Office: Η επιστροφή του “ενοχλητικού” Clippy με τη μορφή της Cortana

Από ότι φαίνεται η Micorosft έχει σκοπό να δώσει στην ψηφιακή βοηθό Cortana όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες, δημιουργώντας έναν “πολυπράγμονα” βοηθό στα πρότυπα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Μπορεί αυτό να απέχει τουλάχιστον κάποια χρόνια, αλλά η Microsoft τεστάρει ήδη ένα “Work Assistant” app για το office.

Με την βοήθεια της Cortana θα ανοίγει, θα κάνει edit και θα μοιράζεται τα έγγραφα μας χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Προς το παρόν το app είναι σε φάση protoype, αλλά η Microsoft σχεδιάζει να φέρει την Cortana για το Office, όχι μόνο στο desktop αλλά και στις mobile πλατφόρμες.

Οπότε στο μέλλον δεν θα είναι απίθανο να δούμε την Cortana να έρχεται στο iOS και το Android, τουλάχιστον οι βασικές της λειτουργίες. Δεδομένου ότι η Microsoft έφτιαξε το Office για iOS και Android και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει υπηρεσίες και εφαρμογές διαθέσιμες σε άλλες πλατφόρμες, δεν θα είναι έκπληξη να δούμε κάποια στιγμή και την Cortana. Εξάλλου όλα αυτά έρχονται σε συμφωνία με μια αναφορά του Julie Larson-Green της Microsoft τον περασμένο Νοέμβριο, ότι η Cortana θα έρθει σε άλλα λειτουργικά και ότι θα ενσωματωθεί στο Office. Μόνο που αυτά είναι ένα μέρος του σχεδίου, οπότε πρέπει να αναμένουμε και άλλες εκπλήξεις.

Ο ερχομός της ψηφιακής βοηθού στο Office φέρνει πίσω αναμνήσεις του βοηθού Clippy. Όλοι όσοι είχαν χρησιμοποιήσει το Office στα ‘90s θα θυμούνται τον “ενοχλητικό” συνδετήρα που πεταγόταν τυχαία και συνέχεια με κάποιο μήνυμα. Πάντως αυτή την φορά μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης η Cortana αναμένεται να είναι περισσότερο ουσιαστική και ώριμη για να βοηθάει όντως στο να είμαστε πιο παραγωγικοί.

Η Microsoft πάντως δεν σταματάει να εξελίσσει την Cortana και τους τελευταίους μήνες την ενσωμάτωσε στα Windows 10 και τον νέο Spartan browser. Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, συχνά αναφέρει την Cortana ως ένα παράδειγμα του τύπου των εφαρμογών και των υπηρεσιών τι οποίες θα κυκλοφορήσει στο μέλλον η εταιρεία.

cortana office, Office: Η επιστροφή του “ενοχλητικού” Clippy με τη μορφή της Cortana

cortana office, Office: Η επιστροφή του “ενοχλητικού” Clippy με τη μορφή της Cortana

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

Η Microsoft θα κάνει μεγάλη πατάτα άμα αφήσει την Cortana έστω για το office. Άμα θέλει να ξεχωρίζουν τα windows phone σε κάποια πράματα θα πρέπει να μην την δώσει στο Office του IOS /Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.