Apple, δεν επιτρέπει πλέον την επιστροφή σε iOS 7

H Apple έκανε διαθέσιμο το iOS 8 στις 17 Σεπτεμβρίου και το πλάσαρε ως “the biggest iOS release ever”. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αφού εξαιτίας κάποιου bug στο HealthKit αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα apps που σχετίζονται με το health tracking. Για το λόγο αυτό έφερε το iOS 8.01 update.

Όμως, το νέο update έφερε μεγαλύτερα προβλήματα με τα δεδομένα των συσκευών κάποιων χρηστών και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Τελικά το update αποσύρθηκε για να έρθει νέο iOS 8.02 που διορθώνει τόσο τα αρχικά προβλήματα όσο και τα προβλήματα του iOS 8.0.1.

Ωστόσο λόγω των προβλημάτων αυτών και διαφόρων άλλων, πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να επιστρέψουν σε iOS 7.1.2 ή που σκόπευαν να το κάνουν. Τελικά όμως αυτό δεν είναι πλέον δυνατό διότι η Apple αποφάσισε να αποσύρει το iOS 7 firmware την Παρασκευή, οπότε όσοι θέλουν να κάνουν το downgrade σε iOS 7 δεν μπορούν.

Η Apple συνηθίζει να θέλει τους περισσότερους χρήστες της στο τελευταίο update που διαθέτει και πράγματι το adoption rate είναι αρκετά υψηλό, όμως αυτή τη φορά με τα προβλήματα που προέκυψαν θα μπορούσε να μην είχε αποσύρει τόσο νωρίς το iOS 7.

apple απέσυρε ios 7, Apple, δεν επιτρέπει πλέον την επιστροφή σε iOS 7


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TheOneYouLoveToHate

και εδω ειναι που θα ερθει ενας androidfan και θα πει…

“αν γινοταν στο android αυτο…αν ας πουμε…ερχεται το Android L και δεν μου αρεσει απλα θα αλλαξω rom, θα το rootαρω, θα…θα…κτλ κτλ κτλ”

και καλως ή κακως θα ειχε/εχει απολυτο δικιο…

πολυ κακως απεσυρε το iOS7 ειδικα τοσο νωρις οταν ακομη σε πιο παλια μοντελα 4/4s εμφανιστηκαν προβληματα (δεν ξερω φυσικα αμα διορθωθηκαν ολα και πληρως με το τελευταιο update. μακαρι δλδ για τους χρηστες)

απλα θεωρω πως φετος η apple απετυχε σε 2-3 τομεις..κριμα!

tiamat

χαχαα η φιλη μου εχει το 5 και ειναι προβληματισμενη μετα το ios8!!!…εγω βεβαια δρατωμαι της ευκαιριας και της εξηγω για εκατομμυριοστη φορα ποσο αχρηστα ειναι τα iphones ακομα και για εκεινη που ειναι ασχετη και δε το κατεχει

γενικα ομως αμα εχετε πολλους φιλους στο fb θα δειτε ολο το κοσμακη να βριζει!!! -ενδεικτικο του τι γινεται!

γεια σου ρε apple με τα updates σου και την υποστηριξη που δηθεν πουλας ..

Γιάννης

Τραγική η Apple τον τελευταίο καιρό , bentgate , camera problems , IOS bugs…τελικά όλες οι φούσκες κάποτε σκάνε.

marinos

εγω όταν κατεβασα την 8 είχα παρατηρήσει στην αρχή κάποια προβλήματα στο 4s μου..τωρα με την 8.0.2 ειναι πάνω κατω όπως όταν ειχα το IOS 7

TheOneYouLoveToHate

ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο απο εναν iPhoneFan (ειδικα οταν προερχεται απο το iVerge…εεε sorry το TheVerge εννοουσα:)

https://www.theverge.com/2014/9/22/6827863/apple-iphone-6-plus

nikos

@Πάνος που είσαι φίλε μου,γιατί δεν κάνεις την εμφάνιση σου? ΧΑΧΑΧΑ

ddr2

Το 5s πεταει με την 8.0.2.
Δεν μπορω να φανταστω ποσο καλυτερα θα πηγαινε με την 8.1 !!
Well done Apple!

anergos13

Σε ipad air ειδα αμεσα την “καλοσυνη” και τα αμετρητα “καλουδια” του ios 8….
την “εκανα” εντος 24ωρου …στριβειν δια του 7.1.2 και JB και ….δεν θα παρω innovation Ευχαριστω !!

ddr2

Τα ipads θελουν λιγη δουλιτσα ακομη, θα βελτιωθουν σε επομενες αναβαθμισεις.

