωρα,σε Η/Υ και σε ταμλπετες θα εχουν ενα ποσοστο τουλαχιστον 30% και σε κινητα 15%!!Αυτα.

Constantine

Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ ενα σύστημα που λειτουργεί με αποθήκευση αρχείων στο ίντερνετ , με κεντρική ιδέα το ιντερνετ και την επιτυχημένη “ιστορία” της Google στο φακέλωμα !!!!

Αν θελω κατι καλό και χαμηλό σε κόστος τοποθετώ Linux που ήδη ανεβαίνει πολύ γρήγορα την προτίμηση των καταναλωτών και προσωπικά αρχισα να το δοκιμάζω με kubuntu .

Η Microsoft εριξε το κόστος απο 200-400 ευρώ του πακέτου windows σε 15 δολλάρια για αναβάθμιση σε windows 8 , καθώς επιτέλους κατάλαβε πως όταν το iOS κοστίζει 20-30 ευρώ , τα Linux είναι τζάμπα και η πειρατεία κάνει θραύση , δεν μπορείς να χρεώνεις 300αρια και 400αρια για ενα λογισμικό που ο άλλος θα το βρει στο τέλος τζάμπα !!

Προσωπικά θεωρώ πως ο Google OS θα κανει ενα μικρό ξεπέταγμα στην αρχή λόγω διαφήμισης αλλα δύσκολα ,πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει τα windows και τα mac πόσο μαλλον τα ταχεία ανερχόμενα linux

Ακόμη και το πολυδιαφημισμένο Chrome δεν ειναι τόσο πλήρες και καλο όσο το Μοζίλα και παραμενει πολύ πιο αργό απο το Οπερα . Η μόδα δεν ειναι πάντα συνώνυμο της επιτυχίας

κώστας

windows for ever όλα τα υπόλοιπα είναι για ….. σε λίγο διάστημα που θα κυριαρχούν τα windows phone 8 τα ξαναλέμε. 🙂

κώστας

@3 kostis +1 και από εμένα, αλλά επειδή στο μέλλον θέλουν πλήρες έλεγχο των ανθρώπων όλα τα λειτουργικά θα λειτουργούν μέσω ιντερνετ αν και πραγματικά ευχομαι ποτέ να μην το καταφέρουν αυτό.

hiht

Τρεις οι λόγοι:
1.Υπάρχει η φήμη ότι android & chrome os θα ενσωματωθούν σε μια ενιαίαπλατφόρμα.Άρα θα το χρησιμοποιούν πολλοί χωρίς να το ξέρουν βάση της διείσδυσης του android.
2. H apple έχει CEO τον Κουκ.Αναλυτές – απότιςεταιρίεςπουεπενδύουν δις σε κεφάλαια – βλέπουν μια στασιμότητα και διαφορετική προσέγγιση από τον γκουρού των φανμποις,φανγκερλς , φαντρανς κτο Τζομπς.
Από 3,5 ” πάνε στις 4″ οι φήμες πάνε για ταμπλέτα στις 7 ίντσες- ο γκουρού δεν τις έλεγε λίγες; Λόγο δώσανε στους προμηθευτές τους στην κατασκευή των προϊόντων, μεγάλο σφάλμα.
3. Ο χειρότερος CEO o balmer φροντίζει τα 8 arm να γίνουν σκ@τ@ με όσα ακούγονται για κλείδωμα μόνο εξπλορερ , υψηλό κόστος ανάπτυξης εφαρμογών για μέτρο κτλ

Θα δούμε.

Αν η φιλανθρωπία που άρχισε πλέον να κάνει η Απλ γίνεται και στο όνομα του γκουρού ίσως του ελαφρύνει την κόλαση.

H.Constantinos

Ωραία… Και τί γίνεται σε χώρες του τρίτου κόσμου που κόβεται το ρεύμα συχνά πυκνά, ή σε χώρες με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπως η δική μας;;;

Pavlos piad

Ολες οι μεγαλες εταιριες χρησιμοποιουν μικρομαλακην. Μια εταιρια με τετοιο δυναμικο δυσκολα πεφτει απο την κορυφη. Επισης εαν οι συνδεσεις ιντερνετ δεν γινουν προσβασιμες στον κοσμο ευκολα, απλα και οικονομικα τοτε δεν εχει κανενα νοημα να μιλαμε για cloud τυπου λειτουργικα συστηματα. Επισης οσο καλο και να ειναι θα πρεπει ολες οι μεγαλες εταιριες κατασκευης υλικολογισμικου να υιοθετησουν παρομοιο συστημα αποθηκευσης σε σερβερς για να μπορουν να τρεχουν και απο αυτην την κατασταση απεχουμε ακομα πολυ. Επισης να επισυμανω το θεμα της ασφαλειας του ιντερνετ που ακομα υπαρχει και θα υπαρχει. Επισης τα 8 θεωρω οτι θα εχουν μαλλον ενα καλο οικοσυστημα που ισως και να ειναι η αρχη μιας καλυτερης ποροιας για την μικρομαλακην στο μελλον….

