Companion app: Η εφαρμογή που σε συνοδεύει σπίτι το βράδυ

Όσες φορές μας έχει τύχει να πρέπει να γυρίσουμε σπίτι αργά το βράδυ και βρισκόμαστε σε απόμερα σημεία, η συνήθης αντίδραση είναι να καλέσουμε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο και να μιλάμε στο τηλέφωνο. Η διαδικασία αυτή σου προσδίδει μια αίσθηση ασφάλειας. Δεν είναι όμως πάντα εφικτό να βρίσκεται κάποιος διαθέσιμος για να μιλήσει στο κινητό.

Γι’αυτό μια ομάδα φοιτητών από το Michigan δημιούργησε μια εφαρμογή στο κινητό ονόματι Companion app και μετατρέπει το κινητό σε προσωπικό bodyguard. Είναι διαθέσιμη για Android και iOS και ουσιαστικά σε συνοδεύει σπίτι με ασφάλεια.

Το Companion μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε τον οποίο έχετε ως επαφή στο κινητό χωρίς να χρειάζεται να έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη. Βάζεις το σημείο εκκίνησης της διαδρομής και τον προορισμό, το app θα παρακολουθεί την διαδρομή που κάνεις και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σε ρωτά “Are you ok?”.

Αν δεν απαντήσεις μέσα σε 15 δευτερόλεπτα στην επιλογή που εμφανίζεται στην οθόνη και γράφει “Yes”, τότε η εφαρμογή ειδοποιεί την επαφή που έχεις ορίσει να παρακολουθεί την διαδρομή σου και δίνει την επιλογή να γίνει κλήση στην αστυνομία.

Επιπλέον, αν η εφαρμογή αντιληφθεί ότι έχεις ξεκινήσει να τρέχεις ή ότι έβγαλες τα ακουστικά από την υποδοχή, ξεκινά επίσης μια αντίστροφη μέτρηση 15 δευτερολέπτων και αν δεν ανταποκριθείτε, τότε ειδοποιείται και πάλι η επαφή.

Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται και από πολλά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, επιτρέπει στους φοιτητές να αναφέρουν περιοχές μέσα στο campus, στις οποίες δεν αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς δίνοντας την επιλογή να πατήσουν “I feel nervous”. Στη συνέχεια, η ομάδα του Companion ειδοποιεί τις πανεπιστημιακές αρχές για να δημιουργηθεί ένας χάρτης με τα σημεία που δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλή.

Companion app: Η εφαρμογή που σε συνοδεύει σπίτι το βράδυ, Companion app:  Η εφαρμογή που σε συνοδεύει σπίτι το βράδυ

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Εξυπνη εφαρμογη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.