eBay, ζητά αλλαγή password λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε

Με σημερινή του ανακοίνωση στο blog του το eBay καλεί τους 112 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν κωδικούς καθώς έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης. Η επίθεση έγινε τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ανακαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες αλλά σήμερα έγινε γνωστή.

Οι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν τους κωδικούς εισόδου του προσωπικού που διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων των χρηστών με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα «κλειδιά» πολλών χρηστών. Ωστόσο το eBay είναι καθησυχαστικό καθώς επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποια ύποπτη κίνηση.

Αν και η βάση δεδομένων που δέχτηκε την επίθεση δεν περιέχει στοιχεία από το PayPal που βρίσκεται σε άλλους Servers, ωστόσο η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε πόσοι λογαριασμοί έχουν επηρεαστεί και πως. Επομένως καλό θα ήταν να αλλάξετε τους κωδικούς σας.

Το eBay θα αρχίσει να αποστείλει email στους χρήστες του προκειμένου να τους ειδοποιήσει να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

, eBay, ζητά αλλαγή password λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης Μαρίνος

To θυμάμαι αυτό, έγινε πρωί στην Ελλάδα, και το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί έπρεπε να μπω εκείνη τη μέρα για να δω κάποιες πωλήσεις που είχα κάνει και έπρεπε να στείλω Invoices, να πάρω τις πληρωμές και να εκτυπώσω τα shipping slips. Δεν μπορούσα να μπω, και μάλιστα δεν με αναγνώριζε καν σαν χρήστη!!! Έστειλα και 2-3 mails (αφού έφαγα 2 ώρες να βρω που και πως μπορείς να επικοινωνήσεις με το eBay), αλλά φυσικά δεν έλαβα ποτέ απάντηση….Μετά από καμιά ώρα περίπου επανήλθε το σύστημα κανονικά.

Ωραίοι είναι πάντως αυτοί, μιλιά δεν έβγαλαν…

Constantine

Ισως πρωτα ηθελαν να κανουν εκτιμηση της καταστασης να δοουμε ποσο προβλημα προκαλεσαν οι χακερς για να μην προκαλεσουν πανικο και ουσιαστικα σταματησουν οι αγοραπωλησιες και αρχισουν ν χανουν λεφτα, αλλα αυτο εννοειτε δν δικαιολογει την σιωπηλη σταση τους εδω και 2 μηνες αυτο 8 πρεπει να γινει τροφη για σκεψη, οτι οτιδιποτε και να σου προσεφρει μια υπηρεσια παντα μα παντα κοιταει το κερδος δν ενδιαφερετε τι θα παθει ο ανθρωπος προιον, εκτος και αν οι επιπτωσεις που θ εχει μια ενεργεια εις βαρος των χρηστων εχει επιπτωσεις στα κερδη τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ebay

eBay: Πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων για παρενόχληση ζευγαριού που έκανε κακή κριτική

Το eBay συμφώνησε να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια αφού οι εργαζόμενοι παρενόχλησαν, εκφόβισαν και καταδίωξαν ένα ζευγάρι.

Business ebay

eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2022 για το eBay, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, γεγονός που ώθησε τη μετοχή να καταγράψει άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Business ebay

Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα των παγκόσμιων εταιρειών που προχωρά σε απολύσεις, με την eBay να είναι η τελευταία που προστίθεται με 500 περικοπές θέσεων εργασίας.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.