Cyanogen, Γίνεται εταιρεία με υψηλές φιλοδοξίες

Τα Cyanogen Mods όλοι οι φίλοι και χρήστες του Android τα γνωρίζουν καλά. Πρόκειται για custom εκδόσεις του Android που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στο smartphone του. Τώρα, η ομάδα πίσω από τα Mods αυτά, η Cyanogen γίνεται εταιρεία με κεφάλαιο 7 εκατομμυρίων δολαρίων και προσωπικό 17 ατόμων.

Ο ιδρυτής της είναι ο Steve Kondik και δηλώνει ότι η Cyanogen φιλοδοξεί να γίνει ένας σημαντικός παίκτης στο Android οικοσύστημα, προσφέροντας διευρυμένες δυνατότητες στους χρήστες. Υπολογίζεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει μια έκδοση Cyanogen Mod μέχρι σήμερα.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Cyanogen, Cyanogen, Γίνεται εταιρεία με υψηλές φιλοδοξίες

Πηγή: 1,2, 3

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios K.

“Υπολογίζεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει μια έκδοση Cyanogen Mod μέχρι σήμερα.”

1 μόνο? Από το Android 2.3.4 και μετά τις έχω κατεβάσει όλες για Xperia X10 Mini. 🙂
Να ναι καλά τα παιδιά γιατί αν περιμέναμε από την Sony…

Angelos

Τα έσοδα απο που θα προέρχονται όμως?
Επίσης θα πρέπει να επεκτείνουν την λίστα των επίσημα υποστηριζόμενων συσκευών γιατί μέχρι τώρα είναι κάπως περιορισμένη στα ακριβά μοντέλα(που έτσι κ αλλιώς έχουν σχεδόν πάντα καλύτερη υποστήριξη απο την κατασκευάστρια) κ σε αυτά που είναι πολύ δημοφιλή

tech21man

Κατεβασα/δοκιμασα αρκετες απο τις cyanogenmods αλλα για να πω την πασα αληθεια, οκ δεν μου φανηκε και τιποτα το φοβερο. Να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη, αφαιρουν το bloatware, καλα κανουν απο εκει και επειτα δεν κερδιζεις (σαν μεσος χρηστης παντα οκ?) και κατι το φοβερο σε σχεση με μια καλογραμμενη εργοστασιακη. Εχει πλακα, μεσα σε μια βραδια μην εχοντας τι να κανω, αλλαξα και εγω δεν θυμαμαι ποσες rom ειτε με cmr ειτε flash-αροντας ftf στο xperia μου επαιξα με kernel κτλ. Σαν να βλεπεις ολη την “ιστορια” android μπροστα σου σε βηματα και οκ, εχουν γινει καποια (καλα) βηματα προς τα μπροστα αλλα χωρις να ειναι και τιποτα το φανταστικο. Με τις cyanogen mod επισης δεν μου λειτουργουσε ποτε καλα το Opera mini (γιατι αραγε…) ενω και το flash player στην Jelly bean (που το κινητο που flash-αρα δεν την πηρε official αλλα μεχρι ICS-ετυχε να εχω δυο xperia mini για παιχνιδι και στο ενα διατηρουσα την εργοστασιακη για συγκρισεις) λειτουργουσε χαλια η καθολου. Τωρα σε καποια κινητα μπορει να λειτουργει, αλλα σε καποια και οχι. Μειον αυτο απο μενα και σιγα μην αφιερωνα χρονο και ψαξιμο γιατι και πως… Αρκετα ψεγαδια για μενα λοιπον,… Συνέχεια »

panayiotis

αγγελε εχουν ηδη βρει κεφαλαιο 7 εκατομμυρια λογικα εχουν κληση συμφωνια με καποια εταιρια.
here to change = here to cyanogenmod αντε μακαρι να ειναι αυτη η αλλαγη της ΗΤC :p

kalagas

@tech21man Αυτά που λες συμβαίνουν με την Cyanogen σε αρκετές συσκευές (προβλήματα κλπ). Δεν λες όμως το λόγο που συμβαίνουν αυτά. Και ο λόγος είναι ότι η Cyanogen ΔΕΝ έχει όλες τις “πληροφορίες” που χρειάζεται στα χέρια της για να αναπτύξει σωστά το “διαφορετικό” Android που φτιάχνει… Δεν έχει δηλαδή (από τις περισσότερες συσκευές) στα χέρια της drivers για ΟΛΟ το hardware, ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τον kernel, κλπ κλπ… Έτσι πολλές φορές σε αρκετές συσκευές παρατηρούνται προβλήματα τύπου να μην δουλεύει το bluetooth, το wifi, να μην δουλεύει σωστά η Κάμερα κλπ κλπ… Αυτό όμως που να γίνει είναι ότι η Cyanogen, θα συνεργαστεί με κάποιον OEM τον οποίο θα ανακοινώσει στις επόμενες εβδομάδες. Έτσι δεν θα περιμένει πότε και αν θα θελήσει κάποιος OEM να δώσει ΟΛΕΣ τις κρίσιμες “πληροφορίες” για το hardware που απαιτούνται για την σωστή και απροβλημάτιστη ανάπτυξη ενός “διαφορετικού” Android… Από δω και πέρα δηλαδή θα γίνει ακριβώς αυτό που γίνεται με την Xiaomi και το MIUI… Το MIUI είναι ακριβώς ότι και η Cyanogen, μόνο που το υποστηρίζει ένας OEM, η Xiaomi, δίνοντας στους developers ότι χρειάζονται σε σχέση με το hardware και έτσι το MIUI δουλεύει νεράκι σε όλες τις Xiaomi συσκευές,… Συνέχεια »

kostas

@Stelios K. κι’εγω μια απ’τα ίδια, ότι rom υπάρχει για xperia x10 mini την εχω κατεβάσει (δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά υπάρχει και προγραμματιστής με το ίδιο όνομα στο xda forum απ’όπου κατεβάζω και τις rom για το x10 mini)

Θοδωρής

Εχω κατεβάσει πάρα πολλές ROMs κυρίως εκδόσεις cm για htc buzz(wildfire) και έφτασα μέχρι android 4.0.4 (με 720mhz) να τρέχει απροβλημάτιστα.. πραγματικά όμως.Μου είχε αρέσει τόσο πολύ,που για 1 βδομάδα το είχα σαν κεντρικό τηλ.Μετά έκανα ένα restore και το έβαλα στο κουτάκι του στο συρτάρι:)

Demetris

Η cyanogen θα συνεργάζεται με την oppo και θα βάλει το λειτουργικό της στο oppo n1!

https://www.gsmarena.com/will_oppo_n1_be_the_first_to_get_the_cyanogenmod_inc_treatment-news-6832.php

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones cyanogen mod Ubuntu Touch

Οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone με LineageOS και Ubuntu Touch

Αν και βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο, οι XDA-Developers λανσάρουν το δικό τους smartphone, το οποίο τρέχει LineageOS και Ubuntu Touch.

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.