Συνέδριο, Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης» την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών στην από κοινού ανάπτυξή έργων λογισμικού.

, Συνέδριο, Ανοιχτό Λογισμικό: Ευκαιρία Ανάπτυξης

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως οι κ.κ. Italo Vignoli (Document Foundation), Erik Duval, Milo Oostergo (Zarafa), Stefano Zacchiroli (Debian Project Leader), Javier Ruiz (Open Rights Group) και Gokmen Goksel (Pardus). Καλύπτονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
• Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο: Τα θεμέλια της ανάπτυξης του Internet
• Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας
• Ανοιχτά Πρότυπα & Ανοιχτό Περιεχόμενο
• Γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις με θέματα όπως “Μη κοιτάς μόνο τι κάνεις εσύ για το ΕΛ/ΛΑΚ, δες και τι μπορεί να κάνει το ΕΛ/ΛΑΚ για εσένα” και “Επιχειρείν με Ανοιχτό Λογισμικό”.

Παράλληλα διοργανώνοντα εργαστήρια για την εκπαίδευση και πρακτική εξοικείωση με συγκεκριμένα λογισμικά ανοικτού κώδικα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Τα εργαστήρια καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού όπως: Φτιάξε το δικό σου youtube με ΕΛΛΑΚ, Αρχιτεκτονικές Cloud μεγάλης διαθεσιμότητας, OWASP Hackademic Challenges, Χτίζοντας ένα δίκτυο Open-Mesh, Hackerspace αλά Ελληνικά, Tutorial session Zarafa Collaboration Platform, Asterisk κ.ά.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και οι δηλώσεις συμμετοχής για την παρακολούθηση ομιλιών και εργαστηρίων είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του συνεδρίου https://conferences.ellak.gr/2011/

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.