Συνέδριο, Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης» την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών στην από κοινού ανάπτυξή έργων λογισμικού.

, Συνέδριο, Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως οι κ.κ. Italo Vignoli (Document Foundation), Erik Duval, Milo Oostergo (Zarafa), Stefano Zacchiroli (Debian Project Leader), Javier Ruiz (Open Rights Group) και Gokmen Goksel (Pardus). Καλύπτονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
• Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο: Τα θεμέλια της ανάπτυξης του Internet
• Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας
• Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο
• Γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις με θέματα όπως “Μη κοιτάς μόνο τι κάνεις εσύ για το ΕΛ/ΛΑΚ, δες και τι μπορεί να κάνει το ΕΛ/ΛΑΚ για εσένα” και “Επιχειρείν με Ανοιχτό Λογισμικό”.

Παράλληλα διοργανώνοντα εργαστήρια για την εκπαίδευση και πρακτική εξοικείωση με συγκεκριμένα λογισμικά ανοικτού κώδικα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Τα εργαστήρια καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού όπως: Φτιάξε το δικό σου youtube με ΕΛΛΑΚ, Αρχιτεκτονικές Cloud μεγάλης διαθεσιμότητας, OWASP Hackademic Challenges, Χτίζοντας ένα δίκτυο Open-Mesh, Hackerspace αλά Ελληνικά, Tutorial session Zarafa Collaboration Platform, Asterisk κ.ά.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρακολούθηση ομιλιών και εργαστηρίων είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του συνεδρίου https://conferences.ellak.gr/2011/

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.