hiht

Πέρα από την ειρωνεία για την Apple το επόμενο βήμα φαίνεται να είναι η τηλεόραση, έχει πολύ ψωμί το πεδίο αυτό κι ετοιμάζεται να μπει.Δείτε τα γυαλιά του ρωσοεβραίου ιδιοκτήτη του γουγλη..Augmented internet και διείσδυση του σε αντικείμενα καθημερινότητας.Το κρυφό εργαστήριο της γκουγκλ ποντάρει αρκετά στην augmented reality. Και δύο παρατηρήσεις . Πρώτο είναι πρόβλεψη και “αίτημα” ότι για τις τεχνολογίες και το ίντερνετ δεν θα πάμε πρώτα σε τρισδιάστατο περιβάλλον αλληλεπίδρασης πχ .Ολογραφικού interface αλλά σε διάφανες οθόνες ή εύκαμπτες που θα υπάρχουν και σε καθημερινά μας αντικείμενα ρούχα συσκευασία προϊόντων κτλ.Η τεχνολογία είναι ανύπαρκτη για ολογραφικη απεικόνιση τώρα αλλά ακόμη κι αν βρεθεί οι εταιρίες θα καθυστερήσουν να τις διαθέσουν άμεσα .Ο λόγος είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους.Δείτε πως έβγαλε σταδιακά η ΙΒΜ τεχνολογίες αποθήκευσης ή η Ιντελ πως έκανε σταδιακή μετάβαση στην κατασκευή των επεξεργαστών της.Σε κάθε βήμα βγάζανε κι από την μύγα ξιγκι. Δεύτερη είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση .Όπως την δεκαετία 2010-2010 ήταν η χρυσή εποχή του MP3 και του ipod ο γνωστός εφευρέτης kurzweil έχει επισημάνει την περίοδο 2010-20 ως την δεκαετία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι makerbot κτο έχουν κάνει μια αρχή το κόστος πέφτει και οι δυνατότητες αυξάνουν.Να δούμε αν η Google ενοποιώντας τις… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

quoting hiht “Ο χειρότερος CEO o balmer φροντίζει τα 8 arm να γίνουν σκ@τ@ με όσα ακούγονται για κλείδωμα μόνο εξπλορερ , υψηλό κόστος ανάπτυξης εφαρμογών για μέτρο κτλ”

Ο Ballmer ειναι λιγο τρελος αλλα εχει το κοκκαλακι της νυχτεριδας, επι των ημερων του η Microsoft εχει κανει σωστες στρατηγικες κινησεις, του εχω απολυτη εμπιστοσυνη.
Αυτο που διαβασες για τα ARM δεν το καταλαβες καλα και διχως προθεση παραπληροφορεις και αλλους. Θα υπαρχει πληθωρα απο third-party browsers, το θεμα αφορουσε το non-metro environment, το οποιο ας ειμαστε ειλικρινεις λιγο ενδιαφερει αυτους που πανε στην ARM εκδοση. Επισης αναποδα ερμηνευσες και για τη αναπτυξη εφαρμογων: το non-metro κοστος θα ειναι υψηλο, με τη free εκδοση του visual studio κανεις metro apps (πιο φθηνο απο δωρεαν δεν γινεται)

Vanzel

To (κι όχι τα) Ubuntu είναι τσάμπα και δεν χρειάζεται συνεχή σύνδεση στο internet. Είναι ένα κορυφαίο λειτουργικό το οποίο προσφέρει σχεδόν τα πάντα στο μέσο χρήστη.
Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο δεν έχω καν windows. Παρ όλα αυτά δεν έχει καταφέρει να γίνει κολοσός. Γιατί άραγε;
Γιατί πολύ απλά η microshoft φροντίζει να την έχουμε πάντα ανάγκη.
Τι είναι αυτό που δεν έχει λοιπόν το ubuntu και έχει το chrome os ώστε να το φέρει στην κορυφή; Και μια ερώτηση που μου ρθε τώρα μόλις.
Μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε android 4 χωρίς να εγκαταστήσεις το pc companion σε windows;
Οταν θα έρθει η εποχή που ο κόσμος θα μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητος απ τα windows, τότε θα δούμε ποιο λειτουργικό θα πάει μπροστά.

