Η Cortana έρχεται σε iOS και Android [video]

Η επέλαση της Microsoft με apps για Android και iOS, συνεχίζεται. Σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα δια στόματος Joe Belfiore, αυτό που είχε ακουστεί ως φήμη, ότι δηλαδή η ψηφιακή βοηθός Cortana ετοιμάζεται να κάνει είσοδο σε iOS και Android. Θα κυκλοφορήσει ως standalone app στα OS της Apple και της Google.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana αναφέρεται ως “phone companion app” και θα έχει στόχο να ανταγωνιστεί την Siri της Apple και το Google Now της Google, τα οποία είναι ενσωματωμένα σε iOS και Android αντίστοιχα.

Η Cortana θα φέρει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που έχει αυτή τη στιγμή στο Windows Phone, αλλά θα είναι πιο περιορισμένη λόγω του ότι θα είναι standalone app και όχι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις για οποιοδήποτε πράγμα, θα αλληλεπιδρά με apps της Microsoft όπως OneNote, OneDrive και άλλα, θα έχει υποστήριξη για notifications από αθλητικούς αγώνες, πτήσεις κλπ.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για το Android τέλη Ιουνίου, αργότερα στο iOS, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι θα υπάρχει και στα επερχόμενα Windows 10.

Δείτε το video:

Cortana: Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έρχεται σε iOS και Android [video], Η Cortana έρχεται σε iOS και Android [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lefteris t.

Έχει δώσει τα maps το office τώρα την cortana ποιος ο λόγος να πάρεις wp τότε αμα εχεις όλα τα features του κ τα επιπλέον τις κάθε πλατφόρμας?

Paul

Εγώ futures άλλων λειτουργικών δεν βάζω στο iPhone …έβαλα μια φορά από Google και βλαστήμησα

χαρης

@Paul
Και καλα κανείς

lefteris t.

Καλα κανεις πρεπει να αλλαξεις κινητο πρωτα γιατι με iphone μονο βλαστημας!
(δεν θελω να αρχισουν αρνητικοι σχολιασμοι ειρωνικα το ειπα)

nickos

@lefteris t οι μόνοι λόγοι σ για να να πάρεις WP ήταν οι χάρτες, τα office, κ η Cortana? WTF????

lefteris t.

Όχι ήταν όμως από τα selling points των wp!
Πλέον αμα μπορείς να τα πάρεις όλα αυτά σε ένα οριμοτερο λογισμικό κ με πιο πολλές δυνατότητες γιατί να πάρεις wp?

nickos

@lefteris t γτ να πάρεις WP? Πρώτα απ όλα είναι προσωπικό. Αμα σε βολεύει το λογισμικό, το παίρνεις. Αμα το σιχαίνεσαι πραγματικά δεν το ακουμπάς. Επίσης το παίρνεις για να μην λαγκαρει. Αμα επιλέξεις να πας σε WP θα πας σε Lumia. Τα Lumia προσφέρουν top κάμερα, ξεχωριστό design, +όλα τα άλλα που έχουν οι άλλες εταιρίες όπως οθόνες επεξεργαστές κλπ, και πάνω απ όλα updates που τα παίρνεις κατευθείαν με το που βγαίνουν χωρίς να περιμένεις μήνες. Τέλος είναι ένα λογισμικό που μια τεράστια εταιρία το υποστηρίζει κ το αναπτύσσει γρηγορότερα από κάθε άλλο υποσχόμενη για ακόμη περισσότερα features στο κοντινό μέλλον. Οποτε δεν βρισκω λόγο να θαβω την προσπάθεια της ms. θέλοντας Ένα κινητό να μην κολλάει, να έχει καλή κάμερα καλή μπαταρία κ από τις εφαρμογές να μην εχω παράπονο και τελειο design(προσωπική γνώμη) και όλα αυτά σε τίμια τιμή, δεν είχα να πάρω άλλο παραμονο lumia 830.

