Samsung EYECAN+, το eye mouse για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το EYECAN+, το δεύτερης γενιάς eye mouse της εταιρείας που επιτρέπει σε άτομα με ειδικές ανάγκες να επεξεργαστούν έγγραφα, να συνθέσουν κείμενο και να σερφάρουν στο web κινώντας μόνο τα μάτια τους. Το EYECAN+ είναι καινοτόμο στον τομέα του καθώς δεν απαιτείται η χρήση ειδικών συσκευών, όπως είναι τα γυαλιά για παράδειγμα.

Αντιθέτως, πρόκειται για ένα μονοκόμματο φορητό κουτί το οποίο τοποθετείται κάτω από την οθόνη και λειτουργεί ασύρματα με τα μάτια του χρήστη.

Το project είναι αποτέλεσμα εθελοντικής δουλειάς από μηχανικούς της Samsung και είναι συνέχει της EYECAN eye-tracking τεχνολογίας. Η Samsung δεν σκοπεύει να εμπορευματοποιήσει το EYECAN+ αλλά θα δώσει κάποιες περιορισμένες εκδόσεις του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Στη συνέχεια, η τεχνολογία και το design του EYECAN+ θα γίνουν open source και προσβάσιμα από εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν να το βγάλουν στο εμπόριο.

Ο χρήστης θα πρέπει να είναι 60cm-70cm μακριά από την οθόνη αλλά δεν χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη στάση σώματος, μπορεί να είναι καθιστός ή ξαπλωμένος. Υπάρχουν 18 εντολές τις οποίες ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει με την κίνηση και το κλείσιμο του ματιού. Μεταξύ των εντολών είναι τα “copy”, “paste”, “select all”, “drag and drop”, “scroll”, “zoom in” ενώ μπορούν αν δημιουργηθούν κι άλλες custom εντολές όπως “close program” (Alt+F4) και “print” (Ctrl+P). Με τις εντολές “drag and drop” ο χρήστης μπορεί να παίξει ακόμη και Angry Birds.

Το παρακάτω μήνυμα γράφτηκε με τα μάτια και χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

samsung eyecan, Samsung EYECAN+, το eye mouse για άτομα με ειδικές ανάγκες

samsung eyecan, Samsung EYECAN+, το eye mouse για άτομα με ειδικές ανάγκες

samsung eyecan, Samsung EYECAN+, το eye mouse για άτομα με ειδικές ανάγκες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.