Nacho

Vanzel τις ανάγκες μας τις δημιουργούμε μόνοι μας αδελφέ ! Πάντα υπήρχε επιλογή ….αν ήταν χειρότερη δύσχρηστη και απρόσιτη για το ευρύ κοινό δεν είναι ευθύνη τις MS…
Αντιθέτως πολλοί επικριτές βολεύτηκαν και βολεύονται από αυτό το άτυπο “μονοπώλιο” της MS
πιο εύστοχο θα ήταν να κάνεις τα παράπονα σου στις εταιρίες που έχουν τα υπόλοιπα λειτουργικά χεσ…να, η Blizzard φταίει που δεν θα παίξεις diablo στο Ubuntu σου, όχι η Microsoft
To Ubuntu είναι εξαιρετική επιλογή και με πολλές προοπτικές έκανες την επιλογή σου και καλύπτεις τις ανάγκες σου δεν νομίζω αυτά τα 3 χρόνια που το χρησιμοποιείς να ήρθε κανένας από την MS να σε πιάσει απο το λαιμό να γυρίσεις στα windows

maria

Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε Windows και Chrome. Εκεί θα φανεί το μέταλλο της Google. Η Apple έχει ορκισμένους φαν και ό,τι και να κάνει έχει σίγουρο ένα ποσοστό της αγοράς. Η Microsoft όμως μπορεί να πληγεί πολύ περισσότερο, έστω κι αν είναι πιο έμπειρη στα OS. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη μάχη των 2 τους.
Δεν ξέρω αν απορρίπτω την ιδέα του cloud computing, ίσως σε λίγα χρόνια να υιοθετηθεί από όλους, οπόταν δεν θα έχουμε παρά να συμβιβαστούμε.

vasilis

αν σκεφτει κανεις οτι οι ταχύτητες του internet θα είναι τρελες στο μέλλον…τελικά ίσως θα ήταν βλακεία να έχεις pc, άλλωστε στο cloud computing έχει επενδύσει και η Microsoft.

Aggelos

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι λειτουργικό σύστημα με απαραίτητη απαίτηση το internet μπορεί να έχει τόσο μεγάλη εφαρμογή αλλά ασχέτως αυτού δεν είναι δυνατόν η Microsoft και η apple να αφήσουν την google ανεξέλεγκτη …. Πόσο μάλλον να αποκτήσει διαστάσεις μονοπώλιου στην αγορά

paschos76

όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε..
https://www.youtube.com/watch?v=4YXH6uFFqyw

Leo360

Έχοντας δοκιμάσει μία πρώιμη έκδοση του Chrome OS/Chromium, και με υπολογιστή με Windows 8 Build 8400 (βασικό λειτουργικό) και Ubuntu 11.10 (δευτερεύον), μπορώ να πω με σιγουριά πως όποιος πιστεύει πως το Chrome OS μπορεί να “χτυπήσει” πραγματικά την Microsoft τότε πλανάτε… Τα Windows 8 ήδη προσφέρουν μία κορυφαία εμπειρία, με το standard Desktop να βρίσκεται εκεί για όσους δε μπορούν να το αποχωριστούν, αλλά και το metro-style, το οποίο προσφέρει όλες τις λειτουργίες “μαζεμένες”, συνδέοντας αυτόματα το χρήστη στους λογαριασμούς facebook, twitter, linked, exchange, msn, google plus, xbox live, αλλά και σε όλα τα mail του (gmail, hotmail κλπ). Μπορεί η “μετάβαση” από το desktop στο metro να φαίνεται αρκετά δύσβατη (έριξα πολλά καντίλια μέχρι να τα συνηθίσω), όμως μετά από λίγο καιρό η ευκολία του “όλα σε ένα” είναι κάτι αξεπέραστο. Επίσης, τα Windows 8 συνδέονται με το κινητό, το tablet και το Xbox, προσφέροντας τον απόλυτο έλεγχο. Από την άλλη τα Ubuntu. Ειλικρινά τώρα, αν κάποιος θέλει ένα pc μόνο για ίντερνετ υπάρχει καλύτερη επιλογή; Απλό, φιλικό και πανάλαφρο. Γιατί να πληρώσω για ένα OS το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι σταθερό και να μην απευθυνθώ σε κάτι που ξέρω ότι είναι εγγύηση, αν θέλω απλά… Συνέχεια »

George

Όλοενα κ περισσότερο η χρήση Linux ανεβαίνει (περισσότερη ελευθερία κινήσεων) ..και η εμπιστοσύνη που υπάρχει στα Windows (εκτός των Vista) είναι επαρκής για να κάνουν την Google να μην κυριεύσει λειτουργικά και στους υπολογιστές ..

