Facebook: Φέρνει τα bots στον Messenger

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου Build 2016, ο CEO της Microsoft Satya Nadella, επεσήμανε ότι τα τα bots είναι τα νέα apps, αντιπροσωπεύουν το μέλλον και το πως θα αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με την τεχνητή νοημοσύνη.

H Microsoft θα ενσωματώσει τα bots σε Skype, HoloLens, Office 365 και άλλα προϊόντα της, αλλά δεν είναι η μόνη που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα bots στο Messenger app. Η ανάπτυξη των bots θα γίνεται εύκολα από τη νέα Facebook Messenger Platform beta, που ανακοινώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του Facebook F8 conference.

Τα Chatbots επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους μέσω του Facebook Messenger προσφέροντας εξυπηρέτηση πελατών, διάφορες οδηγίες και κάθε είδους περιεχόμενο. Για παράδειγμα, μπορείς να παραγγείλεις λουλούδια απλά κάνοντας μια “συζήτηση” με ένα bot στον Messenger. Επίσης, η αεροπορική σου εταιρεία μπορεί να σου στείλει το check-in και τις απαραίτητες πληροφορίες για την πτήση και μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις σου για οποιαδήποτε απορία. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που μπορούν να είναι χρήσιμα τα bots, τα οποία αν είναι αρκετά “έξυπνα”, μπορούν να πραγματοποιήσουν συζητήσεις σαν να είναι πραγματικοί υπάλληλοι.

Τα bots θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) η οποία θα αναμιγνύεται με την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και πραγματικής ανθρώπινης βοήθειας.

Προς το παρόν υπάρχει ένας περιορισμός που δεν επιτρέπει την προσθήκη πιστωτικής κάρτας στον Messenger για να κάνεις πληρωμές στις επιχειρήσεις με τις οποίες επικοινωνείς, όμως φανταζόμαστε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

Με πάνω από 900 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Facebook φιλοδοξεί ότι στο μέλλον θα είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρησιμοποιούμε για διάφορες δραστηριότητες.

facebook messenger bots, Facebook: Φέρνει τα bots στον Messenger

facebook messenger bots, Facebook: Φέρνει τα bots στον Messenger

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
λεόντιος

γατάκι ζούκεμπεργκ εδώ στο ελλάντα έχουμε μποτ εδώ και χρόνια !!!

– τί κάνεις είμαι η Μαρία και μόλις χώρισα (0027 12345678)

ChrisG

καλά λένε πολλοί…σε λίγα χρόνια θα είμαστε υπόδουλοι των ρομπότς.θα καθόμαστε και θα μας δίνουν επιδόματα για να ζούμε.και άν τους είμαστε και βάρος ενεργειακό και βάσει πόρων του πλανήτη με στατιστικά στοιχεία θα μας βγάζουν και απο την μέση.
τα έργα ΕΦ τελικά γυριστήκανε για να επιβεβαιωθούνε.ο άνθρωπος οδέυει αν δεν ξυπνήσει προς την καταστροφή.τέτοιες εξυπνάδες να μας λείπουν.λίγο λιγο το τυράκι το δίνουν όπως βλέπω.τους έχει θολώσει η δύναμη,ο πλούτος και η εξουσία το μυαλό και γνωρίζουν πολύ καλά τι ζητάνε απο την μάζα.φαντάσου να δημιουργήσουν μία ΤΝ όπου να θεωρείσαι απειλή τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων απειλή ή να πέσει σε bug;όλαλα και αμάν αμάν Ζούκεμπεργκ έ;σου δώσανε μερικά δίς,έφτιαξες μία εφαρμογή να παρακολουθεί όλη την άνθρωπότητα για λογαριασμό “άλλων”,τώρα θέλεις ΤΝ…τι σου είναι το χρήμα ρε φίλε όμως.ξεχνάς τι είσαι απο την πρώτη ημέρα.

Panos7GR

Κλάιν! Ό,τι και να γίνει εμάς θα μας σώσουνε τα αδέρφια μας οι ΕΛ… Θα έρθουν από τον Σείριο και θα σώσουν το ελληνικό γένος.

