Facebook: Λανσάρει νέο feature για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

Είναι αρκετές οι περιπτώσεις που άνθρωποι έχουν ανακοινώσει μέσα από το προφίλ τους ότι θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Στο επόμενο διάστημα το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο feature το οποίο θα έχει στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα με αυτοκτονικές τάσεις. Ποστ τα οποία έχουν ξεκάθαρα μηνύματα ή αφήνουν υπόνοιες για τάσεις αυτοκτονίας θα έχουν πλέον ειδικό τρόπο διαχείρισης.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook στην επίσημη σελίδα του, όποιος βλέπει στο timeline του κάποιο post το οποίο τείνει να έχει τάσεις αυτοκτονίας μπορεί να επισημάνει απευθείας στο Facebook όπου θα αναλάβει να το εξετάσει ομάδα από ειδικούς, ή να ειδοποιήσει κάποιον φίλο ή συγγενή του συγκεκριμένου ατόμου.

Αν θεωρηθεί σκόπιμο η ομάδα θα στείλει στο άτομο που έκανε το συγκεκριμένο post ιδιωτικά notifications που θα το αποτρέπουν από την αυτοκτονία και θα του παρέχουν στήριξη (όπως για παράδειγμα σύνδεση με γραμμή υποστήριξης ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις).

Προς το παρόν το νέο feature θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, αλλά στο μέλλον αναμένεται σε περισσότερες περιοχές.

facebook αποτρέπει αυτοκτονίες, Facebook: Λανσάρει νέο feature για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

facebook αποτρέπει αυτοκτονίες, Facebook: Λανσάρει νέο feature για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kilplix

Παιδια αν το ποστ αυτο παρει 500 likes μπορει και να μην αυτοκτονησω..καπως ετσι σκεφτετε η νεα γενια

Gvirginia

Βλέπω 15χρονο να γράφει “Χώρισα με τον Βρασίδα, δε θέλω να ζω πια” και να το spam-άρουν τα τρολ στο Facebook.

Dimitris

@Tiamat συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα είπες όλα.

Gvirginia

@tiamat Ε, οι λόγοι αυτοκτονίας είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δε μπορείς να ξέρεις τι περνάει κάποιος στον οικογενειακό/φιλικό/κοινωνικό του κύκλο.
Δηλαδή είναι κακομαθημένος και τον είχαν στα ώπα ώπα ο άχρηστος πατέρας του και η τελειωμένη μάνα του όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο μέλλον?
Δε θα του πει το Facebook αν θα αυτοκτονήσει ή όχι, αλλά είναι ένας τρόπος βοήθειας σε άτομα που έχουν πρόβλημα.
Βρίσκω την αντίδρασή σου ακραία.

Manolis tsagkarakis

εγώ πάντως θα έκανα μόνο like επειδή κάποιος που θέλει πραγματικά να κάνει κάτι τέτοιο δεν θα κάτσει να το ανακοινώσει.. Το 90% συτών που το ανακοινώνουν θεωρώ ότι απλώς θέλουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των άλλων κι όχι να προσωρήσουν σε αυτή την απεγνωσμένη πράξη..

Ανώνυμος Σχολιαστής

Τα πρώτα 4 σχόλια είναι απαράδεχτα και ειδικά το νο2 tiamak. Εκμεταλλεύεστε την ελευθερία λόγου που δίνει αυτό το site για να γράψετε ανοησίες.
Η κατάθλιψη είναι ένα πολύπλοκο θέμα και δεν θα σας ρωτήσει κανείς από αυτούς που έχουν κατάθλιψη και κάθονται μόνοι μπροστά από ένα υπολογιστή τι θα γράψουν στο facebook για να μην χαλάσει η αισθητική σας. Αν μέσω αυτής της ιδέας μπορέσει να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση. Όχι να κρτικάρουμε αφ’ υψηλού.

Συγγνώμη από τους υπόλοιπους σχολιαστές αν ήμουν λίγο πιο έντονος στον λόγο μου.

παπαροκας tiamat

Ευχαριστω το καλο fb που ηρθε να μας σωσει απο τη καταθλιψη και την αυτοκτονια κυριως ομως ευχαριστω τον καλο χ,ψ που λογοκρινε το σχολιο μου σβηνοντας το απλως επειδη δε συμφωνουσε …

παπαροκας tiamat, Δεν το σβήσαμε επειδή διαφωνούμε ή συμφωνούμε, αλλά επειδή ήταν εμπρηστικός ο τρόπος που ήταν γραμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.