Facebook Messenger: Chrome Extension δείχνει την τοποθεσία των φίλων σου

Η παρακολούθηση των φίλων σας μέσω Facebook περνά σε άλλο επίπεδο μέσω ενός νέου Chrome extension. Το Marauders Map όπως ονομάζεται, επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τοποθεσίας του Facebook Μessenger και με αυτά να δημιουργήσουν έναν χάρτη που δείχνει τα σημεία από τα οποία οι φίλοι τους έστειλαν τα μηνύματά.

Το θετικό είναι ότι το συγκεκριμένο extension για να λειτουργήσει, θα πρέπει ο υποψήφιος υπό παρακολούθηση χρήστης να έχει ενεργοποιημένο το location sharing, το οποίο όμως δυστυχώς είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή στο mobile app. Το Facebook έχει ενεργοποιημένο by default τον διαμοιρασμό πληροφοριών για την τοποθεσία, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.

Όταν το location sharing είναι ανοικτό το Marauders Map θα κατεβάσει τις συντεταγμένες σου οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο Javascript script και θα τις χρησιμοποιήσει για να σε επισημάνει πάνω στον χάρτη. Επιπλέον η εφαρμογή αυτή μπορεί να καταδείξει τις τοποθεσίες για μηνύματα που έχουν σταλεί πίσω μέχρι και το 2013.

Το Marauders Map σχεδιάστηκε από τον φοιτητή πληροφορικής, Aran Khanna, από την Μασαχουσέτη και ο ίδιος την περιγράφει ως “creepily track your friends from FB messages”.

Γι αυτό όσοι χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απενεργοποιήσετε το location sharing.

Facebook Messenger: Chrome Extension δείχνει την τοποθεσία των φίλων σου, Facebook Messenger: Chrome Extension δείχνει την τοποθεσία των φίλων σου

Facebook Messenger: Chrome Extension δείχνει την τοποθεσία των φίλων σου, Facebook Messenger: Chrome Extension δείχνει την τοποθεσία των φίλων σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Αν είναι δυνατόν…private life τέλος.
Στις ρυθμίσεις του messenger βρήκα το location και το ξετίκαρα,το ίδιο έκανα και με το facebook και την ρύθμιση messenger location services…Ελπίζω να είναι τα σωστά.

Merkouris

Σε iPhone δίπλα απο το κείμενο υπάρχει η επιλογή… Συνεχώς ιδιαίτερα όταν εχεις ανοιχτό το gps σε ρωτάει αν επιθυμείς να κανείς share την τοποθεσία σου στο Messenger

παπαροκάς tiamat

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! νομιζω εχουμε μπει για τα καλα σε μια αλλη πραγματικοτητα ,καθολου ενθαρρυντικη και αισιοδοξη για το ανθρωπινο γενος !
Με την ευκαιρία παιδια παρακαλω μια ερωτηση. Η δικια μου ξερει ποτε μπαινω ,ποτε βγαινω ακριβως στο fb και γω το παιζω cool οτι δε με πειραζει, αλλα θελω να μη ξερει. Εχω δοκιμασει καθε ρυθμιση στα privacy settings να αποκρυπτω τα παντα (δε μιλαω για chat και online! ,παντα ειμαι offline στο chat !) ,αλλα δεν εχω καταφερει τιποτε! Αυτη παντα ξερει ποτε μπαινω παρολο που δεν εχω κατεβασει ουτε την εφαρμογη του facebook ,ουτε του messenger απο το playstore !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων καθε πιθανη βοηθεια .εχω πραγματικο προβλημα

IEAL

@Παπαροκάς
Το ίδιο πρόβλημα με είχα κι εγώ με ανάλογη περίσταση (girlfriend track) και το έλυσα με μια πολύ απλή κίνηση… Deactivate. Και η πεοζαλάδα σταμάτησε ξαφνικά!

κωστας σεριος

πως το κανεις?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Software Facebook Facebook Messenger featured

Facebook Messenger: Αποκτά προεπιλεγμένη end-to-end κρυπτογράφηση

Η Meta ανακοίνωσε μια σειρά από νέες λειτουργίες που έρχονται στο Facebook Messenger και θα φανούν σε όλους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Internet Facebook Facebook Messenger Instagram

Η Meta διακόπτει την cross-app συνομιλία μεταξύ Messenger και Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι η cross-app επικοινωνία ανάμεσα σε Messenger και Instagram θα καταργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.