Οι developers της πλατφόρμας Enyo του WebOS πηγαίνουν στην Google

Οι developers που εργάζονταν για την HP πάνω στην πλατφόρμα Enyo του λειτουργικού συστήματος WebOS αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την HP, προκειμένου να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της Google, αφήνοντας να αιωρούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το μέλλον του Enyo όσο και το πώς θα τους χρησιμοποιήσει η Google.

Είναι γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις της, η HP δεν συνέχισε να επενδύει στο webOS, παρόλο που το Enyo μπορεί να βρει διάφορες χρήσεις σε εναλλακτικά περιβάλλοντα. Ούτε η Google ξέρουμε εάν θα επενδύσει στην εν λόγω πλατφόρμα, το σίγουρο, όμως, είναι ότι έχει στο δυναμικό της μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους που το εξέλιξαν. Το Enyo είναι η πλατφόρμα HTML5 του WebOS που είδαμε να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο HP TouchPad.

Η HP σε επίσημη ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιδιώκει να συνεχίσει να εξελίσσει το Enyo ως ένα open source εργαλείο. Το Open webOS project, για την HP, δεν πρόκειται να ακυρωθεί και θα συνεχίσει να εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Παρόλο που η πλατφόρμα webOS ξεκίνησε το ταξίδι της από την Palm και παρά το γεγονός ότι δεν αποδείχθηκε ως εμπορική επιτυχία, εξακολουθεί να θεωρείται ένα τεχνολογικό επίτευγμα σεβαστής αξίας. Το open source Enyo, έχει και αυτό πολλά να προσφέρει, επομένως η εμπλοκή της Google δεν αποκλείεται να το κάνει να φτάσει ψηλά. Ίδωμεν…

, Οι developers της πλατφόρμας Enyo του WebOS πηγαίνουν στην Google

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Μακάρι! Το WebOS προσωπικά μου άρεσε παρα πολύ στα reviews που είδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.