Themis

βαζουμε το iphone σε recovery , κατεβαζουμε το iOS που θελουμε , παταμε shift στο restore (itunes) και βαζουμε οτι iOS θελουμε …

akis

@themis: δεν υπογράφεται πλέον από την apple..! μονο αν είχες jailbreak και έχεις κράτηση σίσει…

Darth

@Themis κάποτε ναι……. τώρα ούτε για αστείο……… εκτός και αν εισαι JB και έχειw κρατήσει παλιότερα κλειδιά (ssh)

Tom

2 ημερες στο ios 8 με ipad 2 ηταν αρκετές κατευθείαν σε 7.1.2 ,δεν παει να βγάλει και αναβάθμιση 8.0.345 τωρα δεν το ρισκάρω αφού δεν υπαρχει και επιστροφή , αλλα αυτός που σκέφτηκε να βάλει τα bookmarks στο safari απο δεξια στα αριστερά μάλλον δεν είχε ipad στο παρελθόν ,ρωτά και αυτους που εχουν συνηθίσει έτσι τι αναποδιά ειναι.

NtinosMD

Εν ολιγοις αναγκαζει η apple τους χρηστες των υπολοιπων συσκευων που εχουν αχρηστευθει με το νεο update να αναβαθμισουν συσκευη ( δλδ απο 5, 5s και πανω ). Μου θυμισε ενα παλιο σποτακι που κυκλοφορησε στο ιντερνετ πριν κατι μηνες πολυ πριν γινει ο πανικος με το bendgate και το iOS 8 https://www.youtube.com/watch?v=NCwBkNgPZFQ .
Παντως καταφερε πραγματικα μεσα σε 2 εβδομαδες να κατεδαφισει οτιδηποτε ειχε δημιουργησει ο Steve Jobs. Και τι εννοω ? Ο <> iphone, χτιστηκε καλως ή κακως γυρω απο το τριπτυχο-ψευδαισθηση
-το αψεγαδιαστο iOS, του οποιου τα updates θα αφηνουν μεχρι και συσκευες 5ετιας να δουλευουν νερακι
-premium feeling με το aluminium body και την΄
– 4αρα οθονη.Το ειδανικο μεγεθος για smartphone.
Ε, λοιπον αυτο το μαγικο τριδυμο πλεον δεν υπαρχει γιατι πολυ απλα η ιδια το δολοφονησε με μια της κινηση.
Ο Jobs ηταν η Apple. Οτι ειδαμε μετα το iphone 4s απλα ηταν ο αποηχος του εργου του, ο οποιος αρχιζει και φθινει σιγα σιγα και η αποδειξη- το προσφατο φιασκο. Η ιστορια ξαναγραφεται για την Apple. Θυμιζω την διχως Jobs εποχη….

dimz

Στο iPhone 5 του αδελφού μου, μετά την αναβάθμιση σε iOS 8, πάω να κοιτάξω για updates κάποια στιγμή. Μου πετάει μύνημα ότι άλλαξαν οι όροι στην EULA του iTunes Store κλπ κλπ, οπότε πατάω και ‘γω αποδοχή, τρώει ένα γεναίο σκάλωμα κι όταν επανήλθε, άρχισε να κλείνει εφαρμογές, κάνει μόνο του επανεκίνηση, και με τη δεύτερη φορά δούλεψε. Κάτι τέτοια κουλά μόνο στο Android μου όταν έχω ανοίξει τόσες εφαρμογές που ακόμα και το greenify να μη μπορεί να βοηθήσει.

λεόντιος

iOS ipsw download όλα στο πιάτο τα θέλετε……….

