Cortana: Eτοιμάζεται να ενσωματωθεί στο Cyanogen OS

Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana ετοιμάζεται να ενσωματωθεί σε μελλοντική έκδοση του Cyanogen OS, σύμφωνα με με τον Kirt McMaster, συνιδρυτή και CEO της Cyanogen. Η Cortana εμφανίστηκε στο Windows Phone 8.1 και τελειοποιήθηκε με τα Windows 10 και Windows 10 Mobile.

Αυτή την στιγμή, η Cortana είναι από τις πιο ισχυρές ψηφιακές βοηθούς στην αγορά και ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της και σε άλλα λειτουργικά, σε αντίθεση με άλλες όπως είναι η Siri, που προορίζεται μόνο για iOS.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Microsoft κυκλοφόρησε μια beta έκδοση της Cortana για Android, το οποίο ήταν ένα πρώτο βήμα, ωστόσο αφού η Cortana είναι μια εφαρμογή δεν μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του native συστήματος. Αυτό θέλουν να αλλάξουν απο εδώ και πέρα με την συνεργασία τους η Microsoft και Cyanogen.

Πρέπει να προσέξουμε όμως ότι ο McMaster είπε ότι η Cortana θα είναι μέροςτου Cyanogen OS και όχι του CyanogenMod. Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά αν θέλεις να έχεις την Cortana θα πρεπει να αγοράσεις μια συσκευή που να έχει το Cyanogen OS.

Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Cortana: Eτοιμάζεται να ενσωματωθεί στο Cyanogen OS, Cortana: Eτοιμάζεται να ενσωματωθεί στο Cyanogen OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

όπως πάει για να έχει κάποιος ένα OS spyware free θα πρέπει ουσιαστικά να ξέρει μερικά πράγματα παραπάνω (έως και πολλά) για να κάτσει και να το ραψει στα μέτρα του μόνος του

Ifrit 904

Μαγκες δειτε το hound το αντιστοιχο και θα καταλαβετε διαφορα..ειναι σε βετα

stra_k

@Ifrit 904 πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το hound στην Ελλάδα

aimiliossss

@stra_k κανονικα,περιμενεις τον κωδικο ενεργοποιησης…το εχω δοκιμασει,ειναι απλα τρομερο.

Alxgiann

Alxgiann

Συγνώμη για το άδειο πόστ…

Από ότι φαίνεται δηλαδή, βρίσκει σιγά σιγά λύση η microsoft για το λειτουργικό των μελλοντικών κινητών της; Μια μπαίνει η cortana στο Cyanogen την άλλη ετοιμάζεται ο arrow launcher στον οποίο είμαι και beta tester (είναι σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα)… δεν ξέρω τι να πώ.
Έχει ακόμα ενδιαφέρον πάντως η σειρά αν και είναι ήδη στον 4ο κύκλο… για να δούμε τι μας έχουν ετοιμάσει οι σεναριογράφοι της microsoft για το 2016, πρέπει να είναι καλό γιατί έχουμε να δούμε νέα επεισόδια καιρό, εκτός από το teaser με το 640 πριν μερικούς μήνες..

Goal123

ΑΥΤΟ σημαίνει ότι όντως αγόρασε η Microsoft μέρος της cyanogen.Ενδιαφερον.Μήπως να περιμένουμε καινούργιο λειτουργικό σύστημα που θα σημάνει το τέλος των windows phone?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.