Λευτέρης

Πωπω @ChrisG είσαι του γιατρού! Πολύ εξολοθρευτή βλέπεις! Μην τα λες δημόσια αυτά, γιατί δεν ξέρω αν θα σου πάει η λευκή η ρομπίτσα που κουμπώνει ανάποδα. Πάντως σοβαρά τώρα, ο κόσμος παιδιά δεν δημιουργήθηκε όταν γεννηθήκαμε και σίγουρα δεν θα τελειώσει όταν θα πεθάνουμε. Αυτή είναι η εξέλιξη και πολύ καλά κάνει. Όποιος δεν θέλει, τα πουλάει όλα βάζει ντομάτες στον κήπο και ξανά ανεβαίνει στα δέντρα. Ήμαρτον πια με τους ημιμαθείς ελληνάρες.

ChrisG

@Λευτέρης στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό λέει ο λαός μας.καλές οι λευκές ρόμπες,καλοί και οι εξολοθρευτές αλλά κοίτα και λίγο μπροστά σου και όχι τους άλλους τι λένε.βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και κοίτα ποιοί σε Κυβερνάνε και πώς ορίζουν την ζωή σου.
για το τελευταίο που είπες θα έρθει και αυτό και ποτέ μην λές ποτέ…το εννοώ για εσένα.ημιμαθείς είναι όποιος δεν βλέπει πέρα απο το δάχτυλό του.εγώ βλέπω πολύ μακρύτερα απο σένα.
κριτική σκέψη σε ότι σου πασάρουν δεν σημαίνει ημιμάθεια.αλλά φυλάς τον πωπό σου…if you know what i mean.

viel

καλα γελατε γελατε αλλα σε καποιο εργοστασιο εχουν φτιαξει ρομποτ που κατασκευαζουν ρομποτ! δειτε το βιντεο απο το mit με το ρομποτ σκυλο που το κλοτσαει και αντιδρα σαν πραγματικο σκυλι (δεν πεφτει κατο), δειτε τα ρομποτ σερβιτοροι φτιαχνικαν φετος και εχουμε και συνεχεια….

ChrisG

εγώ έχοντας δεί την ταινία 6th day του 2000 και σε μερικά χρόνια έχουν επαληθευθεί ΟΛΑ(μέχρι και την κλωνοποίηση των κατοικιδίων),βλέποντας ναι..terminator και την ανησυχία κάποιων να δημιουργήσουν ΤΝ τέτοιοι βαθμού,βλέποντας το Enemy of the state του 1998 και σήμερα τα ζούμε ΟΛΑ και ακόμη χειρότερα,βλέποντας…έναν άπειρο κατάλογο ταινιών(θα ήταν ενδιαφέρον να τα αναλύσουμε σε ένα άρθρο)θεωρώ κάποιους αφελείς να κοροιδέυουν συνανθρωπους τους επειδή μπαίνουν στην σκέψη να μην δεχτούνε όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς.
τα περί Λ,ρομπίτσες,γιατρούς,λαχανόκηπους κλπ…να τα αφήσουν κατά μέρος κάποιοι και να ανοίξουν τα μάτια τους…εκτός και άν έχουν αποφασίσει ήδη την άνευ όρων παράδοσή τους.
εκείνο είναι άλλο θέμα που δεν τους δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύονται διαφορετικές απόψεις.

Λευτέρης

Ο καιρόc γαρ εγγύc. Θα μας κυβερνάνε τα ρομπότς με τα τσιψ, που θα ελέγχονται από τα ίντερνετς. Θα ξυπνήσουν και θα μας βασανίζουν. Θα πίνουμε νερό με το σταγονόμετρο και θα πλενόμαστε κάθε δεύτερο Σάββατο. Ο μεγάλος αδερφός θα μας παρακολουθεί μέρα και νύχτα, γιατί είμαστε πολύ σημαντικοί και οι ζωές μας έχουν τρομερό ενδιαφέρον.

ChrisG

αυτά γίνονται ήδη ΑΝ γνωρίζεις απο τεχνολογία.αλλά και εκέι άσχετος είσαι οπότε δικαιολογείσαι.οπότε τα γαρ και τα εγγύς είναι άστοχα ως αναφορά ειρωνείας που προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να τα αναφέρεις άν τα αναφέρεις για εμένα.
κοιμήσου ήσυχα…ο big brother νοιάζεται για εσένα.άλλαξε και πλευρό τώρα να μην πιαστείς.

X

Πολύ TERMINATOR έβλεπε αυτό το χαμένο όταν ήταν μικρό

@papaki

Προβλέπω μετά το 2200 να δημιουργούν ανθρώπους κατά παραγγελία.

Kostas

Πρώτα προσκυνάτε πράσινα ρομπότ και μετά φοβάστε μην σας σκοτώσει η καφετιέρα σας…δεν πάμε καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.