Kotsos

Σε κανένα κινητο δεν υπάρχει προβλημα με το ios8 έλεος πλέον 4 συσκευές έχω παλιες καινούριες εγω γιατι δεν έχω προβλημα μήπως με φοβάται το ios8;

azriel84

Ας τα πάρουμε ένα ένα. 1: Κακώς απέσυρε το 7. Είναι πολύ νωρίς. Στο 8.1 να το καταλάβαινα. Όχι τώρα όμως. 2: @Tiamat μιλάς για κινητό του 2012. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω πιο Android του 2012 (εκτός των Nexus) φοράει επίσημη 4.4.4 και θα πάρει Android L από την κατασκευάστρια εταιρία και πετάει. Συζήτηση για root, xda κτλ το ξέρεις καλύτερα είναι άτοπη, η πλειοψηφία των Android χρηστών δεν έχει ιδέα τι είναι αυτά και περιμένει απλά υποστήριξη από την εταιρία την οποία πλήρωσε για το smartphone. 3: Ο τύπος από το Verge είναι απλά χαζός. H Samsung δημιούργησε μια ολόκληρη κατηγορία κινητών συσκευών με τα Note εδώ και 4 χρόνια και έπαιζε μπάλα μόνη της. Ο άλλος το 6+ περίμενε για να καταλάβει πως δεν του ταιριάζουν οι μεγάλες συσκευές; Είχε 4 χρόνια και πάμπολλες Android επιλογές να δοκιμάσει πριν πάρει το 6+. Ας σοβαρευτούμε… 4: Θα ήθελα να ήξερα, όταν βγαίνει κάποιο bug σε Android, πόσο γρήγορα παίρνετε, αν πάρετε ποτέ, αναβάθμιση που να λύνει το πρόβλημα. Ή μήπως σας παραπέμπουν στο επόμενο μοντέλο που θα φοράει την αναβαθμισμένη έκδοση Android; Για την λύση του root και xda που συνήθως αντιδρούν ταχύτατα και βγάζουν το φίδι… Συνέχεια »

minas

Είναι να μην σου κάτσει το λαχείο! Πάντως τραγικό να μην επιτρέπει downgrade, και μετά θα κομπάζει πόση διείσδυση έχει το ios 8, τραγική Apple!
Πάντως με όλες τις software αναβαθμίσεις πάντα υπάρχει ενα ρίσκο!

Aggelikh

Έκανα την εγκατάσταση και πραγματικά όλα τραγικά!
Το σαφάρι χάλια η πρόσβαση απαίσια μου έκανε επαναφορά σε όλο το κινητό οτι να ναι! Εχω το 5s και θελω να το πουλήσω με την αηδία που έγινε!

Αντώνης Μαρίνος

Αγουροξυπνημένος για να πάμε γρήγορα τα παιδιά στο σχολείο, τσατισμένος γιατί πρέπει να κάνω κύκλο τη μισή Αθήνα για να φτάσω στο γραφείο, ακόμα πιο νευριασμένος γιατί ακόμα δουλεύω με το δικό μου Τ100 στο γραφείο (γιατί δεν έχουν αξιωθεί να μου φέρουν ένα desktop της προκοπής)…..

….ευτυχώς που υπάρχει η Apple και οι οπαδοί της για να ρίχνουμε κανά γέλιο που και που και να μας φτιάχνει τη μέρα 😀 😀 😀

“Τι, θέλετε και downgrade ? Δεν βλέπετε τι super duper τουβλάκια Lego έχουν γίνει τα κινητάκια σας με το τιτανομεγιστοτεράστιο update που σας δώσαμε ? Τολμάτε και θέλετε και downgrade ? Που θα με πεις εμένα νταουνγκρειντ….”

