Facebook, φέρνει το Ανώνυμο login σε τρίτες εφαρμογές

Είχατε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα όταν κάνουμε «Login with Facebook» σε τρίτες εφαρμογές; Αυτό που γίνεται είναι ότι οι εφαρμογές αυτές έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του χρήστη μέσα από το λογαρσιασμό του στο Facebook.To Facebook ανακοίνωσε δυο νέους τρόπους έτσι ώστε οι τρίτες εφαρμογές να μην έχουν πλέον πρόσβαση στα στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Με το νέο Anonymous Login feature, μπορούμε να χρησμιμοποιούμε το Facebook account αλλά παράλληλα να εξασφαλίσουμε όλα τα προσωπικά δεδομένα κυρίως σε apps που μπορεί να μην είναι αξιόπιστα. Επομένως μπορούμε για να κάνουμε «Login with Facebook» σε εφαρμογές για μουσική,παιχνίδια κλπ., χωρίς όμως να δίνουμε κανένα προσωπικό στοιχείο.

Ένα δεύτερο feature έχει να κάνει με το current standard Facebook Login που σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για το ποιά στοιχεία θέλουμε να μοιραστούμε με τρίτες εφαρμογές όταν συνδεόμαστε μέσω του Facebook account. Μπορούμε δηλαδή να κάνουμε uncheck τις πληροφορίες που δεν θέλουμε να κοινοποιήσουμε.

Οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες μέσα στους πόμενους μήνες.
, Facebook, φέρνει το Ανώνυμο login σε τρίτες εφαρμογές
, Facebook, φέρνει το Ανώνυμο login σε τρίτες εφαρμογές
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Με λιγα λογια το facenook λεει εμεις να ξερουμε και οι αλλοι ας πανε να κουρευτουνε…. Σιγα μην κανω συνδεση μεσω ενος λογαριασμου facebook σε οτι ασχετη υπηρεσια υπαρχει…

Με προσεκτικη χρηση το facebook δεν ειναι τοσο κακο αλλα αμα καποιος το χρησιμοποιει παντου και χωρις μετρο τοτε γινεται αχταρμας…

kVel

Μου φαίνεται πολύ καλή κίνηση… Θα μπορείς να κάνεις log in χωρίς να παίρνει η κάθε υπηρεσία ότι θέλει από το profil σου, μόνο ότι έχεις εγκρίνει εσύ… 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.