Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android

Η νέα έκδοση του Facebook για Android φέρνει αρκετές αλλαγές στην εφαρμογή, προσδίδοντας ένα flat design αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει στην έκδοση για iOS. Εκτός από αυτό το κομμάτι όμως, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και στο UI.

Με την παλιότερη έκδοση, οι χρήστες μπορούσαν να μεταβούν ανάμεσα στο αριστερό Facebook menu, την οθόνη news feed και το chat κάνοντας swipe την οθόνη τους. Επίσης, για να μπορέσουν να δουν τις ειδοποιήσεις ή τα αιτήματα φιλίας τους έπρεπε να πατήσουν το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω μέρος της οθόνης του news feed. Στην νέα έκδοση της εφαρμογής, τα κουμπιά αυτά αφαιρούνται από το UI.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν swipe ανάμεσα σε 5 διαφορετικά tabs. Τα tabs αυτά είναι τα news feed, friend requests, messages, notifications, και Facebook menu. Tο παράθυρο του Facebook chat δεν έχει υποστεί κάποια αλλαγή, για να μπορέσετε όμως να μεταβείτε σε αυτό θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί πάνω δεξιά σε αντιθεση με το swipe προς τα δεξιά που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Επιπλεόν τα κουμπιά που χρησιμοποιούνταν την δημιουργία νέου post, την δημοσίευση φωτογραφίας και το check-in δεν είναι πλέον διαρκώς εμφανή. Για να εμφανιστούν θα πρέπει να κάνετε swipe προς το κάτω μέρος της οθόνης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν κάποιες ακόμα αλλαγές που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία και την ταχύτητα της εφαρμογής. Σύμφωνα με αναφορές, η νέα έκδοση θα είναι αρκετά πιό γρήγορη από την παλιότερη, ενώ θα σταματήσει να “κολλάει” όταν κάνετε γρήγορο scroll.

Η διάθεση της έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε σταδιακά θα γίνει διαθέσιμη σε όλους.

Ποιά είναι η γνώμη σας? Προσωπικά βρίσκω την καινούρια έκδοση αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να την δοκιμάσω live στην συσκευή μου.

, Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android, Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android, Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android, Facebook, Flat design και ανανεωμένο UI για Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Πολυ καλη ανανέωση!

Jim

…το έχω διαθέσιμο αυτο το UI 2-3 μήνες τώρα, καθ’ότι είμαι γραμμένος στις δοκιμαστικές εκδόσεις εκδόσεις….καμία σχέση με το παλιό όντως, ίσως η καλυτερη αναβαθμιση της εφαρμογης…

AntonisCh

@Jim
Και εγώ το έχω ήδη αυτό το UI εδώ και καιρό

Kyriakos

Πράγματι πολύ ωραιο και γρήγορο αλλά θα ηταν καλύτερα αν είχα άμεση πρόσβαση στις ποιο πρόσφατες ενημερωσεις…

sosimple

Μονκ εμενα μου φαινεται χειρότερο? Το ειχα και το εβγαλα.. Στο παλαιο εκανες swap και πηγαινες στα μυνηματα.. Τωρα δε γινεται. Πρέπει να πατήσεις το εικονίδιο..

babis

Εμένα ακόμα δεν μου ήρθε..

akis

ακόμα περιμένω..

forneverarrow

@sosimple: αυτό πως το έκανες; Εφόσον γίνει update στην εφαρμογή δεν αλλάζει.

akis

@forneverarrow: μπορείς να κατεβάζεις το apk τις εφαρμογής σε οποια έκδοση θες από διαφορα sites.. η με μια απλή αναζήτηση στο google..!

forneverarrow

@akis: Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα :-).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.