Solon

Εκτός πραγματικότητος το σενάριο.
1. Όσον αφορά τις χαμηλές απαιτήσεις στο hardware κοίτα να δεις που έχουν πάει τα
Winmobile.
2. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα αν δεν πάει πακέτο με την πληρότητα που είναι το βασικό ζητούμενο σε ένα λειτουργικό σύστημα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Καί για να φτάσουν τα παιδικά λειτουργικά της Google τα Windows θέλουν ακόμα πολλά χρόνια και πολύ δουλειά.

tolken

Πολυ σωστα τα ειπε ο Solon.

Greg

Παίδες το cloud είναι μια ακόμα υπηρεσία που θέλει να προσφέρει ευκολία. Δεν είναι αντικαταστάτης του κόσμου των υπολογιστών όπως τον ξέρουμε. Το αυτοκίνητο αντικατέστησε το ποδήλατο; Και ναι, και όχι! Όλοι σκέφτονται την κατάσταση ρεύματος και δικτύου internet στην οχτωκοσμική χώρα μας, αλλά για σκεφτείτε στην Βρετανία πόσο συχνά πέφτει το internet; Είναι όπως λένε τώρα για το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που θα το φορτίζω, ή όπως όταν βγήκε το αυτοκίνητο που θα βρω βενζίνη… Έτσι και αλλιώς όλα εξαρτώνται από το ρεύμα στις μέρες μας… μια ακόμα εξάρτηση μπορεί να γίνει… άλλο το πόσο “σωστό” είναι το να αυξάνουμε τις εξαρτήσεις και να μην προσπαθούμε να γίνουμε αυτόνομοι. Επίσης σκεφτείτε να υπάρξει ανταγωνιστική ή και από την ίδια την google λύση, που να σου επιτρέπει να φτιάξεις ένα δικό σου cloud για την επιχείρησή σου! Δηλαδή να έχεις εσύ τους server που θα είναι με top hardware και storage και να μοιράζεις σε γραφεία και υπαλλήλους φθηνά PC και Tablets/smartphones τα οποία με το τύπου chrome os λειτουργικό θα είναι κομμάτι του e-οικοσυστήματος της επιχείρησης. Ιδέες για οικιακές-οικογενειακές λύσεις επίσης υπάρχουν. Δεν σημαίνει ότι το cloud λειτουργικό πρέπει να μας δένει στην google ή στην οποιαδήποτε εταιρία! Ειδικά από… Συνέχεια »

PANAGIOTIS

web based computing , ναι στην Αμερική και την ανεπτυγμένη Ευρώπη , ΟΧΙ στην Ελλάδα έτσι δεν γίνετε Πάντα?? ουραγοί ….

Πιστεύω όμως με την τεχνολογική ”λαιμαργία” που μας κατέχει θα μας το πλασάρουν όπως στην αρχή τα pocket pc , PDA , smartphone και πάει λέγοντας .
το θέμα ειναι Κύριοι τι πραγματικά χρειαζόμαστε και πόσοι από εμάς πραγματικά χρειαζόμαστε ενα smartphone με τις πάμπολλες δυνατότητες . οι περισσότεροι κρίμα δίνουμε πολλά λεφτά για να το χρησιμοποιούμε ως απλό τηλέφωνο? και να βγάζουμε φωτο.

GREG

Σε 50 χρόνια όλοι θα είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας στον Παγκόσμιο Ιστό.
Σε 100 χρόνια υπερυπολογιστές θα αναπαράγουν τέλεια ψηφιακούς κόσμους με κάθε λεπτομέρεια. θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε όλη τη νόησή μας στον κυβερνοχώρο και να επιτύχουμε την αθανασία.

w1shmast3r

μονιμη και σταθερη προσβαση στο ιντερνετ σε λαπτοπ = FAIL…
ενω στο σταθερo PC που εχεις σπιτι δε σε νοιαζει το lite και cloud OS γιατι θες να παιζεις games και τον εχεις κανει ΤΟΥΜΠΑΝΟ..οποτε παλι FAIL…

Σταύρος

Τα windows έχουν για πόλλους χρήστες την ευκολία των ταινιώ,ν μουσικής, κατεβάσματα από youtube, freedos εργαλεία, και γενικά όλη τη βρωμιά του internet.
Σε μεγάλο υπολογιστή δηλ laptop και πάνω θα το σκεφτόμουνα πολύ να τα άλλαζα

Κωστας

Φτασαμε στο 2021 και ακομα τα windows και τα mac κυριαρχούν. Chrome OS εχουν μονο μερικοι πακιστανοι… Άρα παπάτζα το αρθρο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.