Cortana, H αντίζηλος της Siri στα Windows Phone smartphones

Μπορεί η κατάληξη του ονόματος να μη βοηθά πολύ, ειδικά στο βρώμικο μυαλό του μέσου Έλληνα, αλλά ο ρόλος του Project Cortana για τα Windows Phones είναι να ανταγωνιστεί τη φωνητική βοήθεια που προσφέρει η Siri της Apple. Σε μια διαρροή του Ιουνίου είχε φανεί η εφαρμογή zCortana η οποία εκτιμάται ότι είναι το αντίπαλο δέος της Siri και του Google Now.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γνωρίσουμε τη νέα Virtual Κοπελιά στις αρχές του 2014, ενώ λέγεται επίσης ότι η τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να μαθαίνει από τις επιλογές και τις συνήθειες του χρήστη. Θα βασίζεται, επίσης, στην τεχνολογία Satori, με τη βοήθεια της οποίας λειτουργεί και το Bing. Δεν αποκλείεται να τη δούμε εκτός από τα μελλοντικά Windows Phones και στο λειτουργικό Windows όσο και στο Xbox One.

Ανυπομονούμε να τη γνωρίσουμε, την… Cortan-ίτσα!

Cortana, Cortana, H αντίζηλος της Siri στα Windows Phone smartphones

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob

Το σκεφτομουν κατι τετοιο αυτες τις μερες αλλα σε λαπτοπ. (του τυπου να βρισκεται συνεχεια στην επιφανεια εργασιας εν κινησει και να απανταει οποιαδηποτε στιγμη) Well Done windows!

Johnny

Σωσω: “Cortanaaaaaa… το ξερει ο μπαμπας σου τι δουλεια κανεις;;;”

Tony Cool

Lol. Νικο το Cortanίτσα έγραψε!!!!

MasterChief

Για όλους εσάς τους μη-gamers η Cortana είναι ένα AI από την σειρά HALO της Microsoft και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…Και υπήρχε χρόνια πριν τη Siri…

Darth

το μοναδικό πράγμα που μαρεσει στην ms(όσο αφορά την διασκέδαση) είναι το halo και προσωπικά θα μαρεζε αυτό

c

Ενδιαφέρον, πάντως θα προτιμούσα να την έλεγαν “S.H.O.D.A.N” (μακράν το παλαιότερο in-game AI) 😀

Chris K

Ρε θα με κανετε να παρω windows phone! Δηλαδη τωρα θα το παιζουμε masterchief?!!! Θελω
Cortana!

Solon

Φοβερό!!! Πέραν της σημασιολογικής αναγωγής ακούγετε σαν το “κοτσάνα” και όταν το βλέπεις σου ‘ ρχετε να διαβάσεις “κοτρόνα”!!! 3 στα 3 που λέμε. Αχτύπητο!!!

Alexis

μακάρι να εχει και ελληνικα!

Nickolas

Πέρα από το άνοστο αστείο του αρθρογράφου, νομίζω καλύτερα που δεν έχει βγάλει ακόμη κάτι η Microsoft σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς για την ώρα αυτοί οι βοηθοί δε έχουν φτάσει σε επίπεδο που να είναι πραγματικά χρήσιμοι. Αλλά και πάλι και να βγάλει κάτι το πιο πιθανό να μην υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Andreas

@Johnny Φοβερός!:-D

Alexboom

Νικόλα, τί εννοείς δεν έχει βγάλει η Μικροσοφτ σε αυτό τον τομέα???? Τα voice commands ποιός τα έβγαλε??? εδώ και χρόοοονια τώρα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Alexa Cortana Microsoft

«Επίθεση» της Microsoft σε Siri, Alexa και Cortana – «Είναι χαζές σαν πέτρες»

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, χαρακτήρισε το πρώτο κύμα φωνητικών βοηθών όπως η Siri της Apple, η Alexa της Amazon και η δική του Cortana «χαζές σαν πέτρες».

Software Microsoft Cortana Android iOS

Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού για την Cortana σε Android και iOS

H ψηφιακή βοηθός της Microsoft, η γνωστή Cortana, αποχαιρετά από σήμερα τον mobile κόσμο και παραμένει στο οικοσύστημα των Windows 10.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones Android Android Smartphones Apple

Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη της εφαρμογής Cortana για iOS και Android

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αρχικά θα σταματήσει η υποστήριξη για ενσωμάτωση δυνατοτήτων, με το οριστικό τέλος υποστήριξης των εφαρμογών στις αρχές του 2021.