Ρε δεν υπάρχει λέμε αυτή η εταιρειάρα !!!!

kwstas-sc

@azriel84 Το λάθος που κάνεις είναι ότι δεν εξετάζεις τι “ονομάζει” η κάθε εταιρεία “αναβάθμιση”, ούτε την διαφορετικότητα που το Android (που δεν είναι ένα πράγμα) προσφέρει. Αρχικά όλα τα “σημαντικά” features που φέρνει το iOS 8, τα έχει το Android εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης μπορώ να πάρω Nexus για να έχω άμεσες “επίσημες” αναβαθμίσεις (ή Motorola Moto G/X/E) του Android, ή π.χ. μπορώ να πάρω ένα Samsung για να έχω λειτουργίες όπως το MultiWindow, ή LG για knock on και όλα τα σχετικά. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η Apple πλασάρει ως αναβάθμιση iOS 8 κάτι που αφενός “καταστρέφει” παλιές συσκευές, συν τοις άλλοις δεν είναι iOS 8, αλλά iOS 7.4. Μία πετσοκομένη έκδοση του 8. Στο point σου το “τι γίνεται όταν υπάρχει ένα bug στο Android” η απάντηση δεν είναι “στάνταρ”, γιατί το Android δεν είναι ένα πράγμα. Σε πολλά Samung που είχα, έχω δεχθεί πολλά “updates” με bugfixes. Και μετά έρχεται και το τελευταίο point που είναι τα gapps που αναβαθμίζονται σε όλες τις Android συσκευές μέσω του Google Play, οπότε παρέχονται “‘άμεσα” αναβαθμίσεις αν κάποιο bug σχετίζεται με αυτά. (και όχι μόνο για bugs, αλλά συνεχώς δίνουν και νέα χρηστικότητα/αλλαγή εμφάνισης κτλ) Δηλαδή… Συνέχεια »

pantzos

Παιδιά υπάρχει το iOS 7 σε μια σελίδα στο ιντερνετ δεν ξέρω αν κάνει να βάλω το Link πάντως ψαχτίτε στο google και γράψτε ios firmware download και τσεκάρετε τα αποτελέσματα.

Γιώργος Κ.

¨Όχιιιιιιιι δε πρόλαβα να κάνω την downgrade σε 7.1.2. και τώρα το μίνι μου θα κολλάει μέχρι την ερχόμενη αναβάθμιση;;;

Sot11

Σημερα ένιωσα πραγματικά την ανάγκη να γυρίσω σε ios 7!! Το σαφάρι μετα την 8 εχει σχεδόν αχρηστευτεί…!!

pantzos

Γιώργος Κ δεν ξέρω ποιο mini έχεις παντός ψάξου όπως είπα στο προηγούμενο σχόλιο μου και θα το βρεις το αρχείο IPSW του ios 7.0.0 εγώ πάντως το βρήκα για το ipad mini ενός φίλου και του έκανα το downgrade και από τη είδα και από τη είδα τώρα υπάρχουν για όλα τα iphone kai ta ipad.

Γιώργος Κ.

Το πρώτο iPad mini έχω. Θα μείνω λίγο με την 8.0.2 να δω μήπως διορθώθηκαν τα προβλήματα αλλιώς θα το ψάξω. Ευχαριστώ! 😊

pantzos

Γιώργος Κ Τίποτα για αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Η συμβουλή πάντος είναι να κατεβάσεις ΙPSW αρχείο στον υπολογιστή σου να το έχεις μην το κατεβάσουν και κάτσε με την 8.0.2 όσο θέλεις μετά

azriel84

@kwstas-sc Κατ’αρχάς μην τα ισοπεδώνεις όλα. Έχω iOS 8 σε iPad Air και iPhone 6 και έχω αναβαθμίσει και 4S και 5 συγγενών και φίλων και όλα δουλεύουν μια χαρά ειδικά για συσκευές 2 και τριών χρόνων. Δεν περιμένω να κάνουν παπάδες αλλά δουλεύουν μια χαρά. Τίποτα δεν καταστράφηκε, ο Safari πάει μια χαρά και όλα είναι άκρως λειτουργικά. Μεμονωμένες περιπτώσεις δυσλειτουργιών ακόμα και με την 8.0.2 είναι αποτέλεσμα το πιο πιθανό “κακής” ας το πούμε αναβάθμισης που λύνεται με ένα reset to factory setting και επαναφορά από το back up. Επίσης οι παλιές συσκευές, δεν πήραν πχ το Apple Pay ή το ξεκλείδωμα με το δάχτυλο και το 1Password ας πούμε λόγω έλλειψης TouchID. Θεέ μου πως θα ζήσουμε στην Ελλάδα χωρίς αυτά…Όλα τα άλλα τα σημαντικά για το iOS πάντα τα πήραν. Και στην τελική, καλύτερα πετσοκομμένη έκδοση πάρα το απόλυτο τίποτα του Android. Τέλος μ’αυτό. Για τα features επειδή πέρασαν και τα Nexus από τα χέρια μου δεν έχεις άδικο ούτε δίκιο. Τα περισσότερα βασικά features του Android (σε stock πάντα) πλέον τα έχει και το iOS με τον ένα ή άλλο τρόπο έστω και καθυστερημένα και τούμπαλιν φυσικά βλ. το Find my iPhone και πότε το… Συνέχεια »

Stergios

Είμαι κάτοχος 4s.