Sotiris

Επειδή σήμερα κάνω δεκανεας αλλαγής και έχω χρόνο θα προσπαθήσω να αποκωδικοποιησω το μήνυμα του Nickos:

Μας λέει για την κάμερα των Lumia που ΔΕΝ αποτελεί στοιχείο του λειτουργικού.

Μας λεει για updates που τα παίρνεις άμεσα (?)και δεν αναφέρει τι εμπεριέχουν αυτά τα updates… Αποκρύπτει ειτε σκόπιμα είτε λόγω άγνοιας οτι τα updates των wp προσθέτουν δυνατότητες που το android έχει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

Το υποτιθέμενο lag σε ακριβές android συσκευές από G2 και πάνω είναι παντελώς ανύπαρκτο και όποιος το αναφέρει ως επιχείρημα είναι αναλφαβητος τεχνολογικά και παντελώς αναξιόπιστος.

Πετάει και ενα “καλή μπαταρία” έστω κι αν τα wp δεν φημίζονται για την αυτονομία τους με ελάχιστες εξαιρέσεις και μιλάει για ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό κάτι που αποτελεί ανακρίβεια και δεν προκύπτει από πουθενά.

nickos

@sotiris όπως διαβάζεις το σχολιο μια καταλάβεις ότι στην αρχή μίλησα ειδικά για το λογισμικό κ θα το ξαναπώ για να το πιάσεις. Είπα ότι είναι θέμα γούστου το τι λογισμικό θα επιλέξεις. Μετά είπα για τα update κλπ. Αμέσως μετά ανέφερα ότι αν επιλέξεις wp θα πάρεις Lumia. Από κει και πέρα γενικά μιλούσα για τα lumia. Η κάμερα χωρίζεται σε δυο μέρη. Το hardware κ το software. Pureview χρησιμοποιητε από το λογισμικό των windows και από τα Lumia. Τώρα για τα υπόλοιπα περη μπαταρίας κλπ πάρε Lumia 830 κ θα κτλβς. Τωρα για λαγκσ κλπ εχω δει s4, s5 να κολλάνε πολύ. Ότι λεω ισχύει.

Genesis

nickos

μην ασχολείσαι με το άτομο γιατί για το μόνο που κάνει είναι να διαβάζει άρθρα για το λογισμικό που τόσο απεχθάνεται και να το κράζει, από εκεί να καταλάβεις γιατί άτομο μιλάμε.

αστον να πιστεύει ότι το δικό του λειτουργικοί που τόσο θαυμάζει οι δεν έχει lag. αν και υπάρχουν συσκευές χωρίς lag τύπου moto g και g2 και πολύ ελάχιστες ακόμη.

όσο αφορά για το άρθρο ελπίζω η MS να ξέρει τι κάνει και να μην σκοτώσει το δικό της έργο.

nickos

@genesis ναι για τέτοιο άτομο φαίνεται ο @sotiris από τα λεγόμενα του. Και βέβαια υπάρχουν αξιόλογα androids με λιγότερα κολλήματα που δεν εκνευρίζουν τον χρηστή. Εγω δεν είπα το αντίθετο. Moto g για παράδειγμα είναι πολύ ωραίο. Όπως λες κ εσύ για την ms ελποζω να μην τα σκατωσει.

Sotiris

Το Pureview υπήρχε και στο Symbian, δεν αποτελεί στοιχείο των wp παρά μόνο ορισμένων συσκευών της Ms. Αν αύριο θελήσει να το βάλει σε android πάλι θα το κανει. Πάντως χαίρομαι που η Ms κατάλαβε την αποτυχία του λειτουργικού της και στρέφεται στο να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Android, το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικού σε κινητά τηλέφωνα.

dimz

Δεν είναι τόσο το ότι η MS βλέπει πως δεν τραβάει το λογισμικό της, αλλά το ότι θέλει να τους φέρει όλους στο ενοποιημένο οικοσύστημα που στήνει με τα Windows 10. Γι’ αυτό και έχει μεταφέρει τόσες εφαρμογές της σε άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως επίσης και την σχετική εφαρμογή στα Windows 10 που σε βοηθάει να «ενσωματώσεις» συσκευές χωρίς WP στο οικοσύστημά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i