Το 26% των desktops χρησιμοποιεί ακόμη Windows XP

Μπορεί η Microsoft να προσπαθεί να βάλει στην «άκρη» τα Windows XP καθώς στις 8 Απριλίου στάματησε την υποστήριξή τους μαζί με το Office 2003, όμως περισσότεροι από το 26% των χρηστών συνεχίζει ακόμη να δείχνει την προτίμησή του στα Windows XP. Αυτό που ουσιαστικά έκανε η Microsoft είναι ότι σταμάτησε το λανσάρισμα των updates και bug fixes.

Σύγκεριμένα, το 26.3% των desktops χρησιμοποιούν ακόμη Windows XP ενώ στην κορυφή με 48.77% είναι τα Windows 7. Τα Windows 8 είναι ακόμη πίσω από τα XP καθώς μόλις το 11.3% των χρηστών δείχνουν να τα προτιμούν. Μπορεί λοιπόν τα Windows XP να είναι πιό ευάλωτα από ποτέ αφού η Microsoft δεν τα υποστηρίξει πιά, όμως συνεχίζουν να έχουν δυναμική παρουσία.

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στον προηγούμενο μήνα και δόθηκαν από την Net Applications.
, Το 26% των desktops χρησιμοποιεί ακόμη Windows XP

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eaglos

Τεράστια επιτυχία τα 8άρια, συναγωνίζονται επάξια Linux και Mac :p
Φαντάσου που θα ήταν το νούμερο αν δεν τα έδινε μαζί με laptop ή αν
έδινε επιλογή για 7άρια… Άλλη μια αποτυχία λειτουγικό από την MS,
παρέα με 95, Μe και Vista.

Τα XP θα γίνουν κάτι σαν τα NT, θα στεριώσουν για πολλά πολλά χρόνια
στα εταιρικά γραφεία.

Junkermann

Ναι, μεγάλη «αποτυχία». Τα «8» ανεβαίνουν, με μικρό αλλά σταθερό ρυθμό.

Οι εταιρείες είτε δεν έχουν λεφτά είτε είναι πολύ μεγάλες για να αλλάξουν και γι’ αυτό μένουν στα ίδια και στα ίδια.

Τώρα για τους ιδιώτες, τα μεν XP είναι και επίσημα παρελθόν, «μηδέν» updates, «μηδέν» νέα features, οπότε όποιος ασχολείται «κακό» στο εαυτό του κάνει, υπάρχουν και τα Linux και τα Μακ, όπως λέει και ο Eaglos.

Τα δε «7», θα υποστηρίζονται με updates, θα παίρνουν όμως λίγα νέα features, και το κυριότερο, έχουν και αυτά ημερομηνία λήξεως, εννοείται πάντα για τους ιδιώτες.

_Junkermann

Αντώνης Μαρίνος

Τα XP ήταν με διαφορά το πιο επιτυχημένο OS που έβγαλε η M$, οπότε λογικό να κρατάνε ακόμα κρίσιμη μάζα, είτε από εταιρείες είτε ιδιώτες. Ακόμα και σήμερα ελαφρύτερο, σταθερότερο και γενικά καλύτερο OS για παλιά μηχανήματα που παίζουν το ρόλο media/video server, media center (HTPC), security/smarthome center, downloader μηχανήματος κλπ δεν υπάρχει. Για τέτοιες χρήσεις δεν χρειάζονται ούτε features, ούτε updates, ούτε καν ειδικά a/v και antimalware, βάζεις το MSE και κάποιο free antimalware και είσαι καλυμμένος στο 90% των περιπτώσεων.

Το καλό είναι ότι πεθαίνουν τα Vista, ίσως το 2ο χειρότερο OS μετά τα Millenium. Άρα μένουμε με τα 7αρια -που έχουν δρόμο μπροστά τους- και ίσως τα 8αρι, αρκεί να δούμε αν θα φέρει πραγματικά χρήσιμα πραγματάκια το νέο update…

Nick77

Xp αθανατα λεμε!!

Alex

@Eaglos

Αποτυχία είναι να συγκρίνεις τα 8 με Millenium και Vista. Μάλλον δεν έχεις καμία επαφή με τα 8, που στην ουσία είναι μια πιο ελαφριά έκδοση των 7…

Nickolas

Νομίζω οτι είναι καιρός σιγά σιγά να αναβαθμίσουν όσοι έχουν μείνει στα XP. Εκτός και αν δεν έχουν την οικονομική άνεση ή αν υπάρχει κάποιο θέμα με εφαρμογές.
Πρόσφατα βοήθησα και ένα φίλο μου και περάσαμε στο μηχάνημά του τα 8.1 (update 1), από τα XP που είχε πριν. Απλά έχει ξετρελαθεί, είχε τον υπολογιστή από το 2008 και πραγματικά τώρα πετάει. Μηδέν προβλήματα πολύ ελαφρύ και γρήγορο, βρίσκει πανεύκολα εφαρμογές από το store και δε χρειάζεται να ανησυχεί και για ιούς.

tasos13

λορενα διορθωσε παραυτα….το μεριδιο των windows 8 είναι 12.24

tasos13

απαντα ανακριβη ειναι windows 7 49,27 windows xp 26.29 windows 8 12.24

Solon

Μπορεί η Microsoft να μην τα υποστηρίζει πλέον όμως το κινέζικο δημόσιο από ότι διάβασα οργάνωσε ομάδα για την υποστήριξή των XP καθώς δεν θέλει να περάσει σε νέο λειτουργικό. Έχει και το μητρικό κώδικα οπότε: Ετοιμαστείτε σε 3 μήνες από τώρα να κατεβάσετε το Win XP service Pack 4 από Κίνα!!!
Δώστε πόνο στους πλουτοκράτες της MS κινεζόνια!!!

George

Δεν είναι πάντα θέμα επιλογής. Πολύ παλιά μηχανήματα με 8αρια δε θα είναι όπως με XP, όσο ελαφριά και να είναι πως να το κάνουμε.

konstantine73

μια χαρα είναι τα windows 8, και με 2GB ραμ πανε σφαιρα αφήστε που επαιξα soul reaver 1 & 2 στο asus t100 που δεν περιμενα να παιξουν με τιποτε!

VASILIS

Ειχα τα 7αρια και τωρα εκανα μεταβαση σε mac Air…Απλά πολύ ανώτερη εμπειρία παιδιά. Ημουν από αυτούς που σνόμπαραν τους mac , αλλά πλέον δεν υπάρχει γυρισμός…είναι φανταστικό λειτουργικό τo os x maverics και είσαι κομπλέ για 10 χρόνια…

Vagelis

@Eaglos Φίλε μου τα 95 δεν ήταν αποτυχία, In fact, ήταν τα καλύτερα για την εποχή τους.

Πραγματικά στενοχωρέθηκα πολύ όταν άκουσα ότι τα xp δεν θα υποστηρίζονται πλέον. Είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ λειτουργικό που εκδόθηκε ποτέ και η Microsoft θα έπρεπε να ντρέπεται που σταματάει την υποστήρηξη για τα Windows xp. Όλες οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις τους χρησιμοποιύν τα XP. Από τα ΑΤΜ μέχρι τους υπολογιστές στα χρωματοπωλεία και στα στούντιο φωτογράφησης.

Tasos Anastasiadis

Παιδια μην λεμε οτι θελουμε τα 7,ΧP, και NT ητανε με διαφορα τα καλυτερα OS που εβγαλε η Microsoft,τα 10 ειναι μια τεραστια αποτυχια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.