Έχω την 7.1.2 Και μου ήρθε η 8.0.2 . θέλω να μου πει κάποιος που της έχει τοποθέτηση . εάν κολλάει το τηλέφωνο σε κάποια εφαρμογή και αν αξίζει τον κόπο να την κάνω .

Ευχαριστώ!!

Sot11

Stergios οχιιιιιι μην την κανεις! Περίμενε ακομα μερικές διορθώσεις(8.0.3 ή 8.0.4) και μετα καν τη!

kwstas-sc

@azriel84 Well, δεν ισοπεδώνω τίποτα, λέω αυτό που βλέπω, και το έζησα και με το iPad mini και με το 4S και το iOS 7 (για να παω σε 8 ούτε λόγος). Μία πολύ πιο αργή συσκευή χωρίς δυνατότητα να γυρίσεις πίσω, δεν είναι “καλύτερα” από το τίποτα. Η διαφορά που -πάλι- ξεχνάς, όταν αναφέρεις το “τουμπαλιν” είναι ότι χάρη στα άπειρα APIs του Android, ακόμα και το Find my Phone το είχα με εφαρμογές τρίτων στο Android χωρίς να χρειάζεται να περιμένω την Google. Δεν λέω, καλά έγινε και ενσωματώθηκε στο λειτουργικό, αλλά την χρηστικότητα την είχα και πιο πριν. Λες και ξαναλες την λέξη Fragmentation αλλά ουσιαστικά μόνο δυνατότητα επιλογών έχεις. Το ότι η Samsung παίρνει το Android από την Google και του πετάει τα μάτια έξω, μπορείς να το πεις και ως θετικό και ως αρνητικό. Ναι, του δίνει πάρα πολλά ακόμα features, αλλάζει τελείως την εμφάνιση κτλ. Αυτό που τρέχει δεν είναι πια “Android” (όχι δηλαδή όπως το δίνει η Google) οπότε μετά τι ονομάζεις “αναβάθμιση” για αυτό? Την “ομορφιά” του L δεν θα την έβλεπες έτσι κι αλλιώς, γιατί και στο L να πάταγε το νέο firmware πάλι η samsung θα το άλλαζε. Τα gapps… Συνέχεια »

Νικολάκης

Έχω ipad air και δεν αφήνω το ios7 μέχρι να σιγουρευτώ ότι θα δεν θα έχω κάπιοο πρόβλημα με ios8.

Vagelis

Στο 4s με ios 8.02 εχει αχρηστευτεί σχεδόν το κινητό ! Πολύ αργό και κολάει σε πολλές εφαρμογές ! Μετάνιωσα που άφησα το ios 7 .. Περιμένω να βγεί καποια αναβάθμηση γιατί δε παλεύεται ..

Kostas

Καλησπέρα ..Έχω το 5άρι 16gb με την 7.1.2 πάνω..δέν έχω κάνει την αναβάθμιση σε 8.1 που έχω διαθέσιμη, γιατί φοβάμαι μη γίνει το ίδιο πράγμα με τα 4άρια και τo ios7 που σερνόντουσαν..
Υπάρχει κανείς θαρραλέος που το έκανε να μου πεί εντυπώσεις ;;;
Ευχαριστώ ..

Γιώργος Κ.

Καλησπέρα φίλε μου. Εγώ έχω iPad mini 1st gen που έχει χειρότερο επεξεργαστή από το δικό σου και παρά ταύτα η 8.1 ειναι η πιο σταθερή έως τώρα. Διόρθωσαν άρκετα θέματα. Μη φοβάσαι. Go for it !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.